AVG-GDPR

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacyverklaring | Wetgeving 2018

menckweserhutte.wordpress.com is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
De eigenaar van Menck Weserhütte is Menck, zijnde schrijver dezes, bereikbaar via menck1@hotmail.com.

Persoonsgegevens die via deze website worden verwerkt:  
Ik verwerk uw persoonsgegevens nadat u deze gegevens zelf aan mij hebt verstrekt.

* Voor- en achternaam;
* E-mailadres;
* IP-adres;
* Locatiegegevens;
* Gegevens over uw activiteiten op deze website;
* Lijst met contactgegevens van de bezoeker via een app;
* Internetbrowser en apparaattype.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerkt:
Er worden geen gegevens verzameld van bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar behalve als er toestemming is gegeven door ouders of voogd. Helaas kan ik niet controleren of een bezoeker jonger dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kind(eren) om te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Bent u ervan overtuigd dat deze website zonder toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, mail mij dan zodat ik de informatie kan verwijderen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerkt deze website persoonsgegevens:
* Voor het verzenden van een bericht wanneer ik een nieuw blog heb gepubliceerd;
* De mogelijkheid dat u een reactie kunt achterlaten onder blogposts op mijn website;
* Om contact met u te kunnen opnemen via e-mail, bijvoorbeeld bij een winactie;
* Ik analyseer uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren. Het gaat hierbij om de inhoud van de artikelen.

Hoe lang persoonsgegevens worden bewaard: 
* E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt gepubliceerd:
Uw naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om een e-mail te kunnen sturen om u bijvoorbeeld te informeren dat ik een nieuw log heb gepubliceerd. Dat kan wanneer u zich via de WordPressknop daarvoor hebt geregistreerd en wordt bewaard tot uitschrijving. U kunt zichzelf HIER uitschrijven.

* Reacties onder berichten:
Uw naam en e-mailadres worden opgeslagen en eventueel de link van uw website (als u deze info achterlaat). Deze gegevens worden gebruikt om uw reactie te publiceren onder een log op mijn website, en worden bewaard tot uw verzoek om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag u mij ook altijd mailen om uw reactie te wijzigen.

* Contactgegevens (via e-mail)
Uw naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel van uw website). Deze gegevens worden gebruikt om uw bericht aan mij per e-mail te kunnen beantwoorden of contact met u op te nemen als dat nodig is. Deze gegevens worden niet bewaard; zodra de mail is afgehandeld, verwijder ik deze.

Delen van persoonsgegevens met derden:
Ik verstrek uw gegevens nóóit aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan verplichtingen die wettelijk zijn vastgesteld. Omdat deze website gehost is bij WordPress heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten om te zorgen voor een goede beveiliging van uw (en mijn) gegevens. WordPress en ik zijn en blijven verantwoordelijk voor de verwerkingen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen:
U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen.
U kunt bij mij een verzoek indienen om uw persoonsgegevens, die zijn opgeslagen in een computerbestand, naar u of een ander –  door u genoemde organisatie –  te sturen. Stuur uw verzoek via e-mail naar menck1@hotmail.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, dient u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Ik zal zo snel mogelijk op het door u gedane verzoek reageren. Uiterlijk binnen vier weken, tenzij ik een halfjaar op een onbewoond eiland zonder internetverbinding vertoef.

Hoe persoonsgegevens beveiligd worden:
Ik neem de bescherming van uw gegevens uitermate ernstig en neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Ik heb in samenwerking met WordPress de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:
* Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall;
* Beveiliging om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam;
* Het zorgvuldig omgaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website;
* Mijn host WordPress heeft de opdracht mijn site te beschermen.

Mocht u na het lezen van bovenstaande privacyverklaring nog vragen hebben, stuur gerust een mail naar: menck@telenet.be.