The summer is crazy!

Chatblis pikte gisteren zichtbaar genietend het laatste streepje zon mee. Daarmee trad ze in de voetsporen van haar hoeder die, na een vermoeiende werkdag, nog net de tijd vond voor een avondlijke tuinwandeling met de camera in de aanslag. Op zoek naar de laatste kleuren van deze gestaag uitbollende zomer, kon ik alleen maar constateren dat de tuin zonder versagen nog steeds het beste van zichzelf geeft. En ook al is dat wellicht de apotheose van een grandioos kleuren- en geurenvuurwerk dat een maand of drie geleden uit de startblokken schoot, de herfst wordt nog immer duchtig geweerd. De zomer van 2013 mag nu al worden bijgeschreven in de annalen als zéér te pruimen.

Een uitgebreid fotoverslag treft u op Picmenck. De lichtomstandigheden om te fotograferen waren helaas verre van ideaal om de reeks vanuit de losse pols te schieten. But I did so anyway.
Klikkerdeklik, dus.

 1. De Fruitberg

  ’t Is absoluut een uitzonderlijke zomer, als wiedergutmaching na die rotslechte lente.kan hij wel tellen.
  Je tuin ziet er inderdaad geweldig levendig en fris bij. Wat me in deze reeks mooie planten het meest in ’t oog springt is:
  1 .mooie paarse border.
  2. de witte aster (denk ik?) op de 11de foto, erg mooi.
  3. En dat MadameMenck aan ’t werken is terwijl jij die foto’s aan ’t maken bent. 🙂

  Like

  • Menck

   Alles wat paars, blauw of donkerroze bloeit, hoort in die border thuis.
   Op foto 11 tref je een Sanguisorba. Ik vermoed dat je foto 12 bedoeld; dat is inderdaad een astersoort.
   Madam Menck was aan het begieten. Ik kwam pas thuis van een lange dag arbeiden, dus de ontspanning was me gegund. 😉

   Like

   • De Fruitberg

    De foto’s lijken een beetje door mekaar te staan nu? IK doel op de plant op de foto waar links onder crocosma staat (denk ik); witte asterachtige bloemen met veel blad. Welke soort is dat? erg mooi met zoveel blad.

    Like

    • Menck

     Er is hier duidelijk enige fotoverwarring. 😀
     Doel je op deze?

     If so, dan is dit de Aster divaricatus. Bloeit vroeger dan de meeste asters, maar houdt het minstens even lang vol. Een topper van een vaste plant die bovendien elk jaar groter in omvang wordt. Deze aster laat zich echter makkelijk delen.

     Like

 2. pharailde

  De lichtomstandigheden waren niet ideaal zegt hij. Toch wel uit de losse pols geschoten, zegt hij. Ik vraag mij af wat dat moet geven bij goede lichtomstandigheden uit een vaste pols 🙂 Zulke mooie foto’s, Menck, amai. Wat een weelde! Zowel de foto’s als vooral ook de bloemen en de planten!

  Like

   • Menck

    … voor het te laat is? Yep, dit weekend was het weerbeeld reeds van een gans andere orde.
    Ooit plaats ik hier eens een overzicht van alle borders. Ze zijn stuk voor stuk op kleur aangelegd.

    Like

  • Menck

   @ Pharailde
   En toch waren de lichtomstandigheden niet ideaal aangezien de schemer reeds haar intrede had gedaan. Het gevolg: lange sluitertijden die een vaste hand behoeven. Meer dan de helft van mijn foto’s was daardoor overigens mislukt en belandden in de prullenbak.
   Flitsen doe ik liever niet. Dat geeft compleet verkeerde kleuren. Toch heb ik dat bij een tweetal foto’s noodgedwongen wel moeten doen. Je pikt ze er dan ook zo uit.

   Like

 3. Stef Den Flater

  Mooie foto’s, Menck. Wel heb ik zelf al ondervonden dat zowel ’s morgens als ’s avonds foto’s nemen eigenlijk nog meer goeie foto’s geeft. Niet elk hoekje van de tuin komt ’s avonds tot zijn recht op foto.

  Like

  • Menck

   ’s Morgens foto’s nemen zit er hier niet in en aldus moet het ’s avonds gebeuren. Oké, er is nog zoiets als het weekend, maar het was dit weekend ook al niet te fameus als het op ‘het juiste licht’ aankwam.

   Like

   • Stef Den Flater

    Ik heb het geluk dat ik foto’s kan nemen ’s morgens onderweg. Dat ik daarbij al eens bijna te laat op het werk was, neem ik er graag bij. Ook al tijdens het weekend op een onmogelijk vroeg uur opgestaan om foto’s te nemen maar daar maak ik geen gewoonte van want ik slaap nu zo af en toe toch eens graag uit maar ook omdat het weer tijdens het weekend niet altijd mee zit.

    Like

 4. Zem

  Heerlijke rondgang langs alle moois in de late zomertuin. Ik ben een groot fan van je tuin.
  En die enorme reuzenvenkel met die massa bloemen; nu snap ik wel dat dat een enorme insectentrekker is.
  En poes is beeldschoon!

  Like

  • Menck

   Die reuzenvenkel is subliem wat de insectenbeleving betreft. Alleen zijn standplaats, zo vlak naast het tuinpoortje, is wat ongelukkig gekozen destijds. Nooit gedacht dat hij zo groot zou worden.
   Dankjewel voor het lieve compliment.

   Like

 5. Affodil

  Ik kan ook alleen maar nagelbijten van jaloezie. Ooit, ooit, hoop ik ook zo’n borders te hebben. Ooit… Zo’n kat ook, maar dan nog ooiter, want met dat pitbulleke dat af en toe nog eens jeugdpuisten krijgt, gaat dat niet goed komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.