Winterinsomnie

Dat het geen winter is, zeg ik u. En niet alleen ik ben die mening toegedaan. Want onderstaande slijmerd, die ik daarnet bijna plattrapte op het pad naar de voordeur, stuurt eveneens een welgemeende fuck you richting dit rare seizoen.
Winterslaap?
Lentekriebels, ja.

[ Foto: Menck | Twaait ]

 1. michèle driesens

  goede avond…

  Ja ja… Ik ken die beestjes ook. In ons vijvertje van aan zee blijft het ook levendig.
  Irma en Oscar onze padkikkers??? steken af en toe hun kopje uit om ons dag te zeggen.Als het zonnetje schijnt zit er een klein bruin pad- of kikkerding , ten volle te genieten op zijn lievelingsplekje op het nu wat bruinig gras rond het vijvertje.
  Onze goudvissen en een witte winde eten zich te pletter van hun portie viskorrels en hun geutje vlokken.
  In onze vijver van de Polders zwemmen boven zwevend elke middag onze goudvissen met hun kleintjes.Lentekriebels… en of…

  Onze helleborussen zijn wat veranderd van kleurschakeringen.De witte heeft nu een groenbruin hartje( hele mooie tekening trouwens) De paarse zijn weer paars maar er is een tros vieux rose bloemen bijgekomen.Ze staan momenteel heel mooi…Kopje pijlrecht.. Fijn wat kleur in een waterig zwart aardeperk…

  Like

  • Menck

   Om mogelijke misverstanden uit de wereld te helpen: op de foto ziet u een pad.
   ‘Padkikker’, waar u in uw reactie gewag van maakt, is dan wel een leuk malapropisme doch een in de natuur geheel onbestaande diersoort.

   Met vissen voederen tijdens de winter zou ik opletten: ze slaan tijdens de zomerperiode veel eiwitten en vetten op in hun lichaam. Dit levert hen voldoende energie om de winter door te komen. Indien u toch voedert, dan blijft veel voedsel onverteerd in het darmkanaal van de vis zitten. De enge ziekte buikwaterzucht is dan niet veraf.

   Like

 2. Bart

  UIt voorzorg ga ik dit weekend al een ijzeren gordijn plaatsen om deze slijmerds voor het platrijden te behoeden. Alhoewel ze in onze streek altijd een beetje langer blijven maffen dan in de Vlaanders zijn we beter te vroeg dan te laat.
  Al moet ik zeggen dat jouw pad er niet echt uitgeslapen uit ziet 😉 .

  Like

  • Menck

   In onze regio werd het ijzeren gordijn al op diverse locaties geplaatst.

   En niet uitgeslapen? Ik denk veeleer dat de flits van mijn camera hem kleine oogjes heeft bezorgd. Naar verluidt ziet dat beest op heden nog steeds lichtvlekken.

   Like

 3. muggenbeet

  Hier nog geen amfibiebeweging vastgesteld. Ik herinner me wel van vorig jaar dat de padden lange tijd inactief geweest zijn in onze ‘paarvijver’. Na hun komst zijn ze weeeekenlang in het water blijven wachten op het zonnetje eer het eisnoer gelegd werd. Mooie foto van dat knobbelig en wrattig beest.

  Like

  • Menck

   Ik herinner me nog dat je daar over berichtte op je blog. Op eisnoeren is het, ondanks het vroegtijdig ontwaken van tal van padden, toch nog wat wachten.

   Like

 4. zem

  Mooie foto van de pad, ik heb altijd al ,een zwak voor ze gehad. Als ze het hier in het noorden nog maar een tijdje uit hun hoofd laten om actief te worden. Ook ik vertrouw het doorbreken van het echte voorjaar pas als we in eind maart zitten.

  Like

 5. micheleeuw

  Ja, de lente mag beginnen om zo eens geen winter te hebben gehad. Meer zon, minder regen, minder wind, daar zou iedereen deugd van hebben, maar we zullen het moeten nemen zoals het komt, zoals steeds. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.