Verweesd en verwilderd

Vorige zondag ging ik bij hem op visite. Het was een behoorlijke poos geleden dat ik zulks nog gedaan had.
Het eerste dat me opviel was dat hij er erg verwilderd en verwaarloosd uitzag. Oké, hij gaat door barre tijden; zulks laat nou eenmaal zijn sporen na. De kleur is grotendeels uit zijn leven verdwenen. Ik weet dat dit een voorbijgaande fase is. Zorgen maakte ik me dientengevolge niet. Bovendien geurde hij lekker en was de vivaciteit niet helemaal geweken.
Hij krijgt gelukkig wel nog veel andere bezoekers over de vloer. Zij nemen hem liefdevol onder hun vleugels. Geen wonder; hij is altijd al genereus voor ze geweest. Een hapje hier, een drankje daar, u kent dat wel.
Ik beloofde hem dat ik binnenkort weer helemaal voor hem klaar zal staan. Doch nu nog even niet; hij moet rusten en daarna aansterken. “Voor je er erg in hebt, bloei je weer helemaal open,” verzekerde ik hem. Daarop ontwaarde ik slechts wat licht hoofdgewieg ter instemming.
Desalniettemin maakte een gevoel van wroeging zich van me meester. Misschien moet ik hem toch maar wat vaker met een bezoekje vereren. Niet alleen als hij op zijn best is. Tenslotte ken ik hem welhaast negentien jaar. En elk jaar opnieuw zijn er diezelfde ups en downs. Dat gegeven is ondertussen zo vertrouwd als de regen en de zon.
Ik nodig u uit om ook eens bij hem binnen te stappen, beste lezer. En nee, hij ziet er niet uit zoals u hem doorgaans te zien krijgt, maar weet gewoon dat de verwachting om elke hoek loert.
Gaat u even mee?

 1. woelmuizenier

  Mocht mijn weeskindje er maar zo verweesd en verwilderd uitzien, ‘k zou onzelieveheer op mijn blote knieën danken. Gelukkig dat ’t waait en dat de wind ook regelmatig uit Tessenderlo komt, en zelfs al uit het hogere Noorden.
  Er is hoop en hoop doet leven.

  Like

  • Menck

   Toch heb ik een inhaalbeweging te maken wat de tuin betreft. Veel heesters en bomen dienen nu gesnoeid te worden. Vandaar dat ik hem verweesd vind, al valt dat optisch wel mee. Ik zal eens moeten bedelen om wat vakantie bij mijn baas. 😉

   Like

  • Menck

   Elk seizoen heeft ongetwijfeld zijn charmes. En ook al staat de winter wat mij betreft niet meteen hoog aangeschreven, toch ontdek ik er her en der de schoonheid wel van.

   Like

 2. kakel

  Januari vind ik een flutmaand: geen vlees, geen vis. En dan ben ik er ook nog jarig in.
  Maar er is hoop: de dagen lengen al voorzichtig!
  Een beetje aandacht doet iedereen goed 😉

  Like

 3. De Fruitberg

  Met al die structuur in je tuin ziet hij er toch nog te goed uit om als ‘verweesd en verwilderd’ te worden afgeschilderd. Mijn helleborus foetidus is nog lang niet aan de bloei, leuke clematis trouwens

  Like

 4. zem

  Een boeiende, virtuele wandeling door je prachtige wintertuin. Bij jou klopt het gewoon: structuur én weelde. De structuur is in de winter goed zichtbaar. Er is zoveel moois te zien en wat bloeit er (nog) veel!
  Dat sierappeltje, de “red sentinel” is ook een echte beauty.

  Like

 5. Affodil

  Ik hoop ook op een paar “doenbare” dagen (zonder str*ntregen bedoel ik) om een aantal snoeiklussen te klaren. Ik heb mijn agenda eens naast het weerbericht voor de komende week gelegd en één en ander zou moeten lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.