Life in the fast lane

Zeer tot mijn ongenoegen vertoef ik al weken nauwelijks nog in eigen tuin. Enkel ’s avonds, na tienen, hef ik in de luie kakigroene tuinstoel een glas ijsgekoelde gin-tonic op de verleden werkdag alvorens ik me onder de douche begeef om vervolgens, na een snelle hap, in de bank neer te zijgen. Ziedaar de werkweek van een hovenier in druktemodus.

Uiteraard zijn er aan een dergelijk bestaan ook voordelen verbonden. U moest mijn teint eens zien! Sensualisten zouden hem zowaar als sexy omschrijven. Bovendien ben ik door al dat zweten en het constant bewegen al minstens 637,42 gram afgevallen. Hà!

Gelukkig bestaat er ook zoiets als een zondag. Al dient er op zo’n dag ineens wel veel te worden aangepakt: sociale contacten onderhouden (bellen, e-mailen, korte bezoekjes), me- en us-time omarmen (een romantische strandwandeling, iemand?), papierwerk regelen (wegens een al tijden zeurende boekhouder), een halfuurtje luilekker badderen, mijn madam met factor 50 insmeren (wat niet zelden in ondeugd uitmondt), een kat ontteken, blogs lezen (dat gaat, vakantie zijnde, bijzonder snel tegenwoordig), een wijl tuinstruinen (foto’s van de exploderende flora nemen incluis) en mijn schaamhaar trimmen.

Zonder dat ik er erg in had, hebben enkele lelies – de all-time lievelingsbloemen van madam Menck – ineens besloten hoger dan twee meter te groeien. Zoiets ontdekken maakt mijn ganse week goed. Wat de combinatie ‘veel regen/plotse hitte’ al niet vermag, nietwaar?

O ja, voor u erover begint: yep, polkadotbikini’s zijn weer helemaal in.

[ Foto’s: Menck ]

  1. Eilish

    In een ver verleden verdiende ik mijn stuutjes op een boekhoudkantoor. Tenzij het veranderd is moet de BTW de 20ste betaald zijn. Je bent dus vierkant te laat bij die boekhouder!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.