Creatief met eieren

Afgelopen weekend zat madam Menck met een ei. Met verschillende eieren zelfs. En die wilde ze, het spreekwoord indachtig, kwijt.
‘Zijn/haar ei kwijt kunnen’ betekent – en ik citeer: de gelegenheid hebben om zijn/haar creativiteit te kunnen botvieren. Een kolfje naar Katriens hand, kortom. Ze broedde dan ook alras het idee voor onderstaand tafelstuk uit. Volgt u even mee?

Benodigdheden:

Sierlijk gevormde takken. In dit stuk: gedroogde takken van een druivelaar.
Mos. Trek de natuur in en u vindt er plenty. Of kom er anders gerust een paar zakken halen uit onze tuin.
Struisvogeleieren. Die kunt u kant en klaar aanschaffen in de handel. Geen zin om te gaan winkelen? Trek anders eens aan de mouw van uw plaatselijke struisvogelkweker. Of schaf u een struisvogel aan. Naar het schijnt zijn ’t lieve beesten.
Opteer voor gehalveerde eieren.
Witte kippen-/ganzeneieren. Makkelijk vindbaar in uw plaatselijke supermarkt, mogelijks ook in het hoenderhok in uw tuin. Laat deze eieren heel (en blaas ze eventueel uit).
Glazen schaaltjes, vierkant of rond. U schaft deze bij voorkeur aan in een winkel omdat ze zelf mondblazen naar verluidt geen lachertje is.
Gracieuze twijgjes, bij voorkeur met katjes zoals onderstaand (Hazelaar).
Felrode snijbloempjes, geheel naar keuze. Opteer voor kleinbloemige soorten. (In dit tafelstuk: Jatropha, een geslacht uit de Wolfsmelkfamilie.)
Narcissen in pot. Preferabel zijn de lager blijvende soorten, zoals bijvoorbeeld Narcissus Erlicheer (wit en dubbelbloemig). Die hebben niet zo de neiging om open te vallen.

Onder het motto ‘Pimp your table’ wens ik u alvast heel veel creatief genot!

Voor wie het liever wat compacter houdt, is er dit eenvoudiger alternatief:

(Meer bloemstukjes van mijn madams hand zien? Check dan vooral THIS out.)

[ Foto’s: Menck | Twaait ]

  • Menck

   Als ze vijf jaar zijn, zijn struisvogels eigenlijk pas volwassen en kan een hen per seizoen tussen de 60 en 80 eieren leggen. Naar verluidt produceert een struisvogelhen ongeveer 35 (!) jaar lang eieren. Een hen in de leg kan elke drie dagen een ei leggen.
   Kortom: je zult je handen vol hebben!

   Like

 1. Kakel

  Ik dacht dat je creatief aan de slag ging met eieren in jullie nieuwe shaker maar het moet me van het hart: deze invulling doet me meer deugd. De onderste creatie heb ik zelf meerdere malen gemaakt. Voor de bovenste kijk ik de kunst af. Een struisvogelei heb ik (ooit eens op de bloemenveiling gekocht toen ik daar inkopen voor m’n werk deed.) Heerlijk…de lente in huis… Mijn complimenten aan mevrouw Menck. Of mag ik Katrien zeggen 😉
  Lieve groet

  Like

 2. Affodil

  Ik begon al kriebels te krijgen om ook aan de slag te gaan, nadat ik vanmorgen de reine claude-bloesem zag in de tuin. Maar nu is het hek helemaal van de dam. Al zal het toch afkijken en navozen zijn, want zo creatief als uw madam kan ik geen eieren leggen …

  Like

  • Menck

   Dank je wel, Thomas.
   Winterprei is misschien toch iets te hoog gegrepen, al heeft ze wel al stukjes vervaardigd waar rode pepers in verwerkt zaten. Pittige creaties waren dat, zeg! 😉

   Like

 3. Brubeck

  Nu begrijp ik waarom je er niet om maalt dat haar kookkunsten iets minder ontwikkeld zijn.. ze geeft een totaal andere invulling aan het concept “voedsel”. Jullie eten dus gewoon van tafel 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.