Hotdog

Het kan niet gezegd worden dat er geen hond geïnteresseerd zou zijn in de breifratsen van madam Menck. Het complexe naaldensteekspel van het vorige logje heeft alvast de Mini Maltezer van vrienden een warme Kerst bezorgd. Het lieflijke hummeltje vertoeft overwegend binnenshuis, maar voor zijn openluchtkakje en –plasje beschikt het voortaan over een warm jasje.
Capuchon met hippe pompon incluis, dat spreekt.

[ Foto’s: Menck/Twaait – aanklikbaar voor groter ]

 1. Heidi

  Hoewel ik mij bij voorkeur niet in openlucht begeef om dezelfde redenen als dat maltezerke zou ik ook blij zijn met zo’n hip gebreid capuchonjasje. Zelfs de kleur mag hetzelfde zijn, echt mooi!

  Like

  • Menck

   ’t Lijkt me geen evidentie, breien voor een hond. Maar ik ken er dan ook niks van. Wel vind ik het jasje net zo mooi als jij. Wit combineert overigens voortreffelijk met mojitogroen.

   Like

 2. Joke

  Geweldig! Maar ik vraag me toch af of die hond niet liever had gehad dat ze ‘gewoon’ een einde aan het jaar had gebreid. Vermits ze vier naalden heeft gebruikt en ik dus geen knoopjes, noch een tirette (gelukkig voor het beestje!) verwacht aan de onderkant, had ik graag een filmpke gezien van hoe dat beestje in dat pakje wordt gewurmd.
  Had uw madam dat patroon eigenlijk zelf bedacht? Zo ja, ik denk dat daar echt wel een markt voor bestaat.

  Like

  • Menck

   Geen nood: van wurmen was totaal geen sprake. Op twee seconden had dat beestje zijn jasje aan. Dat ligt enerzijds aan de vorm (onderaan is het korter dan bovenaan wat het aantrekken vergemakkelijkt) en anderzijds aan de manier waarop het jasje gebreid werd: met een “slappe” steek, zodat het soepel en wijd kan openrekken bij het aandoen.
   Mijn madam vond het patroon op het www. Onvoorstelbaar voor hoeveel hondenrassen er daar patroontjes en hun werkwijzen worden geëtaleerd. Het breien zelf is weliswaar andere koek, want dat zogenoemde rondbreien – zodat er niets aan elkaar moet worden genaaid – vergt een nogal complexe werkwijze met verchillende naalden tegelijk.

   Bovenstaande ben ik overigens allemaal ingefluisterd, want breien valt ver buiten mijn interesse- en kundeveld. 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Eilish

  Haute Couture voor honden, het bestaat in alle maten en modellen en dit is een mooi model ! Patent aangevraagd ?
  Vroeger hadden die beesten dat allemaal niet nodig, en nu dat de aarde opwarmt kunnen ze niet zonder. Raar …

  Like

  • Menck

   Zoiets heet, als ik me niet vergis, mode. De handel in hondenaccessoires is booming business. En voor doe-het-zelvers is er het internet. Het bulkt van dergelijke patronen. Een patent aanvragen zal dus niet nodig zijn. 😉

   Like

 4. elke

  Hij kijkt toch een beetje schaapachtig op de laatste foto, me dunkt. Een identiteitscrisis is op komst. (maar wel schoon gedaan van uw madam uiteraard. Ik zou er beter een voorbeeld aan nemen 😉 )

  Like

 5. Affodil

  Ik probeerde mij gelijk onze twee (weliswaar grotere) hondjes voor te stellen met zo’n jasje. Nicky zou weer paraderen voor de lens met een blik van “m’as-tu-vu?” maar de blik van Floor zou meer lijken op die op de laatste foto. Vrij vertaald (bij Floor toch, ik ken niet genoeg Malte(z)e(r)s): “allez, iedereen eens goed kunnen lachen? dan mag dat frakske terug de kast in tot volgend jaar met carnaval”. Waarna ze in volle overtuiging haar poten tot 2m in de grond zou verlengen om niet buiten te moeten met eender welk kledingstuk aan.

  Maar het dient gezegd: in dit geval is het een beeldige combinatie. En Mini lijkt het toch wel te appreciëren ok.

  Like

 6. Antje

  Het pakje past vooral bij het interieur van m’n winkel/nagelstudio.
  Khaleesi (dat wit ding in dat groen ding) is de mascotte van de zaak geworden.

  Na enkele dagen waggelen, loopt ze nu hip door de winkel…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.