The most wonderful time of the year

Sinds vanmiddag zit er een deuk in de linkerkant van mijn bestelwagen.
Ze begint op de hoek van de voorbumper, loopt via de voorflank verder over de bestuurdersdeur én de achterliggende schuifdeur om te eindigen in een fikse inbuiging op de achterflank, vlak voor de lichtunit.
Om en bij de vierenhalf meter, schat ik.
Een halve centimeter diep. Achteraan minstens twee.

Er stak geen briefje onder de ruitenwissers met een telefoonnummer dan wel een adres of – ocharme – een verontschuldiging. Anno 2017 hoort zulks niet meer, moet u weten.
Gebakken peren, dat is het enige wat ik aantrof. Op de lege parkeerplaats links van mijn bestelwagen, waar even daarvoor nog een aftandse Citroën Xantia had gestaan. Een grijze.
Bewijsmateriaal te over, kortom.

Triple blèh, zeg ik u.

  • Menck

   Ik stond op de grote parking van een ziekenhuis. Op quasi elk moment van de dag is daar wel iemand aanwezig. Maar ja, in de nabijheid van een ziekenhuis mag je doen alsof je neus bloedt, niet?

   Like

 1. annaberg

  Hatelijk is dat. Enkele jaren terug heb ik iets dergelijks meegemaakt. Alleen had een vriendelijke meneer de nummerplaat van de dader opgeschreven en hij wachtte me op toen ik naar mijn auto kwam. De politie heeft de dader zo toch kunnen opsporen en de verzekering heeft de schade netjes betaald.

  Like

  • Menck

   Ik weet alleen dat het een grijze Citroën Xantia was. Een wagen die thans ongetwijfeld ook schade heeft opgelopen.
   De politie zal hiermee niet veel kunnen aanvangen, vrees ik.

   Like

 2. Affodil

  Daar krijg ik het dus van, he. Een tijd geleden zoiets zien gebeuren (niet zo’n uitgebreide schade, maar toch). Het regende bagger, dus papiertje onder ruitenwisser was niet zo efficiënt. Nummerplaten van dader en slachtoffer opgeschreven en op politiebureau afgegeven. Ik hoop dat ze er nog wat nuttigs mee konden doen.

  Like

 3. Thomas Pannenkoek

  Met onze verplichte BA-verzekering is elke chauffeur verzekerd tegen schade berokkend aan derden. Vluchten na een ongeval hoeft dus echt niet. Het enige gevolg is dat de bonus malus stijgt bij een ongeval, en de ‘dader’ volgend jaar honderd Euro (ik zeg maar…) per jaar meer premie moet betalen. Dat voor een paar duizend euro schade toegebracht aan de tegenpartij. ‘Verantwoordelijkheid nemen’, neem dat toch ernstig !! Stroentstreke van dien anderen!

  Like

  • Menck

   Het komt helaas almaar vaker voor: een groeiend aantal chauffeurs dat gewoon zónder verzekering rondrijdt. Onlangs schotelde de VRT-nieuwssite in dat verband nog onthutsende cijfers voor. Voor dergelijke lieden geldt na een door hen veroorzaakt schadegeval maar één regel: zo snel mogelijk vluchten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.