Røck In Peace, Tømmeleyn

MIAVA (Maria Isn’t A Virgin Anymore) is een groep bestaande uit vier jonge gasten uit het West-Vlaamse Lichtervelde. In 2013 brachten ze met ‘Essay on Bentham’ hun eerste full-cd uit.
Hun invloeden gaan van Kyuss over Deftones tot Tool. Het hardere werk waar ik zo tuk op ben, kortom. Zelf omschrijven ze zich als een “instrumentale Post-Rock/Stoner band met Post-Metal/Rock invloeden”.
Ondertussen is MIAVA een rijzende ster onder de Belgische bands, die bovendien een stevige livereputatie heeft opgebouwd. Dat bewezen ze ten volle in onder meer de AB. Tijdens hun concerten – en ik citeer Cutting Edge – “wordt ongenoegen of zelfs woede omgezet in muzikale kopstoten van nummers. Niet zoals een hooligan die wild in het rond stampt, maar veeleer als een revolutiestrijder die precies weet wat hij wil en hoe hij het wil bereiken.”

Dat, beste lezer, was MIAVA tot afgelopen weekend.
Want Jelle Tommeleyn aka Tømmeleyn, de 24-jarige begenadigde drummer van de groep, is zondagmorgen in Torhout ruw uit hun midden weggerukt door een bestuurder die vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Hierdoor verliest Vlaanderen een van zijn meest beloftevolle jonge rockgoden.

Onderstaand nummer, Change the world drinking coffee, is, behalve een persoonlijke favoriet, tevens mijn bescheiden hommage aan een veel te vroeg heengegaan talent uit mijn achtertuin. Sterkte aan Jelle’s familie, zijn vrienden, zijn fans en zijn vriendin Melanie.
Drum ze daarboven!

 


[ FotoMelanie Soenen ]

Behalve bij MIAVA drumde Jelle Tommeleyn ook bij The Heavy Crown en Blackbird Phantom. Go check the interwebs, folks.

Extra link: StuBru.

 1. Bart

  Tot mijn scha en schande moet ik bekennen dat ik deze groepen nog niet kende. Ik ben ze nu aan het beluisteren en ik moet je gelijk geven, dit is inderdaad het betere werk. Wat een verlies 😦 . Ze mogen hierboven stoppen met hun line-up verder uit te breiden,…

  Like

 2. Billy

  het lijkt wel een echte plaag geworden, mensen die anderen de dood injagen en dan nog wegvluchten ook ipv hulp te bieden… 😦
  Ik ken dit dramatische verhaal natuurlijk ook, en heb ook al gestemd voor de groep in de Week van Eigen Kweek op Stubru…

  Like

 3. Mirthe

  De Tool-invloeden zijn duidelijk hoorbaar. Dit is een soort muziek die ik nooit eerder hoorde van een Belgische band en ik vind het super (ik mis enkel wat zang, maar dat kan aan mij liggen)!

  Like

 4. Kakel

  Excusez maar ik heb nog nooit van de band gehoord… Ongelukken in het verkeer zijn aan de orde van de dag. Het lijkt steeds vaker jonge mensen te treffen. Een muzikaal talent is niet meer. Vreselijk.
  Lieve groet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.