Potente lente

Oeverloos lange benen in te korte rokjes, de buurvrouwman in bloot bovenlijf, pruttelende grasmachines, de geur van verbrande worsten, joelende kinderen, bejaarde wielertoeristen die luidkeels de halve straat opeisen, een jengelende ijskar, zonnebankbruine juffrouwen met gekrompen T-shirts, het buurjongetje van tien dat enthousiast zeepbellen blaast, languit luierende katten, opengegooide cabrio’s, een blauw uitspansel vol witte strepen, een topless zonnende madam Menck, een begerig kijkende meneer Menck, bloeddorstige muggenvrouwtjes, de zoete geur van zonnebrandolie, buurtwinkeltjes die de deuren laten openstaan en een vuurspuwende luchtballon boven onze woning: de lente toonde zich de afgelopen dagen overduidelijk van haar fraaiste kant.

Maar eigenlijk wist ik dat ook door simpelweg onze tuin te betreden.
En wat meer is: u kunt heden hetzelfde doen.
Op PicMenck, that is.

  • Menck

   De grootste Wisteria barst onderhand uit zijn voegen, ja. Grondig terugsnoeien dringt zich op; de pergola is reeds kromgetrokken door die geweldenaar.

   Like

  • Menck

   Onze tuin bevat meer dan 750 verschillende soorten vaste planten. Dan kan het inderdaad al eens gebeuren dat er planten tussenzitten waarvan je het bestaan niet eens bevroedde. 😉

   Like

  • Menck

   Het onderhoud bestaat uit de opkuis in het voorjaar enerzijds en het scheren van de hagen en haagjes anderzijds. Verder is de tuin quasi onderhoudsloos, op het water geven bij lange droogteperiodes na.
   Aan een tuin die slechts uit gazon bestaat, is pakken meer onderhoud.

   Like

  • Menck

   Indien ik op mijn blog foto’s van mijn topless zonnende madam zou plaatsen, zou ik nogal de wind van voren krijgen, vrees ik. En nee, dan heb ik het niet over mijn lezers. 😉

   Like

  • Menck

   Toch als je van Engels geïnspireerde romantische tuinen houdt en niet van dat oprukkende saaie modernistische gedoe. (Dat overigens alweer op zijn retour is.)

   Like

 1. zem

  Zo veel moois in jouw prachtige tuin. De caramelkleurige elfenbloem en de tuinorchidee: wat een schoonheden!
  En de tuinfuchsia, met die mini-bloemetjes: normaal vriest hij tot aan de grond af, dit jaar vormt hij al bloemknopjes en bij jou bloeit hij al. Wonderbaarlijk, dit voorjaar.

  Like

 2. TheHappyFive

  Een languit luierende kat (en kippen, hond, konijn), daar kan ik hier ook van genieten. Alsook enig topless rondlopende exemplaren. Voor de rest van uw lenteomschrijving sluit ik me bewust af. Dat zijn zo die momenten dat ik blij ben te leven tussen boomgaarden en koeien en de kleine onhebbelijkheden die daar bijhoren er graag bijneem 😉

  Van uw fotoreeks, daar heb ik stil en in volle bewondering van genoten.
  En net mezelf, bij het aanschouwen van uw eerste foto’s, nogmaals tegen mijn eigen kl*ten gestampt heb omdat ik het “gepresteerd” heb van onze Wisteria hier gewoon een langzame en wellicht pijnlijke dood te laten sterven.

  Like

  • Menck

   Gesteld dat ik de lotto zou winnen, dan ging ik stante pede tussen de akkers, weiden en koeien gaan wonen.
   Een Wisteria laten sterven? Slechte of geen snoei toegepast gedurende langere tijd?

   Like

   • TheHappyFive

    De plant stond er nog maar een jaar of 3. Nu met deze uit te doen heb ik wat gegraven en zag ik dat de sukkelaar met zijn wortels dieper gegaan was en terecht gekomen was in niets dan zand en cement. Ik vermoed dat de aannemer die destijds ons huis gebouwd heeft hier een put had waar overschotjes in verdwenen 😦
    Ik ga dat daar nu helemaal uitgraven en vervangen door goede grond en nog eens een poging ondernemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.