En deed ù het al zelf?

Iedere dag wordt ‘Doe het zelf’-vijver in twee dagen tussen de 20 à 30 maal aangeklikt, en dat al sinds de publicatie ervan op 2 februari van dit jaar. Het is dientengevolge by far het populairste stuk op dit blog, deze afzonderlijke pagina (ondertussen bijna 25.000 keer bezocht!) even daargelaten.

Wat ik mij dan afvraag:

Hoeveel vijvers werden er, gebaseerd op wat ik destijds publiceerde, effectief al aangelegd?

[ wishful thinking modus ON ] Afgaand op uw veelvuldige consultaties, moeten dat er toch zeker al enkele zijn. [ wishful thinking modus OFF ]
Wilt u, zelfs als u hier anders nooit reageert, nu wél eens een teken van leven geven als uw vijver werd geconstrueerd volgens de instructies die ik toentertijd online plaatste?
Nieuwsgierigheid is geen louter vrouwelijk kenmerk, ziet u. En bovendien is het altijd fijn om te weten dat je iets kon/kan betekenen voor een medemens.

 1. bart

  Of ik het al dan niet zelf doe dan wel deed zijn geheel en al uw zaken niet, meneer!
  Daarnaast dien ik met ernstige verontwaardiging uiting te geven aan mijn ongenoegen dat uw richtlijnen aangaande de opbouw der vijver zich slechts ruim drie jaar na aanleg van mijn eigenste waterwerken op het wereldwijde web geopenbaard worden, zijnde belegen vijgen na pasen, meneer!! Ik had van u beter verwacht!!! Typisch voor dit apenland!!!!

  Like

  • Menck

   Geachte heer E.T.,
   Uw aantijging grieft me diep, temeer daar ik alreeds in 2006(!) dito richtlijnen aangaande de opbouw van een vijver – inclusief de instandhouding van een gezonde waterbiotoop! – op het wereldwijde web losliet. Dat was overigens op een blog dat destijds nog mijn naam droeg, maar dat u toentertijd blijkbaar geheel links liet liggen. Een schande, meneer. Ook ik had beter van u verwacht! Regelrechte apenstreken zijn het, net wat u zegt.

   Like

 2. de biodiverse tuinier

  Bij mij scoren de posts over het tuinhuis met groendak en over de gemengde haag nog beter dan de post over de aanleg van een tuinvijvertje. Maar ik moet Bart bijtreden – mijn vijvertje was eveneens al lang aangelegd en volgt dus zijn eigen bouwschema 😉

  Like

 3. Zem

  Ook hier was al eerder een vijver aangelegd, desalniettemin was je instructie zeer duidelijk! Doe-het-zelf posts geven hoe dan ook inspiratie, Menck, zo van: “dat ga ik ooit ook zo doen”.
  Dan voedt je dus de dromen van je lezers 😉

  Like

 4. natuurlijk-rijk

  Ik heb het ook bekeken toen ik mijn vijverke aanlegde, maar heb uiteindelijk meer het voorbeeld van de biodiverse tuin gevolgd, dat die zijn berichtje niet beter gescoord heeft, ik ben daar toen zeker een stuk of dertig keer gaan kijken 😉

  Like

  • Menck

   Dat was inderdaad een heel goede uiteenzetting. De vijver is anders van opzet, minder formeel ook, maar het resultaat is effenaf prachtig.
   Voor de nieuwsgierigen onder u: KLIK.

   Like

 5. liesbesth

  Nee !!!! Wij hebben geen vijver, na uw horror foto’s wat er gebeurt als ge nen vijver enkele jaren verwaarloost, hou ik mij ver weg van alle water.. Het kids plons bad buiten beschouwing gelaten.

  Geringde reigers schieten, spiegeleieren bakken, mezelf onthoofden bij een zelfmoordpoging, dat daarentegen heb ik allemaal schaamteloos gekopieerd !

  Die waternimf … Die zou me msh kunnen overtuigen, komt die nog ?

  Like

 6. Affodil

  Wij hebben al ruim 20 jaar een vijver in de tuin, Menck. Een jaar of 8 geleden hadden we schade en moest de vijver leeg geschept voor herstellingswerken, iets wat altijd nog wel eens kan gebeuren. Maar aangezien er voor de toekomst mogelijk uitbreidingsplannen bestaan hebben we in elk geval jouw aanbevelingen goed bekeken en gedownload. Het geeft altijd een goed gevoel een plan B bij de hand te hebben. Zeker als je het desnoods kan opwaarderen tot een plan A.

  Like

  • Menck

   “Het geeft altijd een goed gevoel een plan B bij de hand te hebben.”

   Behalve als je bij Vier werkt, natuurlijk.
   Benieuwd naar jullie uitbreidingsresultaat!

   Like

   • Affodil

    Dat is nog niet voor direct, want dat komt pas als mijn schoonmoeder uit haar huis gaat. Dan komt het aanpalende perceel bij dat van ons. Plan B ziet er in zijn totaliteit als volgt uit (vanaf de straat richting weiland achteraan): plantsoen met struiken, dat zich langs de uiterste scheiding verderzet als afscheiding, groententuintje, uitbreiding huidige vijver via een kunstmatig grachtje naar de “nieuwe” tuin, bloemenwei. Je zal dus – graag of niet – moeten blijven bloggen om het resultaat te kennen. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.