Watskeburt?

Dit blog genereert de laatste weken nog slechts om en bij de twintig views per dag. Met gemiddeld twee views per unieke lezer komt zulks neer op tien lezers die deze stek nog een bezoek waardig achten.
Tien.
_T-I-E-N_

Keep on blogging? Ik betwijfel het.

En voor zij die nu “Ik blog vooral voor mezelf” zouden willen antwoorden: blog dan middels Word-documenten en sla die op op uw harde schijf in plaats van op het internet. Tenslotte doet u het toch voor uzelf, niet?

Kak man. Watskeburt?

 1. pharailde

  Ik passeer hier toch ook bijzonder graag (ook al geef ik maar weinig commentaar). Geen idee wel hoe de cijfers berekend worden als je leest via feedreader, want ik passeer inderdaad niet altijd op de blog zelf.

  Like

  • De Fruitberg

   Dat is volgens mij één van de “problemen”, Menck. Alleen van jouw blog (en die van appelboom) ontvang ik steeds weer de volledige tekst in mijn mailbox. Van andere blogs krijg ik gewoon de eerste regels te lezen als ware het een teaser. Veel van jouw lezers lezen jouw logs dus alleen in hun mail-box, niet op jouw blog. Alleen waanneer ze commentaren geven komen ze nog eens langs…

   Like

 2. onderdeappelboom

  Yep, ook bij mij lezen in de mailbox of in de reader. Maar ik geef ook toe dat ik door chronisch tijdgebrek tegenwoordig bijna alleen nog de korte stukjes lees (bij alle collega-bloggers dan) met veel foto’s 😦 Dag Allemaal ipv de Standaar dus ;-). Vraag jezelf eens af: ga je nog evenveel schrijven als het gewoon voor op je eigen harde schijf is ipv op een blog? En lezersstatistieken, ik begrijp dat het voor veel mensen belangrijk is, maar gelukkig ben ik vrij van de cijferdrang. Als je die echt wil verhogen: facebook fungeert meer en meer als nieuwsbrief/feedreader voor veel mensen. Ik klik ook naar veel blogs door van daar ipv in de mailbox. Dus dat kan helpen, als je wil dat er iets helpt.

  Like

 3. Eilish

  Die cijfers zeggen inderdaad niet alles ! Hier blijven schrijven aub.
  Je kan ook een promotiecampagne opzetten natuurlijk : bloggegevens op je werkplunje, op de camionette, tegen de zomer tatoeëren op je rug… ’t is maar een voorstel hé

  Like

 4. Frank Verdonck

  De statistieken kunnen niet kloppen, Menck! Kijk alleen maar eens naar deze (snelle) reacties? Als je er van uit gaat dat slechts een klein percentage feedback achterlaat op een blogpost, dan zijn je werkelijke bezoekerscijfers honderden keren hoger 🙂 !

  Like

 5. hoow@huis met tuin

  Bij mij blijft het ook bij lezen in de feed reader (feedly). Wss zie je op die manier geen extra lezer. Nu en dan een bezoekje om eens te reageren. Maar zelfs als we niet reageren zijn we altijd blij een stukje te mogen lezen.
  Zie maar hoeveel reacties je nu al hebt, toch teken dat er meer lezers zijn dan die die opgetekend zijn eh.

  Like

 6. Maja

  ik geef toe dat ik de laatste maand veel blogs heb verwaarloosd, maar ben wel aan een inhaalmanoeuver bezig. Dan lees ik wel meerdere posts in één keer, dat is dan één view voor 4à5 posts.

  Like

 7. ludorutten

  Hier toch ook enige twijfel over correctheid van je teller. Ik stel vast dat je heeeel veel reacties krijgt. Ik merk zelf ook dat de sociale interactie op FB stukken hoger ligt; misschien zijn blogs inderdaad wel producten uit het verleden en zijn twitter en FB een logische evolutie. Ik lig zelf ook in dubio, al zit ik nog steeds boven de 200 pageviews per dag. Lezers genoeg maar ik mis de interactie die ik op FB wel vind. Alleen voel ik me op mijn eigen blog wel eigen baas terwijl op FB je steeds binnen het Kader Zuckerberg werkt.

  Like

 8. Zem

  Zem kan ook niet even met vakantie gaan….
  Maar Menck, je hebt zo’n fijne en afwisselende blog: die kunnen we gewoon niet missen.
  Je zou die cijfers niet te serieus kunnen nemen; als je wat te vertellen hebt, dan blog je…

  Like

 9. Menck

  @ Allen
  Uw reacties zijn voorwaar een hart onder de riem!
  Bovendien hebben enkele commentaren me doen inzien dat de statistieken hoe langer hoe meer een vertekend beeld geven. Als lezen via de feedreader hierin al niet wordt meegeteld, dan zijn dergelijke cijfers niet langer een weergave van het werkelijke aantal lezers. Of anders gezegd: ze zijn totaal niet meer na te trekken, eigenlijk.
  Dit korte logje bewijst het overigens, want met – nogmaals volgens de statistieken – “tien” unieke lezers het dubbele aantal unieke reacties verkrijgen, doet vragen rijzen.
  Wat er ook van zij: bij deze is bewezen dat u er wél nog bent. En dat is voldoende reden om die Word-documenten nog niet meteen aan te spreken. 😉

  Facebook is me genoegzaam gekend. Madam Menck heeft er een account waarmee ook ik al wel eens inlog. En hoewel het medium me maar zeer matig boeit, klopt het wel dat de sociale interactie aldaar tegenwoordig een pak hoger ligt dan op een blog. Dat Facebook fungeert als nieuwsbrief dan wel feedreader voor veel mensen is ook een pluspunt voor wie, zoals ik, nog halsstarrig blijft vasthouden aan een “ouderwets” blog.
  De tijd om me er deftig mee bezig te houden, ontbreekt voorlopig. Misschien maak ik er deze winter wel eens werk van.
  Maar ondanks het feit dat u dit blog dus vooral via uw inbox leest, blijf ik uw reacties op de stek zelf ten zeerste waarderen.

  Nogmaals dank voor de vele reacties op mijn zoveelste zaaglogje. I’ll change my attitude.

  Like

 10. natuurlijk-rijk

  Gewoon ne goedkopen truc om veel reacties te krijgen of wa, lap nu doe ik daar nog aan mee ook 😉 Het probleem met facebook begint wel te worden dat er heel veel tuinblogs, natuur en andere tuin-gerelateeerde organisaties, boekskes en weet ik nog veel wat allemaal in dezelfde vijver zitten en je moet al echt origineel uit de hoek komen om op te vallen!

  Like

 11. Pingback: Uitverkoren | BOERENERF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.