Kleur of zwart-wit: het verdict

In het voorgaande logje kon u merken hoe mijn besluiteloosheid middels tal van reacties – waarvoor dank! – werd omgeturnd tot een uiteindelijke beslissing: de zwart-witfoto leidt de ranking.
Enkele mensen brachten geen directe stem uit, maar vroegen zich veeleer af tegen welke muur de foto zou worden opgehangen: Een felgekleurde wand? Een bleek behangetje? Of gewoon maagdelijk wit? Terechte opmerkingen; ik had inderdaad wat meer randinformatie moeten meegeven.
Zeer sporadisch werd er geopperd om maar meteen te opteren voor beide weergaves. In deze gevallen kregen zowel de kleurfoto als zijn zwart-witte evenknie een punt.
En tenslotte polste ik uiteraard ook naar de mening van madam Menck: zij geeft de voorkeur, zij het na behoorlijk lang aarzelen, aan kleur. Haar beslissing kon evenwel de stand niet meer ombuigen, en dus komt de zwart-witfoto als winnaar uit de bus:

Aantal stemmen zwart-witfoto: 19
Aantal stemmen kleurfoto: 13

De plek waar de foto zal worden opgehangen, is een kamer die momenteel duchtig onder handen wordt genomen en uiteindelijk zal worden geverfd, behangen en gedecoreerd in retrostijl. Denk sixties, begin seventies.
De keuze voor behang en verf staat heden nog niet vast, maar zeker is dat we donkere alsook felle kleuren zullen mijden.

De ingelijste posterformaatfoto hebt u nog tegoed, dat spreekt. Doch eerst maar eens die kamer afwerken.

Advertenties

 1. pharailde

  Niet dat het nog iets uitmaakt, maar ik lees beide stukjes nu pas, maar ben wel blij dat het de zwart-wit versie geworden is. Draagt ook mijn voorkeur weg (en ook die van mijn dochter, die daar een goed oog voor heeft): uw madam in zwart-wit is duidelijk veel meer hoofdonderwerp, bij de kleurversie gaat de trap met alle aandacht lopen (tenzij die natuurlijk hoofdonderwerp is, en uw madam eerder toevallig op de foto staat 🙂 )

  Like

 2. TheHappyFive

  Goh … ben stevig laat met reageren, maar toch … !
  We hebben hier ook zo enkele foto’s waarvan we niet weten: kleur of Z/W, welke muur/kamer?
  Sinds enige tijd hebben we een leuke oplossing: meerdere versies op diverse lokaties 🙂
  Zo komen mensen binnen via de hal, zien een foto in Z/W of kleur, lopen verder naar living, terras, … en zien daar dezelfde foto maar dan omgekeerd.

  Voor de meeste lijkt dat een ware mindf*ck te zijn, voor ons plezier ten top en vooral, wij genieten dubbel van een prachtige foto 🙂

  Like

 3. Pingback: To be continued « TWAAIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.