Tijdelijk buiten gebruik

De zondag was te onzent niet bepaald de rustdag zoals hij doorgaans te boek staat. Ik ging een tweede gevecht aan met het terras, waarbij ik even was “vergeten” wat ik tweeëntwintig jaar geleden zo allemaal onder het plankier heb weggemoffeld.

Man, man, man, als dat zo blijft evolueren, vind ik misschien zelfs mijn decennia geleden zoekgeraakte portefeuille terug. Daarin stak, voor zover ik het me kan herinneren, nog een kleine vierduizend frank alsook een niet volledig afgestempelde zuipkaart van de jaarlijks weerkerende Scoutsfuif.

Volgende week vat ik het tweede terrasgedeelte aan. Ook hier weer volop kiezelstenen en al dan niet halfvergane treinbielzen.

En mocht u al denken dat ik de aanzienlijke hoop eerder losgewrikte planken stuk voor stuk op mijn aanhanger heb moeten laden om ze vervolgens nog eens te lossen in het containerpark: nope.

Een simpel zoekertje met als titel ‘Gratis brandhout’ volstond om prompt zestien enthousiaste bedes in mijn mailbox te treffen. Hij die me als eerste mailde, is er ondertussen mee weg. De brave man heeft alles netjes opgeladen terwijl mijn madam en ik onze boterhammen aan het verdienen waren. Een fijne mens noem ik zo iemand.

Kortom: wordt vervolgd.
Want wie is er bijvoorbeeld geïnteresseerd in een twintigtal loodzware treinbielzen variërend van erbarmelijke tot matige kwaliteit en een paar ton blauwe kiezelstenen? Gratis, vaneigens.

U misschien?

[ Foto’s: © Menck ]

 1. Affodil

  Nee, dank, Menck. Wij hebben binnen afzienbare tijd zelf ook nog een vracht blauwgrijze k(gr)iezels weg te geven/werken. De hemel weet wat dààr onder weggewerkt is. De lagen kapotte tegels e.d. in gedachten die onder de “bergen” dolomiet en kiezels staken in de achtertuin (30 ton, remember), zie ik de vorige eigenaar tot vanalles in staat vóór het huis ook. Dan heb jij nog kans op verborgen schatten. Een stimulans als een ander om te blijven graven.

  Like

 2. Eilish

  Amai, op de leeftijd zijn van scouts fuiven én 4000fr op zak hebben, gij liet het precies ook breed hangen… 😁
  Maar goed gewerkt hé!
  En ik hoop nu maar dat mijn buurman niet om het hout geweest is. Wij worden hier al genoeg vergast van alle behandeld hout dat die opstookt.

  Like

  • Menck

   Ik denk niet dat uw buurman in Izegem woont. 😉
   En tweeëntwintig jaar geleden – toen het terras werd aangelegd en ik mijn portefeuille kwijtspeelde – was ik dertig, getrouwd en al jaren werkzaam. Dan is vierduizend frank niet bepaald een fortuin. Ik ging toen naar de Scoutsfuif en tot op vorig jaar deed ik dat nog steeds. De editie van dit jaar heb ik spijtig genoeg gemist.

   Geliked door 1 persoon

 3. lefabuleuxjardin

  Als ik dat zo zie, ben ik content dat ze hier nooit aan “terassen” of treinbilzen gedaan hebben. Hoewel, voor half vergaan worteldoek en stukken eternit, bestaat er bij mijn weten niet echt nu ook niet echt een markt. Ik wens je bij je verdere werkzaamheden de tussenkomst van nog veel brave mensen toe.

  Like

  • Menck

   Voor de kiezelstenen heb ik al een afnemer, voor de treinbielzen niet. Die gaan wellicht richting containerpark na ze eerst grondig te hebben verkleind met de kettingzaag.

   Like

 4. Marry

  Vorige week heb ik nog iemand moeten aanspreken die stapels hout achterin zijn tuin aan het verbranden was. Vond hij makkelijker dan steeds heen en weer rijden naar de gemeentewerf. Ik heb hem fijntjes op de hoogte van de boetes gewezen. Toen ging het vuur wel uit.

  Like

 5. zem

  Bij al dat gerag in onze tuin vond ik ook nog een stel van die half vergane bielzen en allerhande stenentroep.
  Ik leg mijn rommeltje bij dat van jou, en we wachten op een persoon, die hier om onduidelijk redenen grote behoefte aan heeft.
  Bij voorbeeld om zijn terras op te hogen…

  Like

  • Menck

   De man heeft me een mail gestuurd met wat meer uitleg. Hij is zinnens met het hout een grote insectenmuur te creëren. Dat doet hij door de bankiraiplanken telkens tegenovergesteld op elkaar te stapelen zodat de groeven op elkaar komen te liggen en daardoor geschikte holletjes vormen voor onder andere bijen.
   Ik zei het je toch: een brave man. 😉

   Like

 6. Pingback: Caelum et terras miscere (*) | Menck Weserhütte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.