Faits divers | deel 4

.
Sinds een maand of twee zijn we een telg rijker ten huize Menck. Een goed uitziende vreemdeling kwam hier ineens aanwaaien en is gebleven. Hij is bovenmatig welgemanierd, hogelijk verzorgd en criant zachtaardig, wat ik als een niet te onderschatten meevaller beschouw.
Een druk gedeelde rondvraag op sociale media leerde me dat niemand uit onze contreien hem kan thuisbrengen, letterlijk noch figuurlijk. Mogelijks wordt hij dientengevolge ook nergens gemist.
We kennen zijn naam evenmin als zijn leeftijd en zijn helaas niet in staat om met hem te communiceren. Maar hij is ten zeerste erkentelijk voor de cordiale opvang en de maaltijden die we hem dagelijks offreren én gunnen, genereus als we zijn.
De neiging bekruipt me om hem Remi te noemen wegens ‘alleen op de wereld’. Althans, toch tot voor kort. Ook de drie kleinsten mijner huisgenoten zijn er tuk op en hebben hem quasi onmiddellijk in hun midden geaccepteerd.
Geef maar grif toe dat deze jongen een attractieve verschijning is:

* * *

Eerder deze maand – die zowaar alweer twintig dagen oud is – werd de drie in mijn leeftijd schier geruisloos een vier. Bloemen noch kransen. Volgende maand valt Katrien overigens dezelfde eer te beurt.
Dat we oud worden, zeg ik u. Dat we het al zíjn, aldus vrienden van ons.
Lichtpuntje in zoveel duisternis: eergisteren werd ik, na een grondige check-up in het ziekenhuis, weer geheel en al ‘geschikt voor dienst’ verklaard na een wekenlange revalidatie. Anders gezegd: ik mag de handen opnieuw naar hartenlust uit de mouwen steken. Zulks viel overigens niet in dovemansoren, want prompt construeerde ik wat extra etalageruimte in het pottenbakkersatelier van vrouwlief. Dat kind heeft zowat constante uitbreidingsdrang en ik kan nimmer haar passionele smeekbedes weerstaan.

* * *

Na een virtuele winterslaap van welhaast drie weken, luidt dit eigenste schrijfsel mijn nieuwe blogjaar in, het vijftiende alweer. En ook al hangt boven 2021 voorlopig nog steeds dezelfde zwaarbeladen onweerswolk die in maart vorig jaar werd gevormd, toch stuurde het begin van het kersverse jaar ter algehele afwisseling ook eens een gans andere bui over ons heen: eentje vol sneeuwvlokjes.
Dat ze feeërieke plaatjes genereerde, wil ik u bijgevolg zeker niet onthouden. Op de valreep, zeg maar.

[ Foto’s: © Menck ]

  • Menck

   Nee hoor, wel de handen uitgestoken binnen het uur nadat er groen licht werd gegeven. 😉
   Sneeuwfoto’s zijn de laatste jaren een soortement van curiosum geworden in onze contreien, dus schoot ik er duchtig op los.

   Geliked door 1 persoon

 1. tinyblogt

  Proficiat met je verjaardag, ik ben denk ik bijna exact een jaar jonger.
  Heet Remi nu officieel zo? Mooie naam en mooi beestje. Ik ben een beetje jaloers.
  Niet op de sneeuwfoto’s waar ik zeer snel doorgescrold ben, ik kan geen sneeuw meer zien. Blij dat het weg is.

  Like

 2. omabaard

  Proficiat met je jong zijn. Ook aan je vrouw, die overigens prachtige potten maakt.

  2021 geeft nieuwe energie, een nieuwe bewoner, nieuwe creaties, nieuwe hof onder wit laagje, nieuw leven in de brouwerij. Veelbelovend.

  Like

 3. groengenot

  Blij dat je terug ‘geschikt voor de dienst’ bent. Jullie creatorium daar op zolder ziet er echt gezellig uit! Jullie vullen elkaar mooi aan. En die vreemdeling die neerstreek in jullie warme nest, ik kan hem geen ongelijk geven.

  Like

 4. zem

  Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag én met de goede berichten na de check-up in het ziekenhuis: dat is een echte opsteker, je kunt nu weer plannen maken en aan het werk.
  Katrien heeft al van je eerste activiteiten kunnen profiteren: zoals altijd weer prachtig timmermanswerk.
  Remi is kennelijk een bijzondere kater: weet zich meteen beminnelijk te maken bij de andere huisdieren.
  Zo te zien is hij buitenshuis aardig assertief, de schrammen zitten nog om en bij zijn neusje.
  Een aanwinst dus.
  Ik heb genoten van de mooie sneeuwfoto’s, die de mooie tuin een heel ander aanzien geven.
  Een hartelijke groet van Zem.

  Like

  • Menck

   Dank je wel voor de wensen, Zem!
   Remi heeft inderdaad vaak moeten knokken alvorens hij zijn warme nest vond. Thans kan hij in alle rust zijn wonden likken. 😉
   Sneeuw geeft de tuin iets magisch, vind ik. En in onze contreien wordt zulk een bedekt landschap toch een zeldzaamheid. Dus als het zich al eens voordoet, dan komt de fotograaf in mij stante pede naar boven.

   Like

 5. marieclaire

  Mooi opstel weer Menck, jouw epistels ervaar ik als een geschenk.
  Laat Remi maar snel castreren, dat zal hem het vechten wel afleren. Alhoewel, mijn jeweetwelkatertje vindt het nog steeds nodig om zijn territorium, dat hij steeds verder uitbreidt, met tanden en klauwen te verdedigen. Hij mist al, heel artistiek, een half oor en ook zijn derde ooglid in een oog. “Ik kan het ook herstellen in plaats van wegknippen,” zei de immer charmante huisdierenarts. Want anders kan hij geen shows meer lopen en winnen. Whahaha, een boerenkat, een vuilnisbakkie, een Europese korthaar. Maar: fijngebouwd, elegant en gracieus en ongelooflijk lief en beschaafd en een fraaie wit-zwarte tekening. Er kwam nog iemand vragen of hij kittens mocht komen maken bij zijn kattin. Tja, net te laat. Al mijn katten zijn aan komen lopen. Alsof ze het voelen.

  Like

 6. Kakel

  Nog van harte proficiat met je verjaardag. Eindelijk begin je een grote vent te worden (-:
  Het lijkt of Remi een partijtje heeft geknokt. (Op zich niet vreemd bij katers.) Wat een knapper kerel om te zien.
  Fijn dat je weer gezond verklaard bent. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Volgens mij was je zonder toestemming ook begonnen met de uitbreiding van Katriens ruimte.
  Prachtige foto’s van je tuin maar met je schrijfsel ben ik het meest blij. Altijd op z’n Mencks.

  Like

  • Menck

   Je commentaar verwarmt mijn hart. Altijd fijn om te horen dat het schrijven an sich de voorkeur geniet. (Al lardeer ik met graagte mijn teksten met een of meer foto’s van mijn hand.)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.