Onze tuin doorheen de seizoenen

Tot enkele jaren geleden namen madam Menck en ik om het andere jaar deel aan Open Tuinen. Elke editie bracht tijdens het laatste weekend van juni tal van enthousiaste tuinliefhebbers op de been. Er werden ervaringen uitgewisseld, foto’s genomen, flora en fauna bewonderd en contacten gelegd. Bijzonder fijn allemaal.
De laatste jaren ontbreekt het ons echter aan de tijd om nog deel te nemen. Er gaat behoorlijk wat voorbereiding aan vooraf en de opentuinweekends zelf zijn erg intensief. Bovendien wordt er al geruime tijd ook op zaterdag gewerkt te onzent en bijwijlen moet zelfs de zondag eraan geloven. Exit Open Tuinen, kortom.

Tijdens de opentuinweekends heb ik tal van (nu vaak ex-)bloggers mogen verwelkomen in onze lochting. Dat was aangenaam, en misschien was u er wel eentje van.
If not, dan kan u een bezoek aan onze groene long voortaan virtueel beleven. Oké, zulks is dan misschien een veeleer slap afkooksel van the real deal, doch alles beter dan niks.
Bovenaan deze blog heb ik daartoe een nieuwe pagina gelanceerd: ‘Onze tuin doorheen de seizoenen’. Onder de algemene inleiding selecteerde ik per jaargetijde een resem overzichts- en detailfoto’s. Om het scrollen niet onnodig lang te maken, worden de foto’s in een formaat van 500 pixels weergeven. De pagina zal in de toekomst geregeld worden geüpdatet.

Bon. Als u me dan nu wil volgen?

 1. Eilish

  Flauw afkooksel indeed. Het smaakt heel wat minder door afwezigheid van geuren, weersomstandigheden, mevrouw en meneer des huizes, wat kattebeesten, maar toch … zeer mooie tuin !

  Like

 2. tinyblogt

  Aaaaal dat groen, wow, het doet bijna pijn aan de ogen. Nee serieus, ik heb immense bewondering voor dit kunstwerk. Want dat is het in mijn ogen: je werkt er weken, maanden, jaren aan en nooit is het af, want het is voortdurend in beweging en verandert constant. Boeiend! Ik ken geen bal van planten of bloemen, in onze tuin staat van alles wat achtergelaten is door vorige eigenaars en we houden dat wel wat bij. Maar er moet eens serieus verandering in komen, al ben ik bang dat we daar geen van tweeën sterk in zijn (niet creatief, niet ons dada, en geen geld om iemand daarvoor in te huren). Toch hou ik nog even vast aan dat idee om in de lente straks frambozen te planten! 🙂

  Like

  • Menck

   Frambozen zijn yummie. Zeker doen, dus!
   Nooit af en constant veranderend: net dat maakt een tuin zo boeiend. Op mijn lauweren rusten kan bovendien later nog. 😉

   Like

 3. Kakel

  Jullie groene long is fantastisch geworden. Het is virtueel genieten van jullie opstandige flora. Wat een grote tuin en wat veel werk, maar het is dan ook een juweeltje. Woonde je naast de deur dan zou ik ‘m wat graag in het echt willen zien!
  Van je “tuinblog” heb je ook veel werk gemaakt.
  Lieve groet

  Like

  • Menck

   Zo ontzettend groot is onze tuin nochtans niet, maar hij wekt wel een andere indruk door de diverse tuinkamers die zich rondom de woning slingeren.
   Merci voor je compliment, Kakel.

   Like

  • Menck

   Dat zou me trouwens niet lukken wegens geen wilgen in onze tuin. 😉
   In februari – en zelfs maart – loert de winter nog constant om de hoek. In België kan het weer op een wip en een scheet omslaan.

   Like

  • Menck

   De tuin is een Engels geïnspireerde romantische tuin. Tevens is het een verzameltuin van twee plantengekken. 😉
   Arbeidsintensief? Valt heel goed mee. De twee grootste klussen zijn de opkuis in het voorjaar en het scheren van de hagen. Voor de rest is het vooral genieten.

   Geliked door 1 persoon

  • Menck

   Dat millimeter-haagskesscheren is beroepsmisvorming, vrees ik. 😉
   De enkele klassieke ornamenten zijn deel van het concept: een Engels geïnspireerde romantische tuin.
   Merci voor je compliment!

   Like

 4. zem

  Menck, jullie tuin is een waarlijk lusthof! Ik wist dat al, maar de virtuele rondgang via de foto’s en de gedichten bevestigt dit weer eens. Een streling voor het oog.

  Like

 5. Brubeck

  Allé lap, ik dacht hier een 3D – virtuele hologram-achtige Menck terug te vinden die in animatievorm ons doorheen de tuin leidt, tot aan de tuinbar waar allerhande vertier te vinden zal zijn. Weer een illusie rijker 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.