There goes my baby…

Driewerf merde. Het o zo vertrouwde aangroeisel van mijn rechterarm, zijnde een EOS 450D van Canon, heeft finaal de geest gegeven. Dat gebeurde net nadat ik eerder deze week een ganse reeks tuinfoto’s had genomen.
Volgens de zaakvoerder van de winkel waar ik indertijd – alweer bijna acht jaar geleden, that is – mijn favoriete speeltje kocht, zou een potentiële herstelling – en ik citeer – een rib uit mijn lijf zijn zonder garantie op een nog veel langere levensduur.
Zulks mag overigens geen verwondering wekken na het uiterst intensieve gebruik van mijn toestel; er staan meer dan negentigduizend clicks op de teller zonder ook maar de sluiter of spiegel vervangen te hebben.

Ik heb madam Menck al eens poeslief in de ogen gekeken. En daarbij voorzichtig geopperd dat je met de nieuwste modellen ook kunt filmen, in HD bovendien. She was not impressed, temeer daar ze net aan het kakken was toen ik haar deze informatie overbracht.

En nu?
Als het aan mij lag: een Canon EOS 700D. Een fijne machine wegens opnames met weinig ruis, een eersteklas videofunctie, een eenvoudige en vooral vertrouwde bediening en zodoende de perfecte verderzetting van mijn huidig kaduuk apparaat.
In fotomiddens heet deze camera redelijk betaalbaar te zijn, maar daar letten ze niet bepaald op de kleintjes.

Ik zal er eerst nog maar eens een nachtje over slapen, ook al weet ik nu al dat ik hiervan vooral wakker zal liggen.

Toeme!

 1. Heidi

  Aah, altijd zo moeilijk hé, vertrouwd gerief dat de geest geeft… Nieuwsgierig as I am keek ik even op tinternet, en de 700D (als body alleen) is niet op veel plaatsen voorradig. Komt er een opvolger, dan kan je misschien profiteren van einde-stock-koopjes.
  Misschien ook eens informeren bij je winkelier of hij al een cashback-aankondiging kreeg?

  Like

 2. Joke

  Mijn broer, nogal ‘ne hevige hobbyfotograaf, heeft niet zo lang geleden een tweedehands toestel gekocht. Vraag me niet welk merk, maar het was een toestel van meer dan €2000 (als ik het me nog goed herinner) en hij heeft het aan een schappelijke prijs kunnen kopen. Aanvankelijk werd zijn bod niet aanvaard, maar daarna heeft die gast zelf terug contact gezocht want hij had geld nodig om zijn BMW te kunnen repareren. Dus… misschien loont het ook om eens tweedehands te kijken.

  Like

  • Menck

   Als een dergelijke aankoop in volle vertrouwen kan geschieden, dan wil ik daar gerust voor opteren. Er zitten helaas ook veel charlatans op zoekertjessites. (Weet ik uit ervaring…)

   Like

 3. Kakel

  Mijn broer is net zo idioot van fotograferen als jij. Met alle respect, uiteraard.
  Mijn gevoel voor fotografie is dermate slecht ontwikkeld dat ik je er niet mee zal lastigvallen. Iets vertelt me dat je madam Menck wel zover zult krijgen 😉 Een man met een hobby is namelijk een fijne man, haha.
  lieve groet

  Like

 4. Affodil

  Altijd jammer als je een vertrouwd medewerker moet laten gaan. Maar je hebt tenminste nog de voldoening dat je er zoveel mooie dingen mee hebt kunnen doen.
  Vorig jaar augustus kocht ik van mijn laatste vakantiegeld+vertrekpremie een nieuwe videocamera, met de nodige (en sommige ook minder nodige, maar ze zaten er nu eenmal op) snufjes. Nog veel geloop gehad om de juiste microfoon te pakken te krijgen ook.
  En wat gebeurt er in deze toch heel droge zomer? Manlief vraagt heel lief of hij er eens mee mag werken. Ik geef heel naief toe en dan laat hij hem in de eerste gereedste wolkbreuk buiten staan! Herstellingskosten: 60% van de aankoopprijs, ook zonder verdere garanties. Ik ben nu de niet zo goedgezinde eigenaar van een microfoon die perfect past op een camera die zo dood is als Toetanchamon…

  Like

  • Menck

   Zolang een stukje antiek je nog volop voldoening schenkt, is er geen reden om naar iets anders uit te kijken, toch? De D700 lijkt me bovendien, afgaande op wat ik erover las, een zeer fijne bondgenoot.

   Like

  • Menck

   Maar dan zit ik wel met een aantal Canon-lenzen waar ik niks meer mee zou zijn. Je aanbod is genereus, doch uit praktische overwegingen zal ik het dus niet kunnen aannemen.

   Like

 5. pianoliedvandemaand

  Technologie heeft helaas een vrij beperkte houdbaarheid vergeleken met analoog materiaal. Een jaar geleden kocht ik een Canon EOS 100D, dit is een heel compact en licht toestel en ik ben er wel tevreden over. De 700D gelijkt er wat op, heeft iets meer snufjes, maar was toen nog niet op de markt. Spiegelloze systeemcamera’s zijn wel in tegenwoordig (Sony/Fuji), maar daar zul je uw madam nog iets dieper voor in de ogen moeten kijken (+ een extra bos bloemen voorzien).

  Like

  • Stef Den Flater

   De digitale camera gaat schijnbaar niet lang mee omdat veel mensen na enkele jaren toch geneigd zijn om een nieuw model te kopen. De evolutie is de laatste tien jaar dan ook ongelooflijk veranderd. Dat wil niet zeggen dat die camera’s vlugger versleten zijn. Bij analoog was men trouwens niet zo ‘verkwistend’ en nam men toch minder vlug een serie foto’s dan meteen digitaal toestel: dat was puur filmverkwisting. Digitaal nodigt nu eenmaal uit om meer foto’s te nemen. Wat niet goed is, wordt simpelweg gewist. Veel onderdelen gaan bij een goed digitaal toestel even lang mee in gebruik dan een analoog.

   Like

  • Menck

   Een extra bos bloemen doet het ‘m niet meer voor haar, aangezien ze reeds ganser dagen tussen de ruikers vertoeft. 😀
   Spiegelloze systeemcamera’s zijn beslist een stap vooruit: wat er niet op zit, kan ook niet stuk gaan.

   Like

 6. Stef Den Flater

  90000 lijkt veel en toch zijn er blijkbaar toestellen die het langer uithouden: http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos450d.htm. Geen idee of die site betrouwbaar is. Ik meende dat 100000 zowat het maximum was
  voor de meeste sluiters van een betaalbare spiegelreflex (analoog en digitaal). Het verrast me ook een beetje dat je zou gaan voor de 700 en niet voor de 70. Na 8 jaar zou je de lat toch wat hoger mogen leggen en een meer professioneel model kiezen? Tenzij madam Menck daar niet mee akkoord gaat uiteraard.

  Like

  • Menck

   Het prijsverschil tussen de 700 en de 70 bedraagt om en bij de 400 €. Er zijn grenzen aan mijn beschikbare budget, beste Stef. Tenslotte ben ik nog steeds maar een amateur op fotografisch gebied.

   Geliked door 1 persoon

 7. Billy

  ik heb zelf nog zo’n onnozel klein compact toestelletje, maar voor gewone familiefoto’s voldoet dat wel.
  Anderzijds had ik ook wel graag zo’n kanjer als deze gehad, maar die kosten toch stukken van mensen hé.
  Kan je je oude toestel trouwens niet ’s naar zo’n repaircafé meedoen? Misschien kan het dan wel goedkoper hersteld worden.
  Of ben je al verblind en verkocht aan dat nieuwe droomtoestel… 😉

  Like

  • Menck

   Ik zou niet zo meteen weten waar er in onze regio een repaircafé te vinden is, eigenlijk. Dat lijkt me wel handig, ook voor gans andere mechaniek dan die van een camera.

   Like

 8. Thomas Pannenkoek

  Hewel, ik droom ook al een hele tijd van zo’n machine. Ik vraag het mijn lieverd nooit terwijl ze aan het kakken is, maar toch krijg ik steevast als antwoord: ‘Die van nu doet het toch nog goed?’.
  A propos – toen je het bloggen stillegde heb ik je na een aantal maanden ontvolgd. Het lukt me nu niet meer me te abonneren op je berichten. Een idee hoe dit kan komen?

  Like

 9. Pingback: Dum vivimus, vivamus (*) | TWAAIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.