#levedelente!

De Salvia aurea ‘Kirstenbosch’ bloeit weer in onze tuin. Dit Zuid-Afrikaans curiosum is het soort plant waar je tuinbezoekers fier naar meetroont. Hij groeit uit tot een middelhoge heester met fraaie bladeren en een frappante bruinrode, welhaast koperkleurige bloei:

Vorige en deze week was en ben ik geheel en al in de ban van de lente. Ze openbaart zich dan ook bijzonder fraai dezer dagen en zorgt ervoor dat ik compleet bevlogen mijn handen uit de mouwen steek. Of dacht u dat werken onder deze schone jongen een straf was?

Even geestdriftig als kortstondig tooien ook de krentenbomen (Amelanchier lamarckii) zich met duizenden frêle bloemtrossen. Binnenkort wordt er poëtische lentesneeuw verwacht:

Niet getreurd voor wie geen of geen grote tuin bezit: in elk minituintje of op ieder balkonnetje past wel een teil gevuld met exquise voorjaarspraal of een pot boordevol feeërieke vreugdesymbooltjes:

Geel, wit en blauw voeren de hoofdtoon in de vroege lentetuin:

Wat mij betreft: ik voel me, zowel beroeps- als hobbymatig, de koning te rijk. Ik hoop van harte dat u hetzelfde voorrecht geniet.


[ Foto’s: Menck | Dit schrijfsel kadert in de Zomermodus van deze blog. ]

 1. Eilish

  He, he, we mogen nu wel reageren 🙂
  Mijn krentenboom is nog een mini in vergelijking met die van jou, maar ik vind hem ook super mooi van bloei. En inderdaad, bij weinig plaats hier en daar een pot maakt al heel wat verschil. Iedereen heeft tenslotte recht op wat lente!

  Like

  • Menck

   Tiens, De Fruitberg maakt ook al die opmerking (zie verder). Nochtans heb ik sinds het plaatsen van dit stuk niks aan de instellingen gewijzigd.

   Met potten kun je inderdaad schier elk seizoen aan de slag. Ze zijn een verrijking voor elke tuin.

   Like

 2. zem

  Eén en al schoonheid, de ene foto nog mooier dan de andere.
  Die magnolia springt er voor mij uit: wat een schitterend exemplaar, dat overblijfsel van die vroeg in de evolutie ontstane “bloemboom”. Toen er nog geen bijen waren, maar wel kevertjes om te bestuiven. Ik blijf het een intrigerende plant vinden.
  En onze krent gaat morgen of overmorgen uit de knop.

  Like

 3. De Fruitberg

  Ondertussen mogen we wel reageren, dat lukte vanmorgen niet. Prachtige beelden, ’t is voorwaar een prachtige lente. Ik denk ook dat voor jou zo’n lente (droog, mooi weer) een godsgeschenk is om te werken.

  Like

 4. Kakel

  Fijn dat we toch kunnen reageren!
  De lente is de mooiste tijd. Alleen al het idee dat na een winter alles weer tot leven komt, houdt de burger op de been.
  De magnolia is prachtig, evenals de teil en de viooltjes, de ladder tussen de blauwe druifjes. Wat een feest…
  Ik hoop dat je net zo hard geniet als je werkt.
  Zonnige groet.

  Like

 5. Heidi

  Hé, toch reactie mogelijk 🙂
  Prachtig, de lente. Ik geniet van je foto’s, en bedenk dikwijls dat ik eigenlijk ook wel zo’n job zou willen. Fantastisch dat alles er elke dag zo heel anders kan uit zien, en dat je niet op voorhand weet hoe. Nu staan er kiemplantjes die ik nog nooit eerder zag: die mogen tot nader order blijven. De geuren, de geluiden, alles is weer opnieuw te ontdekken. Zalig (behalve dan de schlagermuziek van de buurman)

  Like

  • Menck

   Schlagermuziek? Ik heb geluk: ik draag gehoorbeschermers. 😀
   Geniet volop van de lente, Heidi. Met je tuin als hobby zal dat allicht niet mankeren. Het nadeel van mijn job is dat ik nauwelijks nog in eigen tuin kan bezig zijn. (Gelukkig is madam Menck een al even fanatiek tuinierster.)

   Like

 6. Affodil

  Er komt een tijd dat je je meerdere moet erkennen in de natuur en afscheid moet nemen van een (te) grote tuin. Maar ik heb intussen ontdekt dat ook onze nieuwe, kleine tuin nog voor heel wat plezier kan zorgen. We zijn nog in het stadium van wat de Engelsen “hard landscaping” noemen, maar dat geeft me de kans om dit jaar te kijken wat er allemaal al staat, waar het beter tot zijn recht kan komen en wat ik er nog bij wil hebben tegen volgend jaar. Een pneumatische hamer, bijvoorbeeld. Want de vorige eigenaar heeft dat “hard” in landscaping wel heel letterlijk genomen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.