Chef ad interim

De kalkoen loopt hier al een week onnodig te stressen, want deze Kerst staat er te onzent eend op het menu.
Aangezien madam Menck in de zaak haar drukste maand beleeft, zal schrijver dezes ad interim de keuken onveilig maken. En daar ik op voorhand graag weet wat me te wachten staat, heb ik nú reeds mijn to do’s chronologisch gerangschikt. Een goede planning is immers het halve werk, nietwaar?

Benodigdheden:
– Een eend van 5 kg;
– 2 flessen Schotse whisky;
– Spekreepjes;
– Olijfolie.

Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven tien minuten voorverwarmen op honderdtachtig graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na twintig minuten de oven op tweehonderd graden zetten en tvee glaven vubben met whisky.
De glaven opdjinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den’ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag zal ik dan de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond ruim ik de rotzooi in de keuken op en maak ik muren en plafond schoon.
Tenslotte nog de glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen.

Yep, het wordt beslist een onvergetelijk feest.

[ Foto: Menck ]

  1. zem

    Hier heb ik om moeten “dsachterlacen”, Menck.
    Het bloemstuk is vast van Katrien: schitterend!
    Jullie samen ook een mooie Kerst en een voorspoedig 2017.
    Hartelijke groet van Zem.

    Like

  2. Mrs. Brubeck

    Er wordt nochtans gezegd dat wijsheid met de jaren komt 😂😂
    Dat komt dan vast goed met je 23 lentes op de teller!
    Serieus nu: ik/wij wensen jou en je dame mooie, warme dagen. Geniet van het leven en elkaar!
    😀😀

    Like

    • Menck

      Insgelijks, beste Sandra!
      Dat van die eend was natuurlijk iets om met een korrel zout (of twee, drie,…) te nemen. Zo’n lief beestje in de oven proppen: ik zou het niet kunnen. Vandaar dat we vanavond eland eten. Ho, ho, ho!

      Geliked door 1 persoon

  3. djaktief

    Net je recept voorgelezen aan onze puberzonen om ze morgen inspiratie te geven zich in te spannen om mee te helpen. Je relaas viel erg in de smaak en ze moesten er erg om lachen. Ik hoop maar op een goede afloop in de keuken morgen.

    Groetjes,

    Dorothé

    Like

  4. Kakel

    Bij “De eend oprapen” kon ik mijn lach niet meer binnenhouden Ik schaterde. Familie om me heen, wat er zo leuk was. Nou, Mencks blog (-:
    Heb je de maagtabletten al binnen?
    Fijne kerstdagen en een toost op jullie gezondheid!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.