Golden brown

“Hij verliest gegarandeerd zijn naalden niet, ook al heeft hij geen wortelkluit meer,” meldde de dienstdoende verkoper me zo’n vijf maanden geleden. We klonken op de aanschaf met een bekertje glühwein.
Heden kan ik u, met de hand op het hart én met staalhard fotografisch bewijs op deze blog, verzekeren dat daar geen gebenedijd woord van gelogen was.

“Het is een sta-in-de-weg,” liet madam Menck me weten. Dat was medio januari.
“Dat het een verdomde sta-in-de-weg is,” herhaalde ze in februari.
En in maart.
In april trouwens ook.
En in mei, hoewel de maand nog maar zes dagen oud is, kreeg ik het al tien keer te horen. Minstens.

Zou ze me iets duidelijk willen maken, denkt u?

[ Foto: Menck|Twaait ]

Eén reactie

  1. De Fruitberg

    Ik zou doorgaan tot de volgende winter. Als hij zijn naalden dan nog niet verloren heeft, kan dat een soort vintage kerstboom worden. Madamenck kan daar zekers iets moois van maaien.
    En als hij zijn naalden alsnog verliest, kan je je geld gaan terugvragen aan de verkoper

    Like

  2. Anna

    Zijn naalden heeft ie nog zoveel is waar maar geef toe… ’t is geen zicht hé zo’n ‘golden brown’ tussen al dat frisse groen 🙂

    Like

  3. ludorutten

    best wel grappig. Hier was ’t vroeger ook de gewoonte dat die bomen jaren rondslingerden. Tegenwoordig kap ik meteen de takken er met een bijl af en belandt alles in een houtwal.

    Like

  4. onderdeappelboom

    ’t Is toch zo’n schoon liedje. Dat wou ik even zeggen. Niemand anders heeft het gezegd. En dat liedje zit nu in mijn hoofd. Vooral de intro. Zalig.

    Like

  5. onderdeappelboom

    Ik hoef het zelfs niet te zien om het te horen en zien, maar bedankt 🙂 En volgens mij heeft Peter Fox deze clip ook zeer veel bekeken (let op de houding van de percussionist). Haus am see, daar woon jij ook een beetje eigenlijk 🙂 En daar doen kerstbomen het dus niet goed 🙂

    Like

  6. TheHappyFive

    20 jaar geleden heb ik met toestemming van de huisbaas 2 keer onze kerstden in de tuin van ons toenmalig huurhuis geplant.
    Onlangs vloekte hij plots tegen mij. Toen ik hem vroeg waarom bleek hij spijt te hebben van die toestemming die hij destijds gaf. Nu bleken die 2 dennen weg te moeten. Begin maar, elk ongeveer 30 meter hoog.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.