Watt als er nog ampère stroom is?


U merkt het: ik heb me wat spulletjes aangeschaft en wat dingetjes van de zolder gehaald.
Een mens kan maar beter voorbereid zijn op wat er ons boven het hoofd hangt.

En u?

 1. Rob Alberts

  Mijn voorbereiding is minder goed.
  Ik ga direct een boodschappenlijst maken.

  Mijn stroom komt van een windmolen in Culemborg.
  Vooral in de koude maanden waait het daar.
  I.p.v. een open haard denk ik juist aan elektrische verwarming.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Affodil

   Bedenk je nog maar eens tweemaal voor je met elektrische verwarming begint. Wij hebben ze enkele jaren geleden buiten gebonjourd en nog geen moment spijt van. De technologie zal er allicht op vooruit gegaan zijn sinds wij ze installeerden, maar ik hoor nog steeds kennissen klagen over de traagheid der dingen. En het is dus duur. Tenzij je uiteraard zelf je stroom opwekt met zonnepannelen, maar wat als die onder een dikke laag sneeuw liggen? Net dan heb je die verwarming nodig, toch? Geowarmte?

   Like

  • Menck

   Als bewaarheid wordt wat is verkondigd, dan zal het grootste gedeelte van ons land tijdens de winter dagelijks een drie- à viertal uur zonder stroom komen te zitten. In dat opzicht lijkt de keuze voor een elektrische verwarming me niet bepaald de juiste, niet?

   Like

 2. Hillechien Prins

  Ja als de stroom uitvalt kan ik tenminste warmte geven en eten koken op onze houtkachel om maar te zwijgen over de petroleumlamp en de gezelschapsspelletjes. Leuke fotoreeks.

  Like

 3. Affodil

  Ik heb altijd kaarsen in huis. Dat datteert van onze begintijd hier in dit huis. De stroomcabine in de wijk sloeg door bij elk onweer. Op een paar dingen na heb ik denkelijk het hele lijstje standaard in huis. Douchen kan wachten tot er stroom is. En nu kan mijn e-reader eindelijk eens zijn plaatsje in huis echt verdienen.

  Like

 4. ludorutten

  In mijn dorp, Tessenderlo, staat een splinternieuwe gascentrale. De halve Kempen werd overhoop gehaald om een gastoevoerleiding te leggen naar Tessenderlo, maar dat ding in industriegebied Schoonhees bleek, als ze eenmaal klaar was, niet ‘rendabel’. Weten ze dat op voorhand dan niet? Bizarre investering! Er zijn oplossingen maar er is een ‘gewilde krapte’.

  Like

  • Menck

   Erg bizar, inderdaad. Het gaat nochtans om een centrale van 420 megawatt, wat staat voor 2,5 procent van de huidige capaciteit in ons land. En zeggen dat dit een investering van maar liefst 440 miljoen euro was!

   Like

 5. Eilish

  Ik vrees dat wij een vuurput in de tuin gaan moeten maken om het warm te krijgen deze winter. Chauffage op mazout en pelletkachel hebben allebei electriciteit nodig.
  Nu heeft die put nog een voordeel : warmte van het zweten om hem te delven, en daarna gezellig rond het kampvuur zitten (ik voel al spontaan wat liedjes opborrelen, ben wel nog op zoek naar een gitarist om het plaatje compleet te maken. Gedaan met elk in zijn hoekje voor een beeldscherm !

  Like

 6. bentenge

  Ik ben een positivo, straffer nog, ik geloof in de Keizer van Oostende, Koning der Zee, beschermer der consumenten, en ga er dus van uit dat VDL dat even voor ons oplost. En dat nog gratis ook.

  Like

 7. TheHappyFive

  Eigenlijk, zo heel stilletjes, hoop ik dat het er eens van komt.
  Ik denk dat het mensen weer wat dichter bij elkaar kan brengen. Ik zie zo al mensen op de straathoek samenkomen met kaarsen, fakkels, flessen drank, banjo’s, gitaren, … .

  O wacht … ik word weer wakker 😦

  Like

 8. De Fruitberg

  Onze gemeente zou niet afsluitbaar zijn, ik heb nog niet al teveel voorzorgsmaatregelen getroffen. De Keizer van Oostende toont de voorbije weken weer zijn absolute incompetentie (wat ik deze week van hem las was ronduit lachwekkend)…

  Like

 9. Bart

  Als ze bij ons afsluiten kunnen we onze buur boer gaan helpen om de koeien te melken want daar heb je tegenwoordig ook elektriciteit voor nodig. Ik vermoed dat je het daar ook wel warm van krijgt. Ik mis nog wel een barbecue in je lijstje 😉

  Like

 10. els

  Behalve onze barbecue, theelichtjes en thermisch ondergoed hebben wij, vrees ik, geen extra elektriciteitsloze voorzieningen…hier dus gezellige, romantische avonden in het vooruitzicht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.