LovePrint

De oeroude en thans leegstaande gebouwen van de drukkerij-uitgeverij waar ik jarenlang mijn broeken heb versleten als corrector – en waar ik madam Menck leerde kennen! – worden een dezer dagen met de grond gelijkgemaakt. Voortaan huist het bedrijf in een eigentijds industrieel pand buiten de Brugse stadskern.
Doch alvorens er straks tot afbraak zal worden overgegaan, kreeg de voormalige hoofdwerkplaats voor één dag nog eens zijn eerdere – anno 1930 tot omstreeks 1942 – bestemming aangemeten: die van onvervalste Roller Disco Hall.
Aan deze plek kleven, althans wat madam Menck en ik betreft, magische herinneringen. Dit videootje heeft ze zonet weer allemaal opgerakeld, buikvlindertjes inclusief.

Trouwens: waar/hoe heeft ú uw partner eigenlijk leren kennen?

[ Muziek: The Peppers, ‘Pepper Box’ | 1973 ]

 1. Stef Den Flater

  Ze hebben daarbij nog echt vinyl gebruikt. In tijden waar deejays vooral laptops gebruiken (iPods zijn nu al niet meer in de mode) is het gebruik van vinyl opvallend.
  Geen partner dus kan ik je niet vertellen waar.

  Like

 2. Woelmuizenier

  Om een lang verhaal kort te maken: boven op een 150m hoge cliff in Ierland nadat ik als aktieve CCRSer (Coast and Cliff Rescue Services) haar naar beneden gewaaide rugzak van een gewisse atlantische verdrinkingsdood gered had. (Can’t beat that, can ye)

  Like

 3. TheHappyFive

  22 jaar geleden ging ik mij inschrijven in de “verpleegstersschool”.
  Ik vroeg nog aan die mevrouw: “er zijn hier toch nog wel jongens hé?”.
  De voorbije 7 jaar had ik immers doorgebracht in een rasechte jongensschool 🙂
  Ze verzekerde mij dat er een gelijkheid tussen de geslachten heerste.

  De eerste schooldag kwam ik al te laat en begaf ik mij vlug naar de aula.
  Daar sta je dan in die open deur en zie je een aula gevuld met 150 exemplaren van het andere geslacht. Verschrikt kijk ik vlug rond. Eigenlijk wou ik wegvluchten maar ik vlei me neer op het enige vrije zitje net naast de deur. Vluchtroutes, weet je wel?! Die meid bekeek me alsof ze een spook zag. Nu vlei ik me al 18 jaar iedere avond naast haar neer in bed 🙂
  Blijkbaar zag ze toch iets anders dan een spook 🙂 🙂

  Like

 4. Affodil

  Manlief en ik leerden elkaar kennen voor de deur van de koelcel waar het toenmalige RUCA zijn lijken bewaarde voor de dissecties, tijdens de rondgang door de dienst op mijn eerste werkdag op de dienst anatomie van de mens. How cool is that?

  Like

  • pharailde

   Toen wij elkaar leerden kennen was er van www en internet, laat staan van bloggen en facebook en wat nog al, gewoon nog geen sprake. Computers waren er wel al, maar nog lang niet ingeburgerd 🙂

   Like

   • Eilish

    gie curieuseneuse ! Nee, ik ben als donkergroen bloggertje begonnen bij Bloggen.be, het mocht in het begin vooral niet te moeilijk zijn. Bruno had daar toen ook een blog en mailde me soms een reactie. Waar ik in het begin dacht van ‘alé, gij rare kwiet, waarom mail jij me nu’ is dat nogal snel overgegaan naar chatten en uiteindelijk naar een ontmoeting. Dat is allemaal amper een jaar na de dood van de echtgenoot gebeurt, je begrijpt dus wel dat ik wat tijd nodig gehad heb om voor ECHT de sprong met hem te wagen. Maar kijk ondertussen was ik gisteren een jaar onofficieel geringd en heb ik er nog altijd geen spijt van !

    Like

 5. pharailde

  Wij leerden elkaar 27 jaar geleden kennen op een bus richting Slovenië en Venetië voor een studiereis van de afdeling stedenbouw. En ook al kon ik goed met hem opschieten, en trokken we veel met elkaar op, ‘dien lelijkaard’ had mijn hart toch niet gestolen. Maar slechts een aantal weken later is alles toch nog goed gekomen (de aanhouder wint, blijkbaar)

  Like

 6. Kristien

  In zijn stamkroeg, 34 jaar geleden. Het was geen liefde op het eerste gezicht langs mijn kant: hij droeg altijd hetzelfde ruiten hemd en zijn jeansbroek was 3 maten te groot. Maar kijk, vandaag zijn we 31 jaar getrouwd. 🙂

  Like

 7. Bart

  In het 1e jaar secundair hebben we mekaar leren kennen, daarna zijn we mekaar een jaar of 2,3 uit het oog verloren. Maar vanaf ons 16 is de vonk definitief overgesprongen en zijn we nu al bijna 28 jaar een gelukkig koppelke.
  Mooie nostalgische foto trouwens!

  Like

  • Menck

   Met mijn eerste madam is het ei zo na gelijkaardig verlopen. Alleen het koppel-blijven is erbij ingeschoten. 😳

   28 jaar gelukkig samen: super! (Hier is het 18 jaar.)

   Like

  • Menck

   Ja, hè. En toch niet geheel onlogisch, want ik heb twee grote liefdes: taal en tuin.
   Er kleefde helaas één groot nadeel aan de job van corrector: binnen moeten zitten. De lokroep naar de buitenlucht werd me op den duur te groot. Bovendien kan ik als tuinaannemer ook mijn creatieve ei kwijt.

   Like

 8. natuurlijk-rijk.be

  Moh, 2 weken geleden was het openingsfeest van het cultureel centrum in Turnhout en weet je wat je daar kon doen, rollerdisco dansen, echt dat was kweenie hoe leuk en goeie muziek dat ze daar draaiden en ik ben geen enkele keer gevallen zelfs 😉

  Like

  • Menck

   Vroeger kon ik rolschaatsen als de besten. De discorollers waren in die dagen helemaal in en ik heb me er dan ook tenvolle aan overgegeven.
   Thans vrees ik dat ik na de eerste meter al op mijn rug zou liggen. Maar naar zo’n rollerdisco zou ik ook gaan, al was het alleen maar voor de goeie muziek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.