De Staat staat er. En hoe!

Het nieuwe en lichtjes geniale nummer van De Staat al opgepikt? De bijhorende videoclip is zelfs niet min dan grandioos.
De Staat? Dat is een alternatieve rockband uit Nijmegen, Nederland. Holland, of all places. Maar zelfs als verstokte Belpopliefhebber steek ik dit keer mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken, kun je nagaan.
In 2009 vergezelden ze dEUS op hun tour door Engeland. Maar ook op Lowlands, Glastonbury, Dour en het Sziget-festival in Hongarije veroverden ze tal van muziekharten. Onder meer dat van Chris Goss, producer van Queens of the Stone Age, wat resulteerde in een deal met het fameuze Mascot Records.
Om dit weekend te fêteren – vlug, want het is al zondag – is hun laatste worp dé ideale stemmingmaker. Draai de volumeknop vooral stevig naar rechts, kinders!

Update:
En zo werd de clip, geheel door de computer gegenereerd, in elkaar gebokst:

 1. tinyblogt

  Mo gow zeg (heb ik een paar keer gezegd toen ik het bekeek), ik ontdek graag nieuwe muziek en het nummer is speciaal in zijn eenvoud. Maar het is vooral de videoclip die het hem doet, en de stem van die vent is ook wel de max. Dank om dit te delen.

  Like

 2. Inge

  Wow, ben precies een beetje draaierig en misselijk geworden (kan natuurlijk ook met de zwangerschap te maken hebben!) Allesins niet slecht, je moet wel de bruuske ommekeer in het midden van het liedje gewoon worden… 🙂

  Like

  • Menck

   Maar zou je ook blijven kijken mocht er een nummer van Eddy Wally onder geplakt worden?
   P.S.: Alle torso’s zijn door de computer gegenereerd. Zie de update onder de muziekvideo.

   Like

 3. Bart

  Dat is pas een circle pit! Knappe videoclip en een aanstekelijke song. Mooie aftrapper van het nieuwe concertseizoen voor mezelf en dochterlief. Morgen een beetje (voor mij) onbekende poppunk ontdekken in Antwerpen: Roam,Knuckle puck en State Champs. Fall Out Boy,Bullet for my Valentine en Bring Me The Horizon staan ook nog op het programma. Het wordt een stevig eindejaar ;-). En van de Staat ga ik zeker nog eens wat ander werk opzoeken. Bedankt voor de tip.

  Like

 4. Kakel

  Nooit van gehoord maar daar heb jij verandering in gebracht. Maar eh…een videoclip luisteren van het gezelschap vind ik meer dan genoeg. Geef deze rocking lady maar Bowie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.