Boom shake the room

Soms zullen de mensen om je heen je keuzes niet begrijpen. Dat is niet erg, want je maakt ze ook niet voor hen.
Toen ik destijds onze keuken ten dele in fel limoengroen wilde verven, werd daar door een aantal mensen uit mijn nabije omgeving met afschuw op gereageerd. Maar na de transformatie draaiden ze bij: “Hm, dat valt best wel mee, eigenlijk.”
Ondertussen zijn we menig jaartje verder en zijn Katrien en ik dat opdringerige groen wat beu geraakt. Dat komt wel vaker voor met kleuren die niet meteen als neutraal te boek staan. We hebben dan ook besloten om het groen te vervangen door wit.
En wat blijkt? Daar wordt door sommige mensen uit mijn nabije omgeving met afschuw op gereageerd. “Je gaat dát toch niet doen, zeker?”
Tja.

Afgelopen zomer maakten we nog maar eens een bewuste keuze. Die hield echter een behoorlijk drastische ingreep in. Doch dit keer geen kat die ze afkeurde.
We hadden namelijk weken op voorhand een cognitief proces gefinetuned. De merites van meerdere mogelijkheden werden telkens nauwgezet tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk kon ik onze beslissing perfect funderen. En dat vernemen de meeste mensen graag, het waaróm van een keuze. Als het dan om een praktische en nuttige beweegreden gaat, wordt er doorgaans instemmend geknikt.

Maar nu ter zake.
Om ons zuidgericht terras te bereiken, dienen we de woning via de achterdeur te verlaten. Die geeft echter uit op de noordkant van onze tuin. U ziet me thans beslist al laveren met een dienblad vol glazen en hapjes doorheen de dichte bosschage en over de lange ruige paden die onze wilde tuin kenmerken teneinde mijn gasten van spijs en drank te voorzien.
Ook zij die, ik zeg maar iets, even naar het toilet willen, moeten dit tracé afleggen. Het wasrek op het terras plaatsen? Idem. Net zoals alles aanslepen voor een barbecue en de boel ’s avonds weer binnenhalen.
En dat terwijl het terras zich vlak naast de erker bevindt. Die laatste is weliswaar voorzien van grote glaspartijen doch niet van een deur. Een afgesloten geheel, zeg maar.

Ja, u voelt me al komen.
Verdere uitleg dienaangaande is overbodig; ik laat de foto’s voor zich spreken.
Weet echter één ding: tot nader order de beste beslissing van ons leven. Oké, oké, op ons huwelijk na, misschien.

.

SITUATIE VOOR:

SITUATIE TIJDENS:

SITUATIE NA:

De buitensituatie nog afwerken en klaar is Kees.

[ Foto’s: © Menck ]

 1. Affodil

  Dit is echt een beslissing waar de grootste scepticus nog geen zinnig woord tegen uit kan brengen. Al zou ik begot niet weten waarom een mens zich zou moeten verantwoorden voor persoonlijke keuzes, maar dat terzijde. Met deze ingrijpende ingreep win je niet alleen een praktische en kortere weg naar de tuin, maar je krijgt nog meer licht in de woonkamer. Mooi!

  Like

 2. Mrs. Brubeck

  Ik denk dat je daar geen seconde spijt van gaat hebben, een super beslissing! Wij genieten enorm van onze direct toegang naar de tuin.
  Zet de glaasjes maar klaar, dat nieuw gedoe moet toch ingewijd worden hé? 😂😂👍👍

  Like

 3. Eilish

  Hier ook erkers (keuken en living). Wij moeten naar ons terras via de keukenberging waar de achterdeur in zit. Een berging is ook niet het schoonste van een huis wat bij bezoek ook wel eens ambetant is.
  Je doet me goesting krijgen…

  Like

  • Menck

   Mocht je in actie willen schieten: door diverse offertes te vragen, kan je veel geld besparen.
   Op het internet vind je bovendien tal van reviews over de betreffende firma’s.
   Kortom: laat je gaan! YOLO en van die dingen, weet je wel.

   Like

   • Eilish

    Mocht ik weten dat ik de rest van mijn leven hier blijf wonen, direct. Er zou dan binnen ook nog een muur sneuvelen. Nu hou ik mijn huis enkel op orde met oog op een verkoop.

    Like

 4. zem

  Slimme ingreep en het is ook nog eens heel mooi geworden. Jullie zult daar veel plezier van hebben.
  Wij moeten ook met een wat lastige omweg naar het terras, hebben we onszelf aangedaan door met de aanbouw van het kattenhok de toegang door de achterdeur naar dat terras gecompliceerd te maken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.