SATUR9’s Photo Challenge (5)

.

.
Afgelopen maandag diende ik een vracht teelaarde te lossen. Daartoe dirigeerde ik mijn aanhanger achterwaarts op een oprit teneinde mijn lading te kunnen kippen.

Zulks geschiedde zonder problemen. Pas toen ik wat later wilde wegrijden, liep het spaak: mijn bestelwagen gaf geen gebenedijde kik meer op het moment dat ik hem wilde starten. De conclusie was snel getrokken: batterij leeg. De strenge vorst van de afgelopen dagen had in dezen beslist een stok in de wielen gestoken. Bovendien bleek de accu al acht jaren trouwe ambt achter de kiezen te hebben.
Doordat mijn voertuig een complete rijstrook van de weg versperde, diende er snel te worden gehandeld. Aldus belde ik Touring Wegenhulp, de pechbijstand waar ik al tijden lid van ben. Ik kreeg een vriendelijke meneer aan de lijn die me een vlugge interventie verzekerde.
‘Vlug’ is behoorlijk relatief, zo bleek. Welhaast drie uur later – het begon reeds te schemeren – kreeg mijn motor een nieuw hart dat me honderdvijftig euro lichter maakte. De prijs van de twee kubieke meter teelaarde met levering, zeg maar. Toeme toch.
Terwijl ik stond te wachten op de tussenkomst, deponeerde ik een fluorescerende oranje/wit-gevergeerde verkeerskegel naast de auto. Mijn camionette was tenslotte een hinderend obstakel op de weg. En prompt zag ik ze: strepen! De eerste foto aangaande Saturn9’s vijfde Photo Challenge was meteen binnen.

Die avond had Katrien voortreffelijk gekookt: kakelverse forel in papillot. Tomaatjes en tijmtakjes erbij, royaal gepeperd en rijkelijk gedrenkt in witte Chardonnay. Waarlijk succulent, wat ik u brom. Het gratenmotief van de vis werd alras zichtbaar naarmate de maaltijd vorderde. En wederom zag ik ze: strepen! Check overigens ook de aangegoten placemat met inderhaast – en geheel bewust – toegevoegde vorken. Nóg meer strepen.
Met naar vis geurende, enigszins plakkerige jatten nam ik onderstaande twee foto’s:

Alvorens onder de wol te duiken, speurde ik op de desktop naar digitale beelden van een prairietuin annex blauweregenpergola die ik had aangelegd omheen een centrale vijver. Twee jaar geleden plaatste ik er een kastanjehekwerk rond ter (verdrinkings)bescherming van de kleinkinderen van die klant. En wat bleek? Ik ontwaarde eens te meer strepen! Ze omsloten middels een vast ritme verticaal mijn creatie.

In diezelfde map prijkt tevens een foto waarop ik mijn camera hemelwaarts had gericht ten behoeve van een boeiend contrailpatroon. Ook die voeg ik met graagte toe aan deze challenge. Wegens strepen galore.

Om af te sluiten serveer ik u nog een bonus uit Planckendael:

 1. Affodil

  Batterijen en vrieskou: geen goeie match. Vandaar dat we vóór de komst van de winterprik de batterijen van onze fietsen binnen gehaald hadden. Ik denk niet dat het in het houten tuinhuis gevroren heeft, maar better safe than sorry.
  Je hebt wel een mooie reeks strepen om op te staan!

  Like

 2. Thomas Pannenkoek

  Eén foto ben je vergeten (of heb je opzettelijk achtergehouden). Na die drie uur wachten op de VAB zal je onderbroek waarschijnlijk bruine strepen hebben geïncasseerd. Daar een foto van nemen was ontluisterend geweest.

  (er zit een hapering in je vierde zin / iets met ‘gestoken’)

  Like

  • Menck

   Een hapering? Ik heb die zin ondertussen drie maal gelezen en alles klopt hoor.
   Wat die onderbroek betreft: ik droeg die dag toevallig een donkerbruin exemplaar, dus de strepen vielen hoegenaamd niet op. 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Thomas Pannenkoek

    Je werkje is (als steeds) een meesterwerk, maar die éne zin: ‘De strenge vorst van de afgelopen dagen had in dezen beslist een stok in de wielen gestoken’ leest in mijn door hersenletsel aangetaste brein nogal vierkant. Ligt weer eens aan mezelf, mijn excuses. Ik dacht eerder aan: ‘had bij deze beslist een stok in de wielen te steken’.

    Geliked door 1 persoon

 3. omabaard

  Jij hebt je huiswerk meer dan prima gedaan. Bij deze juf krijg je een streepje voor. De foto van de placemat met de vork vind ik schitterend en de hof in en met de strepen kon mijn droomtuin zijn.

  Like

  • Menck

   De tuin in kwestie is tot volle wasdom gekomen. Hij stond er vorig jaar prachtig bij.
   De placemat was een ingeving van het moment. Toevallig lag er zo’n exemplaartje op de keukentafel. De beslissing was vlug genomen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Kakel

  Pas maar op straks droom je nog over strepen.
  Jammer van die accu. Het is dat ik vanavond goed gegeten heb, anders had ik die forel me wel gesmaakt.
  Die foto van het kastanjehekwerk en de blauwe regen is een pláátje. Alhoewel, de foto…de tuin!

  Like

 5. groengenot

  Ferm hoe je die opdracht over strepen zo creatief wist in te vullen. De foto over jouw creatie met de strepen errond, krijgt bij mij een streepje voor. Altijd plezant om te komen lezen hier, al heb ik het meer voor cirkels dan voor strepen …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.