Uw gekleurde mening, graag – Recht van antwoord

Voorgaand schrijfsel weekte heel wat reacties los, waarvoor dank.
Van de eigenares van de bewuste foto-in-sierlijst ontving ik onderstaande e-mail ter publicatie naar aanleiding van uw commentaren.
Haar recht van antwoord staat uiteraard los van de gebruikelijke inhoud van deze blog.

Wat later kreeg ik nog volgende mededeling in mijn inbox:

Ook nog even meegeven dat ik het een uitstekend voorstel vind om de ingelijste zwart-witfoto links te hangen, boven de bruine koffer. Op de sierlijst – die ik wellicht zal behouden – zal ik mogelijks een ander kleurtje zetten, eentje dat aansluit bij de koffer.
De kader met medailles verhuist naar een andere kamer van de woning.
Boven het televisietoestel komt een iets warmere prent/schilderij van kleiner formaat.
De spiegel op de schouwmantel verdwijnt en er komt niks in de plaats. De schouwmantel zelf krijgt wel een contrasterende verflaag – ik vermoed lichtgrijs.
Met dank voor de tips!

 


N.v.d.r.: De kader: standaardtaal in België | Lijst rond schilderij of foto.

 1. djaktief

  Zou wel leuk zijn om tzt nog een foto te zien van hoe het nou geworden is ook al is dat misschien een momentopname. Jammer dat ze zich aangevallen voelt door de meningen over haar interieur. Andere ogen kijken alleen maar anders. De betekenis van meubels is niet zichtbaar. De keuze is daarom aan de bewoner(s).

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

 2. Thomas Pannenkoek

  Wat is meer persoonlijk dan iemand’s interieur? Zoals ik gisteren schreef heb ik het liever wat chaotisch, maar elk doet wat zij/hij wil en waar zij/hij zich comfortabel in voelt. We leven in een tijd waar velen graag een mening opgedrongen krijgen. Kookprogramma’s op TV bepalen wat on hun bord komt, interieurprogramma’s zeggen welk kleur behang aan de muur moet komen, stylingprogramma’s vertellen dat je geen groene onderbroek mag dragen onder een zwarte smoking. Lap al die regeltjes aan je laars, we leven maar één keer. Als we daarbij het comfort krijgen iets van financiële middelen te hebben om dat ook voor elkaar te krijgen is dit een cadeau. Is dat financiële comfort er niet, probeer je toch lekker te voelen met wat je hebt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan

  waar ik nu benieuwd naar ben, is het verhaal achter de man die zoveel medailles verkreeg. Daar zitten een paar “sterren” bij, dus waarschijnlijk wel officier en commandeur in verschillende ordes. Over het interieur had ik geen mening, je huis is de plaats waar je je terug trekt uit de wereld om daar je gedacht te doen en je thuis te voelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eilish

  Ik begrijp de dame haar antwoord volledig. Vooral dat deel van herinneringen aan dierbaren koesteren. Mijn huis heeft daar ook een deel van zijn interieur aan te danken en hoort bijgevolg ook niet in een woonmagazine.
  Als mijn mening heeft gekwetst dan wil ik me daar ook voor excuseren.
  Ik wens mevrouw en de haren nog veel gezelligheid toe in haar huis!

  Geliked door 1 persoon

 5. Vlinder1960

  Haha, ik vind ‘m goed: de reactie van de eigenaar van de living! Ook heel goed dat we van te voren niet wisten dat zij deelgenoot zou zijn van de reacties. Ik hoop niet dat ik té negatief was. Zoals ik al schreef: smaken verschillen. Waarschijnlijk is de inrichting van mijn huis (zie papillon60.blog) ook helemaal niet hun smaak! En dat hoeft ook niet. Gelukkig niet zeg. Dan zou het wel erg saai zijn overal…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.