Alcedo atthis

Fijn geposeerd, zoveel is zeker. Helaas liet de setting te wensen over. Er zat een raam in de weg. En de opgeschroefde lens was allerminst berekend op deze geheel onverwachte langeafstandsfotosessie.
Beetje belabberde foto’s, dus.
Maar wat een heerlijk model.

[ Foto’s: Menck|Twaait ]

Eén reactie

    • Menck

      Geen schuilhut, tenzij ik onze woning als dusdanig mag bestempelen. 😉
      Dit ijsvogeltje was bijzonder gefascineerd door de (kleinste) vijver. Van oorsprong is dit een amfibiepoel, maar er zit thans behoorlijk wat vissenjongbroed in. Geheel ongewild, overigens.

      Like

  1. Affodil

    Al belabberder foto’s gezien (en gemaakt!). Altijd een kippenvelmoment als zo’n edelsteentje door je blikveld schiet. Ooit heeft er eentje zich enkele keren laten verleiden om op een overhangende tak van de perelaar naast de vijver te komen zitten. Omdat er veel bladeren vóór hingen, of wat had je gedacht? En die flits naar dat onvoorzichtige visje heb je niet zomaar eventjes. Blijkbaar was het toch niet zo’n goed plekje, want na een bezoekje of 3 is hij spoorloos verdwenen.

    Like

    • Menck

      Een ijsvogel die vis opduikt kunnen fotograferen, is voor would-be fotograaf dezes een utopie. Maar ’t zou wel een ongelooflijk kippenvelmoment zijn, dat spreekt.

      Like

      • Affodil

        Bij Springwatch heb ik eens gezien hoe hun ijsvogelexpert er in slaagde om daar mooie beelden van te maken. Dan moeten ze je wel vet betalen om dag en nacht (of toch bijna) full time in de buurt van een nest te posten. En dan moet je dat eerst nog vinden ook…

        Like

    • Menck

      Maar het is wel zo dat als de winter wat strenger voor de dag komt de ijsvogel de tuin vaker frequenteert. Wel een wak in de vijver houden, natuurlijk.

      Like

  2. Bart

    Mo vent toch! Wat een geluk dat die komt poseren in uwen hof. Veel meer dan een blauwe flits ergens in de ardennen heb ik van deze prachtvogel nog niet gezien. En de foto’s mogen er wel zijn hoor.

    Like

  3. Menck

    Ik heb vorig jaar al eens een ijsvogel gespot in een andere tuin, maar ’t is de eerste keer dat ik hem hier zie. Ik tracht hem alvast een klantenkaart aan te smeren. 😉

    Like

  4. liebest

    ik vind de 3de prachtig !!

    Echt chappeau , ik krijg hier maar geen deftige foto getrokken van de grote bonte specht die elke dag langskomt .. op 2 meter van mijn keukenraam.
    Zelfs de groene spechtjes in het gras zijn super snel weg..

    nuja, ik word redeiljk euforisch als ik zo’n flits van klein blauw vogeltje zie, in het natuurgebied vlakbij..

    Like

  5. Pingback: Sneller dan een kogel: de ijsvogel | TWAAIT

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.