Wat ik me afvroeg (en heden ook weet)

U had nog wat antwoorden van me tegoed, remember? De juiste antwoorden deze keer, want niemand van de negenendertig participanten – bedankt voor uw inzendingen, overigens! – kan het predicaat ‘zegepraler’ worden opgespeld. Of wacht: de allereerste deelnemer klokte af op tien correcte keuzes. Die allereerste deelnemer was ik, geheel ter controle van de al dan niet feilloze werking van de enquête.

Kandidaat 34, wie dat dan ook moge zijn, slaagde erin om werkelijk alle vakjes rood te doen uitslaan. Een compleet foutief parcours: faut le faire. Ik raad die mens hierbij ten stelligste af om zijn lottoformulier nog langer zelf in te vullen.
Mijn aandachtigste lezer(es) – of die met het beste geheugen/het naarstigste zoekwerk – is deelnemer 30. Hij of zij scoorde negentig procent en vergiste zich enkel in de naam van onze Noorse boskat. De kat laat weten erg verbolgen te zijn.
Wie zich meent te herkennen in nummer 30 – u deponeerde uw formulier in mijn virtuele bus op donderdag 19 november om 18:34 – mag bij deze de pluimen op zijn of haar hoed steken. Mocht u geen hoed dragen, dan is een lichaamsopening naar keuze wat mij betreft ook oké.

Uw antwoorden kwamen terecht op een Excelformulier (zie schermafdruk 2 hieronder). Een rood veldje betekent een foutief antwoord; een nummertje in een blanco veld geeft een juiste match weer. En middels de eerste schermafdruk schotel ik u voor wat u wél had moeten antwoorden.

Ik vond het in ieder geval geinig om te doen, beste lezer. En tof om te zien hoe enthousiast u op de kar sprong. Want negenendertig deelnames is, toegegeven, meer dan ik had verwacht voor een B-blogje als Twaait.
En dan is het nu wachten op de blogger die zich ook eens waagt aan zulk een experiment. Al kan dat, zo weet u ook, evengoed wachten op Godot zijn.

 

DE CORRECTE ANTWOORDEN:

UW ANTWOORDEN:


(aanklikbaar voor groter)

Misschien dat dit uw geheugen wat opfrist: acht van de tien antwoorden kon u al afleiden uit recente en minder recente foto’s die hier de revue passeerden:

[ Foto’s: Menck | Twaait ]

 1. Billy

  jammer genoeg heb ik een geheugen als een zeef en weet ik niet eens meer wat ik allemaal antwoordde. Maar ik vermoed dat ik toch wel enkele antwoorden juist heb, zelfs méér dan ik verwacht had.
  Een B-blogje zou ik jouw blog in geen geval noemen!

  Like

 2. beaunino

  Volgens mij heb ik het er aardig ban afgebracht. Misschien neem ik het stokje over. Hoewel…. Bij mij krijg je dan vragen als: ‘Wat voor kanker had mijn vader? Waaraan is mijn zusje overleden?’ Toch maar niet…

  Like

 3. Kakel

  Een B-blogje? Dat zijn jouw woorden, Menck, niet de mijne! Ik geef je een A en niet om te slijmen want dat is beneden mijn stand 😉 Lijkt me heel leuk om jouw idee over te nemen, helaas loop ik tegen mijn gebrek van blogkennis aan. Ik heb van je blog gesmuld!

  Like

 4. els

  Zoals ik al vermoedde, een goede middelmatige score.
  Wat mij verwondert bij het nakijken van de antwoorden: heb jij dan geen vijver Menck? Ik was vast overtuigd van wel (en ik ben te lui om in jouw archieven te duiken).

  Like

  • Menck

   Jawel, ik heb een vijver, twee zelfs, en ze worden (spontaan!) bevolkt door padden, kikkers en salamanders (geen vissen). Die beesten kan ik bezwaarlijk catalogiseren onder ‘huisdieren’, niet?

   Like

 5. Affodil

  Te laat dus om nog mee te doen. Antwoorden 2-4-5-8-9 wist ik uit het hoofd en 1 en 7 had ik zonder veel moeite kunnen terugvinden, denk ik. Maar dat is natuurlijk niet meer te bewijzen.

  Enne … b-blogje???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.