SATUR9’s Photo Challenge 11: BRIEVENBUS

.

Toen Katrien en ik vierentwintig jaar geleden besloten om onze huidige woning aan een grondige inspectie te onderwerpen teneinde met volle zekerheid de notariële akte te verlijden, was het allereerste dat in het oog sprong de brievenbus. Het bleek je reinste gedrocht, en dat is nog zeer zacht uitgedrukt. Gelukkig betrof het een losstaand exemplaar; een snelle eliminatie zou geen probleem vormen.
Ik weet nog dat we prompt elkaars ogen zochten toen we er voor het eerst mee werden geconfronteerd. Daarin stond ongeloof en verbijstering te lezen. Dat iemand zoveel wansmaak in een ontwerp had weten te leggen, konden we nauwelijks vatten, net zomin als dat de vorige huiseigenaar deze complete aanfluiting van verantwoorde esthetica daadwerkelijk had aangeschaft. ‘ASAP weg ermee!’ was dientengevolge onze resolute conclusie.

Vierentwintig jaar later staat de brievenbus er nog. Of beter: stond. Want onlangs is het ondenkbare gebeurd: iemand heeft ze opgehaald.
Nu, dat had wat voeten in de aarde. Ik had de bewuste brievenbus al enkele keren op de zoekertjessite 2dehands.be gezwierd onder de rubriek ‘Gratis’. Een tweetal foto’s erbij en klaar was Kees.
U raadt het al: elke vorm van respons bleef uit. En dus bleef de brievenbus staan. Want hey, veel zin om dit honderdvijftig kilogram zware betonnen gedrocht naar het containerpark te versjouwen, had ik niet. Zulks zou me ook nog eens een aardige duit kosten.

“Probeer het eens op een andere manier”, opperde madam Menck.
“Dynamiteren?”, riposteerde ik.
“Soort van. Haal de brievenbus volledig neer. Maak ze belachelijk op een humoristische manier. Wedden dat zoiets effect sorteert?”
Hm, dacht ik. Daar zit verdorie iets in.
En zo ontsproot volgend zoekertje aan mijn malle fantasie:

De gevolgen bleven niet uit. Al lagen ze niet meteen binnen mijn verwachtingspatroon:
Tja.
Edoch, beste lezer, het zoekertje sorteerde uiteindelijk tóch het gewenste vervolg: er doken zowaar acht geïnteresseerden op!


.
Om een lang verhaal kort te maken: de brievenbus is weg! Nog diezelfde dag werd ze vervangen door een sober maar stijlvol nieuw specimen, apart krantenluik incluis. Ein-de-lijk.
U ziet: wie geluk wil oogsten, moet humor zaaien. Want zoals Arthur Clarke ooit liet optekenen: de beste manier om een probleem op te lossen, is de humor ervan te ontdekken.

Waarvan akte.

Het nieuwbakken exemplaar

 1. Vief

  Heb ik dit al eens gelezen of ben ik nu helemaal mis?
  Nog eens goed gelachen alleszins. En ik wil toch nog gezegd hebben dat de brievenbus type huisje op nep boomstam die we bij mij thuis hadden, nog lelijker was.

  Like

  • Menck

   Klopt, het is inderdaad een stukje van enkele jaren gelden dat ik thans ten behoeve van de Photo Challenge heb opgerakeld en wat heb geüpdatet. Toepasselijker dan dit kan het niet worden, me dunkt. 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Kakel

  Mijn eerste (slechte) gedachte was: als man zou ik hierin willen piesen. Gelukkig ben ik geen man. Is deze foto eerder geplaatst? Vaag herinner ik me iets. Mocht dat zo zijn dat heb ik twéé maal hard geschaterd! Jullie nieuwe brievenbus zal een verlossing zijn voor jullie ogen.

  Like

  • Menck

   Klopt, het is inderdaad een stukje van enkele jaren gelden dat ik thans ten behoeve van de Photo Challenge heb opgerakeld en wat heb geüpdatet. Toepasselijker dan dit kan het niet worden, me dunkt. 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.