Allerzieligen

”t Is leuk als je weet dat je de snelste bent’ moet deze handelaar gedacht hebben.
Qué? Reeds chrysanten verkopen op 12 augustus?
Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat die plantjes het niet zullen rekken tot 1 november. Of valt Allerheiligen per hoge uitzondering vroeger dit jaar?
Hoe dan ook: dit is wat mij betreft een allerzieligste commerciefarce.

[ Foto: Menck | aanklikbaar voor groter ]

Eén reactie

  1. Affodil

    Misschien zijn manier om te zeggen dat de hele Allerzielen-reutemeteut een commercialisering is van gevoelens die we het hele jaar horen te koesteren?

    Like

  2. onderdeappelboom

    Maar Menck toch, je ziet dat verkeerd. Je moet nu heel je tuin kaalsnoeien, anders hangen die uitgebloeide bloemen daar bruin te worden en je tuin vuil te maken. Dus in plaats van de zomerbloemen, zet je nu al chrysanten in je tuin en aan de voordeur, in pot. Da’s een heel propere bloem, dat valt niet om, dat verslenst niet, en past perfect bij het knalgroene konijn en andere modieuze artikelen die je eerder al in het tuincentrum kocht. Proper is de boodschap!

    Like

  3. Zem

    O nee, nú al weer bolchrysanten … Het is één van de weinige planten, waar ik op slag depressieve gevoelens van krijg, de geur… de manier waarop het afsterft…
    Ik vind ze zelfs te zielig voor de doden.

    Like

    • Menck

      Met dat verschil dat chrysanten niet worden geïmporteerd doch hier gekweekt. Lees: versneld in bloei getrokken tot meerdere eer en glorie van de commerce.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.