Een pre-kerstcadeautje

Toen ik een paar uur geleden in de schemering naar mijn bestelwagen stapte, zag ik al van ver het witte velletje papier dat onder mijn achterruitenwisser stak. Het wapperde als gek in de alhier heersende tempeest.
‘Shit, een boete!’ was het eerste dat bij me opkwam. Meteen daarna: ‘Onder de achterruitenwisser? Kan niet.’
Het bleek effectief geen bekeuring, doch wel dit:

Qué? Hier kreeg ik kop noch staart aan. En wat betekent (RO)? Ruimtelijke ordening? Roemenië? Rechterlijke Organisatie?
Er begon me iets te dagen. Ik wandelde vorsend rond mijn wagen, de loeiende wind en wat beginnende regen als lastige metgezellen. In eerste instantie ontwaarde ik niks verdachts. Het was echter al te donker om nog een kras te kunnen bespeuren, hetgeen waarvoor ik eigenlijk wat vreesde. En ineens drong het tot me door: (RO) stond voor rechtsonder. Prompt begon ik de achterkant van de wagen te inspecteren, de kant waar het papiertje was opgehangen. Ik dirigeerde me al bukkend naar ‘rechtsonder’ terwijl ik over de lak wreef. Mijn vermoeden werd bewaarheid. Weliswaar geen kras, doch helaas net een ietsje rigoureuzer, en al zeker nadat ik er de flits van mijn camera op losliet:

Het papiertje vermeldde naam noch adres van de brokkenpiloot.
Zelfs geen telefoonnummer.
Wel: ‘Prettige Kerst.’ De spot droop welhaast van het blaadje.
Fijn cadeautje, zo vlak voor de feestdagen.
En wat een galante ridders zijn er toch op deze wereld.

[ Foto’s: Menck/Twaait | aanklikbaar voor groter ]

 1. bentenge

  Tegenwoordig kun je bij manier van spreken bij meer dan de helft van de posts op facebook, twitter en dergelijke als commentaar schrijven: fatsoen en respect, verdwijnende begrippen. Elk voor zich.
  En pestgedrag, het heeft allang de speelkoer van de kinderscholen verlaten om zich eveneens in de geest van de volwassenen te vestigen. Waarschijnlijk in dezelfde hoofden als weleer op de speelkoer en in het klaslokaal.
  Nevertheless, een fijne kerst Menck !

  Like

 2. De Fruitberg

  Een of andere flauwe plezante die geen respect heeft voor de eigendom van een ander. Spijtig genoeg loopt er héél wat klootjesvolk rond op deze aarde.
  ’t Feit dat hij dat briefje heeft geschreven bewijst dat iemand dit incident heeft gezien… Daarom heeft hij dat briefje waarschijnlijk geschreven.

  Like

 3. Bart

  Ken het gevoel, we hebben dit ook al een keer of 2 aan de hand (of moet ik zeggen carrosserie) gehad, en zonder briefje. Rot gevoel. Toch een prettige kerst gewenst, familie Menck.

  Like

 4. Nachtbraker

  Plezant is anders… Nu, één geluk: hij/zij zal het nooit meer doen! (waarom geloof ik dat nu niet?)
  Ga je daar dan niet mee naar de politie? Dat papier kan toch dienen als bewijsmateriaal zou ik denken…

  Like

  • Menck

   Een anoniem papiertje zal onze vrienden van de politie niet tot daden aanzetten, vrees ik. Klacht tegen een onbekende en daarna verticaal klasseren. Op dat vlak heb ik genoeg ervaring met de blauwjassen.

   Like

 5. Marjelle

  Vervelend voor je, Menck. Maar misschien was het briefje toch niet zo vervelend bedoeld maar een onhandige poging om een soort van excuus te maken… al is dat ‘prettige kerst’ wel een beetje wrang idd.

  Like

 6. elke

  Mor enfin, wat een lef. Ik zou (alweer) uit mijn vel gesprongen zijn, maar ’t is wat koud in deze periode misschien. Zoals hierboven al gezegd: een immens gebrek aan respect zijn tegenwoordig bijna normaal geworden. Ik ben al blij dat mijn kinderen nog verontwaardigd kunnen zijn omwille van onrecht. Er is nog hoop.

  Like

 7. Affodil

  Als ge dan toch schrijfgerief hebt en kunt schrijven, dan kunt ge contactgegevens achterlaten ook, vind ik. Ik zou het nog altijd doen, al zou ik me meer en meer een idioot voelen …

  Like

 8. micheleeuw

  Ik denk ook dat iemand het moet gezien hebben en dat ‘ze’ daarom een briefje hebben achtergelaten. Het is geen neep en hopelijk kan je carrossier de bluts er terug uit slaan met een wel gemikte klop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.