Zomerdronken

U gaat uit de bol op La Cucaracha in San Luis?
U huurt een strandstoel bij Chez Antoinette in Oostende?
U profileert zich avond na avond als de barbecuekoning(in) op eigen terras?
Of misschien bent u, godbetert, wel aan het bingedrinken geslagen na het oplopen van een zonnesteek op het ligdek van een megacruiseschip op weg naar de Caraïben.

Feit is dat u vooral niet in de blogosfeer vertoeft. Dat merk ik aan de historisch lage bezoekcijfers van deze stek en het uitblijven van reacties/schrijfsels bij medebloggers.
Wat meer is: u hebt overschot van gelijk. De zomer staat volop in bloei en deze zonovergoten vakantiedagen schreeuwen om een leven in open lucht. Net zoals het mijne, zij het vooralsnog vooral al werkend. Maar ’s avonds, na een verkwikkende douche, geniet ik voluit. Dan breng ik vanuit mijn luie ligstoel een toost uit op dagen vol zwoelheid en zweet middels een stevig gekruide Bloody Mary. Of ik struin bij valavond zomerdronken door de tuin, plaatjes schietend vanuit de losse pols. En zoals dat alhier wel vaker het geval is, kunt u die aantreffen op Picmenck.
Louter ter verstrooiing, dat spreekt.

 1. Affodil

  Prachtige foto’s, Menck, maar wat had ik anders verwacht? Ook bij ons is er een wissel van de wacht op til. Als mijn rug het toegelaten had, dan had ik de afgelopen dagen al wat kunnen knippen en snoeien. Aan de andere kant: dan had ik ook geen ziekteverlof gehad. Als de kine vanavond goed werk levert, kan ik dit weekend misschien toch al wat rosse uitgebloeide bloemkoppen weghalen. Er gaat al veel toekomstig moois onder schuil en dat wil ik niet verstoppen.

  Like

  • Menck

   Ik wens je veel beterschap, Affodil. Iets meer door de knieën gaan bij het tuinieren in plaats van bukken of constant vooroverbuigen, ontlast alvast je rug.

   Like

 2. hildeken01

  Maar ik heb geen slang, dus dat is (af en toe) water dragen en nog wel bergop.. Alleen de jonge plantjes krijgen wat.. de oude moeten hunne plan trekken.
  Maar die groene tuinen maken de zomer prachtig hé, wie nu op beton moet kijken heeft dikke pech!

  Like

  • Menck

   De tuin groen houden in deze hitte is beslist een uitdaging. Zeker als je, zoals ik, tuiniert op zandgrond. Zodoende is een tuinslang een absolute must. Voor de droogste plaatsen voorzag ik zelfs sprinklerpunten.
   De gieter is te onzent voorbehouden voor de kleinere potplanten; de grote exemplaren bedien ik met de tuinslang.

   Like

  • Menck

   Ach ja, da’s waar ook: jij neemt een jaarlijkse zomerblogpauze. Genieten is nu sowieso de boodschap.
   Het bloggen mag hier dan wel op een lager pitje staan, maar voor het tuingebeuren is dat alvast niet het geval.

   De naam van de onbekende schone werd hierboven meegegeven door de Zandeik. 😉

   Like

 3. Pingback: Twee grote teleurstellingen | BOERENERF
 4. Eilish

  Wat een overvloed ! Mooi, zoals we het hier gewoon zijn !
  Om persoonlijke redenen heb ik het niet zo voor een Bloody Mary, heeft alles te zien met het feit dat ik vroeger de voornaam Mary toebedeeld kreeg op reizen naar Engelstalige landen.

  Like

  • Menck

   Haha, tof woord: staycation. En inderdaad, daar kunnen wij ook zo van genieten. Waarom op reis gaan op het moment dat je tuin op zijn mooist is, nietwaar? 😉

   Like

 5. elke

  Voorlopig nog thuis alhier, en we zijn ook niet zolang weg. Maar er valt hier genoeg te doen om meer dan mijn vakantie te vullen. Dat wordt weer een probleem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.