Herfstidyllisch Brugge

Ons land zou volgens de meteorologen van Accuweather een wisselvallige herfst kennen, waarbij korte warme perioden zullen eindigen met regen of storm.
Vooral in oktober en november kunnen krachtige stormen in West-Europa voor windschade en overvloedige neerslag zorgen.

[ De Morgen, 30 augustus 2015 ]

Afgelopen zondag, zijnde gisteren, was daar in ieder geval hoegenaamd niks van te merken. Want onder een zeer welwillend herfstzwerk trokken madam Menck en ik richting het Venetië van het Noorden alwaar we de vesten, het Begijnhof en het Minnewaterpark onveilig maakten met de reflexcamera. Ons doel: Brugge in al zijn herfstidylle vastleggen. We vermeden hierbij uitdrukkelijk de groenarme binnenstad met zijn shoppende mensenzee.
Of een en ander gelukt is, kunt u beoordelen via PicMenck, de no click image viewer van deze blog.

 1. tinyblogt

  Laat dit nu toevallig het thema zijn van mijn opdracht voor de fotografieles deze week. Mijn foto’s zijn echter genomen op een avond, na 18u, vorige week, toen de toeristen al foetsie waren en het begon te schemeren. Misschien post ik ze ook nog wel eens in een logje…
  Mooi gedaan!

  Like

 2. beaunino

  Prachtige foto’s Menck. Brugge staat nog steeds op mijn lijstje. (Ben er vaker geweest hoor).
  Misschien gewoon eens besluiten te gáán.
  Tekst deed me denken aan een regel in een liedje van Paul de Leeuw. ‘Als je bij me weg gaat, mag ik dan met je mee?’

  Like

  • Menck

   De stad is beschermd UNESCO werelderfgoed. Dientengevolge moeten onder andere alle historische gevels ongemoeid worden gelaten. Veel bouwkundige evolutie zal er dus zeker niet te spotten vallen. 🙂

   Like

 3. Eilish

  Mooie foto’s, maar ‘k vind het wel niet schoon dat je geen toestemming hebt gevraagd om me te fotograferen terwijl ik een SMS aan het sturen was, die witte sokken ‘blekken’ zo hard. Ik ben zodanig beschaamd dat ik niet meer durf buiten te komen 😦

  Like

 4. Billy

  prachtige foto’s, Menck! Maar je hebt dan ook het voorrecht om dichtbij al die pracht te wonen.
  Alleen al voor het idyllische kader zou je het Cactusfestival gaan bijwonen! Ik ga er in elk geval nog naartoe… 😉

  Like

  • Menck

   Het Cactusfestival is effenaf top in het Minnewaterpark, doch naar verluidt zouden de organisatoren op zoek zijn naar een andere (lees: ruimere) locatie.

   Like

   • Stef Den Flater

    Ik heb al verhalen gehoord van vrijwilligers die door de organisatie niet bepaald netjes behandeld geweest zijn.
    Ruimer zullen ze niet vinden binnen de stadskern of men zou de paters uit het Grootsemenarie zouden schoppen (en hun koeien). Ze kunnen misschien Jan Breydel delen met Cercle Brugge? 😉

    Like

 5. Stef Den Flater

  De heren en dames van Nasa hadden het in augustus over super El Niño waarbij er vooral veel storm aan de westkant van het Amerikaanse continent werd verwacht, een heel hete zomer in Australië en voor Europa een zachte maar heel natte winter met vooral veel neerslag vanaf januari. Tja, we zullen het toch moeten nemen zoals het komt.

  Like

  • Stef Den Flater

   Tussen haakjes: die brug die zo bejubeld was door de vorige burgemeester wordt in de volksmond de brug der zuchten genoemd… omdat ze zoveel defect is.

   Like

   • Stef Den Flater

    Er kan veel gebeuren en men weet nog te weinig om langetermijnvoorspellingen te doen. Al was de storm die Mexico vorige week teisterde wel verwacht – er worden daar voor nog meer orkanen gevreesd dit jaar – maar Nasa baseerde zich vooral op de temperatuur van het zeewater en had gemerkt dat vooral de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan ongewoon warm waren in augustus en september. Een plotse afkoeling van het water (vooral in de Atlantische Oceaan) was niet verwacht.

    Like

 6. oponseiland

  Prachtige foto’s van, door ons gezin, zeer geliefde plekjes. Ze zijn een lust voor het oog en brengen veel herinneringen naar boven. Verdorie Menck, je doet me goesting krijgen om op het vliegtuig te stappen…

  Like

   • oponseiland

    Neen we zijn uitgeweken Duffelaars maar we hebben inderdaad ons hart verloren aan Brugge. Zelfs onze Spaanse schoonzoon. Al kan de brouwerij De Halve Maan er voor iets tussenzitten… Brugse Zot en Straffe Hendrik zijn in het verleden in grote hoeveelheden naar het zuiden versleept 🙂

    Like

 7. Bart

  Ah Brugge, een stad waar we graag vertoeven. Maar je hebt hier toch weer enkele plekjes heel mooi in beeld gebracht die we nog niet kennen. Weer een excuus om eens terug te keren. Een 3-tal weken terug zijn we er nog geweest en hebben een prachtige dag afgesloten met een zeer lekker Marokkaans diner in O’teur. Een aanrader voor de liefhebbers.

  Like

  • Menck

   O’teur zegt me wel iets. Is dat niet het restaurant waar je het – letterlijk – wat hogerop moet gaan zoeken?
   Brugge vind ik op zijn mooist in de herfst, en dan doel ik niet op de binnenstad. Check de vesten, het Begijnhof, het Minnewaterpark, etc. Time to go back, Bart!

   Like

   • Bart

    O’teur zoekt het inderdaad in hogere sferen 🙂 .
    Het Minnewaterpark en het Begijnhof hebben we al meermaals bewonderd , de vesten zullen we bij een volgend bezoek aandoen. Bedankt voor je tips!

    Like

    • Bart

     “Als je weggaat, kom je dan weer terug?” :Check. Zoals gezegd zijn we teruggekeerd en deze keer dus niet gewoon vanaf het station het centrum ingewandeld , maar via een mooie omtoer richting Vesten . Aan de Ketsbruggestraat hebben we even staan kijken naar het ingenieus systeem om afval uit het water te halen. Voor de rest was het weer een scoon dagsken Brugge.

     Like

 8. Thomas Pannenkoek

  Zondag hadden we een uurtje verstrooidheid nodig, en hebben we heel wat van die pittoreske paadjes bewandeld.
  Prachtig, Menck! Schitterend resultaat van je nieuwe speeltje. Het toestel ‘trekt’ ook fantastisch mooie beelden van korte rokjes, zo blijkt. Wat zeg je dan tegen mevr Menck? “Dju toch, da madamtje stoat verschrikkelijk vo mien beeld, mo ‘k en kunnen ier toch niet bluvven wachten, ee?”

  Like

 9. Kakel

  Wat een ge-wel-di-ge foto’s! Heel mooi met de bomen in herfstkleur. Dat geeft extra sjeu aan alles. Maar Brugge is gewoon mooi, natuurlijk. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Doe mij trouwens zo’n boomhut!

  Like

 10. Affodil

  Het nieuwe speelgoedje is al goed in gebruik genomen. Fotograaf én fototoestel hebben een prachtige reeks afgeleverd.
  In Brugge hebben ze wel enigszins overmaatse nestkasten hangen …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.