WinterBBQ: fazant

Afgelopen week ontspon zich de perfecte setting voor een idyllische winterbarbecue: beetje poedersneeuw ‘s morgens, een zonnetje dat welwillend het wolkendek openduwde en de wind die geheel en al verstek gaf. Op het menu, zoals het deze tijd van het jaar betaamt: fazant.

Al snel zocht en vond ik op de interwebs een haalbaar recept dat ik netjes afdrukte:

Nog voor de middag had madam Menck alle ingrediënten bij elkaar gewinkeld.
Alle ingrediënten, behalve eentje: de fazant. Ik had naast dat bestanddeel immers ‘niet kopen!’ genoteerd en mijn madam is gelukkig van de zeldzame gedweeë soort.

Mocht u thans de wenkbrauwen fronsen: don’t. Want, ziet u, te onzent biedt zulk een hoofdgerecht zich in dit jaargetijde zélf aan. Zo ook vorige week. Zonder dralen stapte het slachtoffer van dienst op zijn correcte eindbestemming af alwaar het netjes bleef wachten tot ik mijn koksschort had aangetrokken en mijn mes geslepen.
Nog snel een foto voor het na-geslacht en hup, handen uit de mouwen maar. Ik laat mijn visite nu eenmaal niet graag wachten.

Mocht u het zich overigens afvragen: ik zou nog drie keer fazant op het menu kunnen plaatsen. Maar dat zijn alle drie vrouwtjes en die zijn, naast compleet onwillig, véél te taai. Rings a bell.


[ Foto: Menck | aanklikbaar voor groter ]

 1. Eilish

  En was dat dan het menu voor je 50ste verjaardag? Vermits we bij het vorige postje niet mochten reageren, feliciteer ik je dan nu maar met een paar dagen vertraging. Van harte dus!

  Like

 2. meneer Boerenerf

  Inderdaad van harte proficiat met de 50st verjaardag! VIJFTIG, man, man, ja dan is de jeugd echt wel definitief voorbij. Oud hé, VIJFTIG. jongens, jongens, nog een paar jaar en zo ne fazant vangen lukt niet meer. De ZESTIG loert zelfs al om de hoek …. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. lefabuleuxjardin

  Hier gebruiken de fazanten onze tuin als veilig onderkomen wanneer de jagers op pad zijn. Eén stap in de tuin en je hoort altijd wel hun typisch gekraai of hun piepend geklapwiek… mocht uw recept voor herhaling vatbaar zijn wil ik mijn zoon wel eens de tuin insturen met zijn pijl en boog.

  Like

  • Menck

   Het is ondertussen al het vierde jaar op rij dat deze vier fazanten (1 mannetje + 3 vrouwtjes) de tuin als winterschuilplaats gebruiken. Ze worden dagelijks gevoederd en uiteráárd weten ze dat maar al te goed. 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. zem

  Ja, ik vermoedde al dat dit recept het zonder fazant zou moeten stellen 😉
  Echt bijzonder: fazanten in je tuin.
  En wat betreft je vijftigste: naast kracht en schoonheid zal nu ook wijsheid je deel zijn.

  Like

 5. Kakel

  Fazanten…daar weet onze labrador wel raad mee. Ze jaagt ze op tot het pluimvee het ruime sop kiest. Tegen die tijd heb ik mijn buks al gepakt. Mocht er een jager in de buurt los zijn dan kan ik die onmiddellijk in zijn kont schieten.
  Ik ben wel benieuwd wat je nu als vervanger van de fazant op de bbq hebt gelegd?
  Gefeliciteerd, Menck, met je ONverjaardag (-:

  Like

 6. Affodil

  Ge gaat nu toch niet gefrustreerd zijn om die nieuwe voordeur zeker? Of een begrafenisstemming creëren. Ge begint gewoon aan een tweede jeugd, nah! En gene proficiat dan, he. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.