2017: mijn muzikale top 10

Naar het voorbeeld van verschillende media durf ook ik al wel eens een of meer lijstjes te verweven doorheen de maand december. Zulks heet traditie te zijn als een jaar op zijn laatste benen loopt. Een mij genegen boekentopvijfje, een weloverwogen filmtoptien of een niets aan de verbeelding overlatend overzicht van mijn seksuele hoogtepunten, mijn kunstzinnigst gedraaide bolussen dan wel mijn meest frappante blunders van de verleden driehonderdvijfenzestig dagen: you name it.

In tijden van onmiskenbare blogluwte – mijn feedreader ligt zowat op apegapen – trap ik af met tien uitermate loom te verhapstukken fragmenten: riedeltjes die me in de loop van 2017 geheel en al konden bekoren.
Voor zij die thans vrezen voor YouTubegevaar: yep, het is van dattem. Ga rustig heen, eet een hapje, kijk wat tv of lees een boek.
Aan de welwillenden, de meerwaardezoekers, de vreugdevollen, de nieuwsgierigen, de muziekadepten en de enthousiastelingen: lean back, schenk u een drankje in en geniet van al het moois dat mij auditief wist te boeien. In geheel willekeurige volgorde, overigens:

1 | Portugal. The Man – ‘Feel It Still’

 

2 | Tash Sultana – ‘Jungle’

 

3 | Oscar and the Wolf – ‘Breathing’

 

4 | Peter Bence – ‘Despacito / Piano cover’

 

5 | The War On Drugs – ‘Holding On’

 

6 | 2Cellos – ‘Theme from Schindler’s List’

 

7 | Imagine Dragons – ‘Whatever It Takes’

 

8 | Tamino – ‘Cigar’

 

9 | Kris Jones – ‘Tennessee Whiskey’ (dochter filmt vader in de auto)

 

10 | The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band – ‘Laat ons een bloem’

 

 1. Eilish

  Despacito, me gusta! De vrolijkheid ervan en mijn voorkeur voor alles wat Spaans is sedert ik de taal ken. Nummer 6 is bij ons onlosmakelijk begrafenismuziek (voor de echtgenoot op CD, de dochter speelde het op viool voor het lief zijn moeder) maar ik blijf het super mooi vinden. En nummer 10: uiteraard! Wanneer wordt de massa eens wakker?

  Like

  • Menck

   Despacito – de originele zomerhit – ben ik beu gehoord, maar deze latere piano-uitvoering is dan weer zo verfrissend als maar kan. Dat de jongeman bovendien bakken talent heeft, staat buiten kijf.

   Like

 2. Mirjam Kakelbont

  De eerste vijf heb ik beluisterd. Portugal. The man is lekker vrolijk. Tash Sultana is mijn favoriet! Sinds mijn dochter piano speelt kan ik geen genoeg krijgen van covers, dus deze viel ook in de smaak. The war on drugs ken ik: gaaf nummer.
  Voor de rest kom ik nog een keer terug.
  Muzikale groet!

  Geliked door 1 persoon

 3. els

  Grotendeels eens met jouw keuze.
  Nummer 10, de eerste Nederlandstalige versie van Louis Neefs dateert uit 1970 maar het is actueler dan ooit.
  Bij “Theme from Schindler’s List” krijg ik nog steeds rillingen….
  De verrassende pianocover van Despacito kende ik niet, de gezongen versie uiteraard wel.
  En Tash Sultana was mij ook onbekend maar kan ik zeker van genieten.

  Ik behoor tot de nieuwsgierigen, dus kom op met die andere lijstjes!

  Like

 4. djaktief

  De blogintro vond ik het leukst. Eigenlijk kijk ik zelden you tube filmpjes, behalve instructies als het echt niet anders kan. En ik ben van de klassieke muziek o.a. omdat ik weinig songteksten kan volgen door mijn slechthorendheid.

  Maar bedankt voor je blog in mijn reader.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 5. natuurlijkrijk

  We hebben niet helemaal dezelfde smaak, maar er zitten ook pareltjes in die ik echt kan smaken zoals die Portugal, Oscar and the wolf, Camino . Ik neem dikwijls de zoon zijn box mee naar buiten voor een streepje muziek

  Like

 6. Kakel

  Ben ik weer. Schindler’s List is indrukwekkend. De muziek trekt je meteen terug het verhaal in. Met Imagine Dragons kun je geen verkeerde keuze maken, ik ben een fan! M’n dochter gaat binnenkort naar hun concert in Ziggo Dome, Amsterdam.
  “Laat ons een bloem” is een fris nummer. Maar ik blijf bij wat ik hiervoor schreef: Tash Sultana blijft mijn favoriet, en niet omdat ze zo’n mooie gitaar heeft (-:

  Like

  • Menck

   Tash Sultana is ook mijn favoriet. Wat mij betreft, is ze dé muzikale ontdekking van 2017. Ze wordt dan ook niet voor niets ‘The hardest working woman in musicbiz’ genoemd. Haar doortocht op het Belgische Pukkelpop dit jaar was voor velen een openbaring.

   Like

 7. Pingback: #De eerste keer – second part of my life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.