Binnenkijken bij… (8)

.
TINY

.
Hey Menck!
Op een zonnige middag neem ik al eens een foto van mijn living. Not!
Maar allez, omdat jij het bent:

Veel hout en bruintinten, maar wel een muur in een soort terracotta-oranje waarvan ik nog steeds niet weet of ik het wel mooi vind.
Weinig plantjes, want geen groene vingers – dat wist je al. Slechts één muur met een verzameling foto’s.
De vloer is nu grijsbruin maar was vroeger beigewit. Het plafond was ooit donker en is nu wit. Veel beter, vinden we.
Toen ik hier een jaar of zes geleden bij kwam wonen, had mijn lief alleen maar tweedehandsmeubelen, niet eens gekocht maar van iemand gekregen omdat hij na zijn scheiding gewoon niks meer had. Hij had dan wel het huis, maar alle meubels had hij geschonken aan zijn ex. Er stond dus een allegaartje van lelijke grijs/rode dingen uit de jaren negentig, niks met een ziel, en hij had er ook helemaal geen connectie mee, met niks.
Toen ik nog alleen woonde, en hij bij mij op bezoek kwam, was het grotendeels van hetzelfde laken een pak: ook bij mij alles tweedehands en bij elkaar geraapt en veel IKEA. Na een paar jaar samen zijn we ooit eens uit nieuwsgierigheid naar een échte meubelzaak gegaan, puur om te ontdekken of onze smaken bij elkaar zouden passen. En inderdaad, ook op interieurvlak passen we bij elkaar want we hebben exact dezelfde smaak. Daarom, nadat we een paar jaar wat gespaard hadden, kwamen er nieuwe meubels, volledig naar onze zin.
De zetel idem, maar daar waren wat problemen met de juiste stof. We hebben iets gekozen op kleurstalen, maar eenmaal geleverd bleek het ding té grijs uit te vallen, terwijl we veeleer dachten dat het meer bruin zou zijn. Maar dan hebben we de puf niet om te zeggen: stuur maar terug, we gaan nog wel een paar weken op de grond zitten tot er een juiste kleur zetel is.

Al bij al zijn we blij met wat het nu is en kunnen we nog wel een jaar of tien zo verder.

[ foto is aanklikbaar voor groot formaat ]

 1. Thomas Pannenkoek

  Mooi verhaal bij een even mooie inrichting van jullie woonkamer. Heel knap gedaan, die klok is zeker een hoogvlieger. Dat (bij jullie: vroegere) ‘samenraapsel van meubelen’ hebben wij nog steeds staan. Aan sommige stukken zit wel een verhaal, maar ergens vonden/vinden we het de moeite niet waard eens werk van te maken van een grondige makeover. Momenteel heb ik ook andere prioriteiten aan mijn kop…

  Geliked door 1 persoon

 2. Anemos

  Dat okergele geeft het iets warms en toch is er nog veel licht door de andere lichtere kleuren. Ik ben ook helemaal verliefd op de klok. Mijn aandacht werd daar eerst naar getrokken, alsof ik op een perron sta, op weg naar een nieuw avontuur op eender welke trein. Om in zo’n sfeer te kunnen leven, is elke dag gewoon thuis een avontuur.

  Geliked door 1 persoon

  • tinyblogt

   Die klok heb ik al vijftien jaar en is al een paar keer mee verhuisd. Ik weet zelfs niet eens meer waar ik die gekocht heb, misschien gewoon bij de CASA of zo – dus duur was die zeker niet. Maar wel leuk, ik kreeg er al vaak reacties op.

   Like

 3. Affodil

  De vloer is volgens mij dezelfde die we in ons vorig huis hadden. Door de terracotta muur en bruine tinten toont ze ook meer bruin dan grijs, maar ik denk dat beide kleuren door elkaar heen lopen. Zelf zou ik de kleur van de muur niet kiezen, maar ik vind wel dat ze in het geheel past en het warme gevoel versterkt en die zw/w foto’s komen er heel mooi tegen uit. Alles hangt vaak sterk af van de lichtinval en het uur van de dag en dat krijg je niet altijd mee op een foto.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.