Noot van de red-actie

Dit weblog genereert dagelijks een gemiddelde van 70 views en ruim de helft minder unieke bezoekers. Zeventig!
Als ik dat vergelijk met mijn vorige blogs – gemiddeld tussen de 850 en 1.000 views en zowat 360 unieke bezoekers per dag – dan zijn de huidige cijfers ronduit bedroevend. Meer nog: Twaait staat vandaag een jaar en zeven maanden online en zowel views als bezoekers nemen gestaag af.
Kortom: u lust hoegenaamd geen pap van deze stek. Over de reden(en) tast ik in het duister, temeer daar dit weblog eigenlijk een loutere voortzetting is van mijn vorige blogs. Maar sta me toe u enige vermoedens mee te geven.

Stel, zo denk ik soms, dat ik jonge kinderen had. Dan zou ik daarmee geheid weten te scoren. Want blogs over baby’s, kleuters en ander opgroeiend grut staan garant voor veel interesse. Bijval van overwegend gelijkgestemde zielen, weliswaar. Maar die zijn, zo leert mijn ervaring, behoorlijk dik gezaaid in de blogosfeer.
Of stel dat ik kon naaien, breien, haken en dies meer en daar bovendien begeesterd over zou berichten. De lezertjes zouden in dichte drommen toestromen. Half Vlaanderen lijkt dezer dagen wel verknocht aan snit en naad.
Het applaus is ook weggelegd voor wie beschikt over een ongebreideld gevoel voor humor dat aansluiting vindt bij het gros van de bloglezende zielen. Een staande ovatie voor zij die dergelijke witzen ook nog eens kleurrijk weten over te brengen. Ik verkneukel me echter primair in wrange, bijtende spot waarvoor slechts weinigen overstag gaan. Afvoeren die insteek, dus.
Daarenboven heb ik van fotografie geen kaas gegeten, trek ik geen duidelijke rode draad doorheen mijn blog, doop ik mijn schrijfsels met de regelmaat van een klok in een weinig bekoorlijke ‘onder de kerktoren’-saus, is enige culinaire begaafdheid mij niet eigen en leid ik een leven waarvan de meesten onder u alleen maar zouden geeuwen.

Dat ik immer streef naar een tien voor taal, interesseert u geen ene moer. Dit is de Facebook- en Twittergeneratie, meneer. Maak het kort. Hou het eenvoudig. Entertain ons vooral. Zorg daarbij dat we er zeker niet te veel moeite moeten voor doen.
Of ook: geef eens iets weg. Want dán spitsen we de oren. Eenmaal de buit binnengehaald, hoort u verder niks meer van ons. En kom zeker onze site eens bezoeken. Want díe is pas onnoemelijk interessant. Trouwens: klik wederom klik, nietwaar? Waarom denkt u dat wij er een halve dagtaak van maken om dagelijks zoveel blogs af te schuimen? Juist, ja.

Als u me nu wil excuseren: ik ga kakken. En daarbij fantaseren dat de pot uw kop is. Misschien is het dan morgen wel over.

 1. Stef Den Flater

  Wrange, bijtende spot: daarmee scoren de laatste jaren enige stand-up comedians en die doen het nog altijd goed. Dat zal het probleem niet zijn. Menck: het is eigenlijk simpel en je wil het blijkbaar niet zien. Je bent te veel keer gestopt met een blog om dan een andere opnieuw te starten. Dat zorgt voor minder bezoekers. Geloof me: ik spreek uit ervaring. Er komen reacties op mijn blog dus heb ik enkele bezoekers en dat is voor mij het enige dat telt. Hoe veel of hoe weinig het er zijn, zal me gestolen worden. Het is een (goedkope) hobby – niet mijn broodwinning.

  Like

  • Menck

   Dat veelvuldig stoppen zal mijn blog beslist geen goed hebben gedaan. Maar daarna hoop je op een opbouw, geen verdere afbouw. Voor mij is precies dàt een duidelijke indicator.

   Like

 2. De Fruitberg

  Zelf is jouw blog ééntje waarvan ik de logjes steeds met heel veel plezier lees, altijd goed geschreven en grappig, en dus één van mijn favorieten. Ik snap dus niet dat je niet meer lezers lokt.
  Bekijk het ook eens van een andere kant. Je hebt een erg trouw en actief publiek, en je krijgt heel veel reacties. Ik heb dan wel iets meer bezoekers maar véél minder reacties. Je raakt dus duidelijk heel wat mensen met je tekstjes

  Like

  • Menck

   Mijn publiek is inderdaad trouw. Voor hen val ik dan ook op mijn knieën. Enfin, bij wijze van spreken hé. (Ik draag een nieuwe broek, vandaar.) 😉
   De Fruitberg houdt behoorlijk vast aan een rode draad in plaats van te kiezen voor diversiteit. Zulks genereert nu eenmaal minder reacties, maar het maakt van je blog wel een stevig baken.

   Like

 3. Linda

  Is het zo belangrijk hoeveel mensen het lezen? Ik zie wel dat je veel reacties krijgt, ook inhoudelijke.
  Ik heb de blogosfeer eigenlijk nog maar recentelijk ontdekt en ben nog een beetje aan het leren hoe het in zijn werk gaat. Zoveel reacties krijg ik uiteraard nog niet, al wordt mijn blog veel gelezen. Volgens mij is een groot deel van de bezoekers ook gewoon op zoek naar info en komen ze op die manier binnen, en gaan ze dan ook weer gauw weg als ze de info gevonden hebben. De reacties komen dan toch van collega bloggers.
  Ik vind jouw blog origineel en altijd prikkelend, en net even anders. Misschien is daardoor het publiek ook kleiner…

  Like

  • Menck

   Laat ik het zo stellen: het is fijner om een verhaal te kunnen delen met een grotere groep omdat daardoor de kans op interactie toeneemt. Die interactie lag te groten dele aan de grondslag van het opstarten van dit en vorige weblogs.
   Of mijn blog net even anders is, weet ik niet. Ik schrijf tenslotte over niet veel meer dan de spreekwoordelijke huis-, tuin- en keukenfeitjes. Maar je compliment doet deugd, zoveel is zeker.

   Like

 4. muggenbeet

  ik heb het al vaker gezegd Menck, je blog is één van de beste die ik lees én geen logje ontsnapt aan mijn aandacht. Een mogelijkheid om meer mensen te verleiden te komen lezen en te blijven komen is -en dat heb ik al eens aangehaald- aanwezig te zijn op facebook. Zelf heb ik ook al eens geblogd over de bezoekers en verteld dat pieken vooral door spamcomputers worden gegenereerd. De naakte cijfers zijn sowieso niet meteen bemoedigend en het gevoel dat je meer verdient, is mijns inziens terecht. Je schrijft mooi, je hebt een mooie tuin, je hebt vakkennis en je varieert. Mijn ding dus. Maar net zoals op TV, theater etc. is kwaliteit niet meteen wat mensen lokt. Ik begrijp bvb het uitermate grote succes van sommige blogs ook niet maar er zal een publiek voor zijn. Wij moeten het stellen met een dertigtal enthousiaste tuinbloggers en tuinliefhebbers maar daarbuiten is er geen vragen of zoekende partij. Alleen door netwerking, social media kan je nieuwe mensen vinden. Maar zeker is: als je cijfers kloppen, je verdient veel beter. Ik heb, denk ik ietsje meer bezoekers, maar wat is de meerwaarde van mensen die nooit iets achterlaten en enkel maar foto’s komen stelen?

  Like

  • Menck

   Ik heb ook al gemerkt dat mijn blog her en der in het rijtje der tuinblogs voorkomt. Dat is, wat mij betreft, veeleer onterecht. Het is nooit mijn intentie geweest een louter tuinblog op poten te zetten, doch de fauna en flora zo nu en dan eens te belichten. Part of my interests, zeg maar. Zoals zoveel andere dingen waar ik eigenlijk best wel wat meer over zou willen berichten.

   Facebook laat ik links liggen. Via madam Mencks account heb ik me in dat medium eens een week of twee grondig verdiept. Wat een doffe ellende en tragische debiliteit ik daar mocht aanschouwen! De Place m’as tu vu van het internet, dat vooral. Oppervlakkigheid troef bovendien. Ik hou me er dan ook het liefst zo ver mogelijk van af.

   Je vergelijking met tv gaat op. Ik kijk stukken liever naar, pakweg, ‘Reyers Laat’ dan naar ‘Thuis’. Maar dat laatste gaat wel met het grote publiek lopen. Zo vergaat het ook het blogwezen.

   Like

 5. bentenge

  Ahum, aangezien ik hier gewoon even kom schuimen zodat jij terugschuimt @bentenge, je weet wel, http://bentenge.wordpress.com (alle manieren om mijn gemiddelde boven jouw helft te trekken helpen), heb ik bitter weinig tijd om hier een gefundeerd antwoord te schrijven. Sterker nog, ik ga het ook niet proberen, aangezien ik anders herhaal wat hierboven reeds aan reacties staat. Enfin, juist maar om te zeggen dat ik jouw blog bovenaan mijn lijst van afwisselend, interessant en goed geschreven heb staan.

  Like

  • Menck

   Ondertussen al wat mensen over de vloer gehad, Bentenge? Als je koffie én een koekje serveert, kom ik eens af.
   Anders ook, maar dat weet je wel. 😉

   Like

 6. onderdeappelboom

  Hola, maatje, ik let ten zeeeeeeeeeeerste op je onberispelijke taalvermogen (en dan heb ik het niet over spelling en grammatica). Straks jaag je mij, trouwe lezer en genieter van je schrijven, ook nog weg met die valse verwijten!!!
  😉

  Like

  • Menck

   O, maar ik had met dit stuk niet de intentie om iemand weg te jagen. Net integendeel. Pakt een stoel en zet u.
   En wat taal betreft, ken ik anders ook een krak op dat vlak. Dat is: als ze goesting heeft om te schrijven. 😉

   Like

  • Menck

   Dat was algemeen gesproken, beste Natuurlijk-rijk. Ik heb in het verleden meermaals iets weggegeven. Bovendien refereerde ik er vooral mee naar andere blogs, de zogeheten Grote Spelers. Als je ineens +200 reacties sprokkelt door iets weg te geven, zegt dat veel over hun publiek.

   Like

 7. de biodiverse tuinier

  Ne keer goed kakken doet deugd hé? Maar dan nu weer aan de slag hoor – en verder gaan met pareltjes van blogjes schijten. En is dat aantal zo belangrijk (vraagt diegene die na anderhalf jaar bloggen nog maar nét boven de zeventig is geraakt 🙂 Maar weet je, misschien zijn die zeventig views wel de enige die tellen: van die 10 vaste lezers die zeven keer terugkomen om te checken of je nu toch écht geen taalkundige steek hebt laten vallen 😉

  Like

  • Menck

   De aantallen vind ik veeleer een goede indicator van de mate waarin de mensen je schrijfsels lusten. Als ze hoog zijn dan wel gestaag zakken, is dat een overduidelijk teken aan de wand.
   En yep, eens goed kakken kan deugd doen, zolang het maar geen diarree wordt.

   Like

 8. Eilish

  Aan het aantal reacties te zien die je telkens weer krijgt, zou je toch niet zeggen dat hier weinig mensen komen lezen. Trouwens 70/35, is dat dan zo slecht ?
  Ik kom hier graag lezen, om de taal, om de inhoud, en om het feit dat ik steevast eens mag lachen hier.
  Gewoon verder doen zoals je bezig bent lijkt me een goed plan !

  Like

  • Menck

   Het aantal reacties zegt vooral veel over mijn kleine publiek: het is trouw en bijzonder lief voor me.
   En don’t worry: ik blijf de ingeslagen weg volgen. Ook al omdat ik niet veel anders kan.

   Like

 9. muggenbeet

  nog even aanvullen: denk aan d boekenbeurs. Grote schrijvers zitten daar eenzaam te wezen terwijl rijen aanschuiven bij Piet en andere “keukenprinsessen”. Literaire meesterweken liggen er onaangeroerd te verkleuren terwijl de seks- , kook- en naaiboeken als zoete broodjes verkocht worden. Zo gaat dat ook met blogs. Happy word je er niet van.

  Like

 10. Kris10

  Ik blog vooral voor mezelf eigenlijk, dat er iemand meeleest en reageert vind ik een mooi extraatje. (Een egostrelend extraatje, dat wel). Ik zit ook maar aan een 70 views per dag maar ik ben daar eigenlijk best tevreden mee. Ook geen kinderen of naaisels om te showen bij mij maar daar ga ik niet van wakker liggen… Meer reageren op andere blogs helpt misschien? Zo ben ik hier ook net beland.

  Like

  • Menck

   Meer reageren op andere blogs helpt. Velen hebben het al bewezen. Maar reageren om reacties terug te krijgen, is hoegenaamd niet aan mij besteed. U zult me geen slecht woord over mijn reactieaantallen zien schrijven, overigens. Alleen het lezerspubliek mag iets groeien. Zeker als je weet dat ik reeds sedert 2006 blog.

   Like

 11. Nele

  Hier ook een fan, en dan nog wel één zonder een eigen blog en dus helemaal geen reden om te lezen buiten het plezier van het lezen zelf!

  Ik reageer niet vaak, maar geniet wel van elke tekst die hier verschijnt… (is het inhoudelijk, schrijfstijl, weet ik veel, ’t maakt niet uit, ik geniet ervan!)

  Jammer dat je zelf ’t gevoel hebt dat lezersaantallen zo belangrijk zijn…

  Like

  • Menck

   Kijk, ook u maakt deel uit van die lezersaantallen. Net dat verheugt me ten zeerste. Als ik nog minder lezers had gehad, dan was u er misschien niet bij.
   Ik wil niet ‘staan zingen voor een lege zaal’, om Clouseau maar eens te citeren. Daar word je niet bepaald vrolijk van en het werkt bovendien demotiverend. De drijfveer voor een goed blog is tweeledig: de blogger die geënthousiasmeerd is en een publiek dat er van geniet. Hoe meer dat laatste zich manifesteert, hoe meer dat eerste volgt.

   Like

 12. 01hilde01

  Vooral niet stoppen hé!
  ’t Is echt: zie ik verschillende feeds of blogstukjes dan lees ik dat van jou ’t eerst.. dat wil toch wat zeggen.
  Ik denk ook niet dat koken,kinderen en knutselen iedereen aantrekt of zal aantrekken of zal blijven aantrekken. Ik denk dat er gewoon minder geblogd wordt dan enige jaren terug.
  En dat inderdaad ‘jouw grote verdwijntrukken’ in ’t verleden wel volgers gekost heeft!
  groetjes H

  Like

  • Menck

   Ik zal niet stoppen, tenzij aan het rood licht.
   Dat er minder geblogd wordt dan vroeger, is zeker. Maar waarom een aantal bestaande blogs toch blijven groeien en anderen net achteruitgaan: dàt intrigeert me.

   Like

 13. elke

  Zit je daar echt mee in? Ik kijk nooit hoeveel lezers ik heb (werkelijk geen idee), maar ik ben blij met reacties, daar kijk ik dan wel weer naar. Dat vind ik eerlijk gezegd het leukste eraan. Als niemand zou reageren, dan schreef ik niet meer. En het is een feit: reacties sprokkel je door zelf te gaan reageren. Maar dat is een win-win situatie toch. De ander vindt het leuk, ik ook. Voila.

  De supertoffe en hippe blogs die iedereen leest en geweldig vindt, daar hou ik alleen maar van als de schrijver ook de moeite doet om zijn lezers te plezieren door eens te antwoorden op een reactie én in hoofdzaak als er over het leven zoals het is geschreven wordt. Al lees ik een aantal anderen ook. Jammer genoeg doen vele echt goeie schrijvers geen moeite meer om sympathiek te zijn. Dan haak ik af, ik steek ook moeite in hun blog, ik krijg graag wat terug. Zo ben ik dan wel weer. En jij beantwoordt helemaal aan mijn blogprofiel, Menck 😉

  Like

  • Menck

   Waarom ik er enigszins mee zit, staat in bovenstaande reacties reeds uitgelegd. 😉
   En hey, jij haalt perfect aan waar ik me ook grotendeels op baseer om al dan niet naar een blog terug te keren: de blogger die zijn lezers pleziert door te antwoorden op hun reacties. Ik vind dat super, zowel hier als bij anderen.
   Enne… ik hou ook van jou, Elke. 😉

   Like

 14. Affodil

  Wat kan ik nog vertellen dat hier boven nog niet gezegd is? Dat ik niet elke keer onmiddellijk kom kijken, maar een paar blogjes laat samenkomen zodat ik ineens eens door kan lezen en genieten? Dat ik niet alleen geniet van de tuintips (dus wél een specialisatie die je deelt met een resem van je vaste klanten) maar ook van je humor?
  Heb het hart niet om er weer mee te stoppen of te verhuizen, maatje!

  Like

 15. ragazzadelmondo

  Dag Menck, 18 (nu 19) reacties op een bericht, daar ben ik jaloers op, en sta me toe om te denken dat ik ook niet slecht schrijf (beter dan sommige auteurs van populaire blogs). Mijn statistieken tonen wel dat ik veel stille lezers heb, en dat “vind ik niet leuk”, zeker als ik gedurende langere tijd nauwelijks reacties krijg. (Reacties vind ik ook veel belangrijker dan lezersaantallen.) Mijn populairste bericht ooit was een bericht over Dubai. “Dubai” wordt ontzettend veel gegoogeld, maar nog nooit heeft iemand gereageerd op dat bericht. Triestig toch?
  Om meer views te genereren moet je inderdaad de blogosfeer afschuimen en op andere blogs reageren. Zelf experimenteer ik soms ook wel met hoe ik schrijf. Ik heb gemerkt dat luchtig/humoristisch meer aanslaat dan poëtisch (waartoe ik soms nogal geneigd ben). Maar dat neemt niet weg dat ik vooral mezelf wil blijven :-).
  Tot slot: ik volgde vroeger je blog maar ik was je kwijtgeraakt nadat je dat blog had opgezegd en ik heb je pas onlangs hier teruggevonden (doordat jij had gereageerd op een ander bericht). Dat switchen van blogs lijkt me dus ook geen goede zaak voor lezersaantallen…

  Like

  • Menck

   Reacties vind ik ook belangrijker dan lezersaantallen, maar over die laatsten laat ik me allerminst laatdunkend uit. Ze doen er wel degelijk toe, vind ik.
   Ook blij je teruggevonden te hebben, Elise. Je hebt een goede pen en zulks verwarmt altijd mijn hart. Ik zal voortaan weer aan je deur kloppen. Of dat met enige regelmaat zal gebeuren, hangt vooral af van mijn dagtaak. (Er breken drukke tijden aan in de tuiniersbranche, vandaar.)
   O ja: ik besef dat het switchen me een serieuze klop heeft uitgedeeld. Mijn wegen zijn niet altijd op verstand geplaveid, zeg maar. 😉

   Like

 16. madame boerenerf

  Daar schrik ik nu van zie. Ik dacht dat je massa’s lezers had. Ik lees je stukjes altijd met veel plezier! Maar ik denk dat bloggen een verschijnsel is dat zal verdwijnen. Zoals je zelf al schreef: korte berichten maken hun opgang via twitter en facebook. Ik heb ook de indruk dat tieners en twintigers zelden bloggen maar andere media gebruiken.
  Desalniettemin, niet opgeven hé.

  Like

  • Menck

   Ik heb vooral veel trouwe reageerders. Naar de buitenwereld toe kan dat dus inderdaad een verkeerde indruk geven wat betreft het aantal lezers. In het mezelf promoten ben ik nooit een krak geweest, moet je maar denken.
   Ik heb lak aan altijd maar korte, vaak oppervlakkige berichtgeving. Vandaar dat ik met Twitter en Facebook niet hoog oploop. En een publiek van tieners is niet echt aan mij besteed, vrees ik. 😉

   Like

 17. Bart

  Als beginnende blogger sta ik versteld van zoveel verschillende stijlen, wat het natuurlijk juist zo leuk maakt. Ikzelf ben iemand van niet zoveel woorden, maar ik probeer dan maar op andere manieren iets interessant in mekaar te boksen.
  Jouw blog is denk ik wel een voorbeeld en verademing voor velen.
  En zeker bedankt voor de video van our darkness, bijna beginnen te pogoën in de woonkamer! Doe zo voort!

  Like

  • Menck

   Bedankt voor je compliment, Bart.
   En Our Darkness is puur jeugdsentiment. Ik was een rasechte zwartfrak, een new waver pur sang, zeg maar. In mijn hart en hoofd ben ik dat overigens nog altijd. Pogo à gogo, zeg ik u!

   Like

   • Bart

    Tegen wie je ’t zegt, ik liep in de jaren 80 rond met een Robert Smith coupe,( wel lastig met die zeep in ’t haar als het begint te regenen) en had een gemakkelijke kleerkast met alleen grijs en zwart (is trouwens nog niet veel veranderd). Toen we in 2011 in Camden Town, Londen waren kon ik niet weerstaan om terug een paar “creepers” aan te schaffen. is dit een teken van ’t oud zot?

    Like

 18. ili

  en .. is het over ? 😉

  ik apprecieer ten zeerste uw taal, uw logjes zijn zo herkenbaar en bedelen om een reactie.
  uw stijl is niet te onevenaren en daarmee legt u de lat wel hoog voor het reactieluik.
  Ik ben uw .. niet waardig, spreek en … ik zal zwijgen?

  Bovendien pleit ik schuldig .. ik heb blogs leren apprecieren door culturele hoogstandjes als deze, maar stil mijn leeshonger noodgedwongen met de meer populistische naai variant.

  ik apprecieer mijn privacy, in zoverre daar nog sprake van is, en de nieuwe snufjes maken het reageren er niet makkelijker op.. dus laat een reactie van mijnentwege toch een aanmoediging zijn .. zo uit de schaduw treden voor mijn idool.

  och eigenlijk ben ik een pure groepie.. moest ik u tegenkomen, ik vroeg een handtekening..
  of assisteer u bij het vegen.

  ohja .. ik heb een blog.. zonder ook maar één lezer .. ik beschouw het als een soort dagboek , schrijven voor mezelf.. ik zou eigenlijk niet willen dat iemand het leest voor het ‘af’ is..
  (met veel teveel mojito overigens, maar ik zweer het.. het was in nen tijd dat ik u ‘kwijt’ was)

  Like

  • Menck

   Als u mij assisteert bij het vegen, kan er beslist een handtekening af. 😉
   Deze commentaar bracht me zowaar aan het lachen. Meer van dat, ili.
   O ja: als ik op uw naam klik, leidt die klik me helaas niet naar een blog. Jammer.

   Like

 19. Miss M

  Wel eerlijk, ik heb een hekel aan blogs die vroeger fun en sprankelend waren en waar dan plots kids bijkomen, zodat er enkel nog kak en boerverhalen en zeemzoetige foto’s van de kleine mannen verschijnen. Ook heb ik een hekel aan breien, naaien en alles daaromtrent. Ik lees die blogs niet.
  Ik lees blogs waar voornamelijk de persoon zijn eigen leven op het weg gooit,want dat is nu net zo leuk om te lezen. En depressies mogen, maar ze mogen niet te lang duren.
  Wees blij met wat je hebt. Ik kom niet meer aan die aantallen sinds ik mijn seksleven niet meer beschrijf. 🙂

  Like

  • Menck

   Haha, toen ik mijn seksleven nog beschreef, moest het bloggen nog uitgevonden worden. 😀
   Uw eerste alinea is helemaal de mijne, overigens.

   Like

  • zapnimf

   Hahahahaha : ‘depressies mogen, maar ze mogen niet te lang duren’…

   @Menck nu : Komaan vent, ik denk wel eens wat jij nu schrijft, maar ik zou niet durven klagen.
   Zelf ben ik content dat de reacties die ik krijg (en jij ook) niet alleen ‘mooi, tof, goed en vind ik leuk’ bevatten.
   Als je zelf weet wat je waard bent en je toch meer dan vijf (correcte) zinnen wil schrijven en dan nog een handvol lezers aantrekt, dan moogt ge niet zagen. Last van premenstrueel syndroom Menck? Want ik herinner mij nog dat je dat van je vrouw overkreeg.
   Trouwens? Dat van die humor slaat ook op niks. Die is zeer ok.

   Je weerlegt het ergens in de reacties, maar mijn perceptie zou jou thans toch wel bij de tuinbloggers plaatsen. Wat je natuurlijk ook in een niche duwt.

   Bedenk ook dat de lezers ook verspreid komen, niet iedereen zit iedere dag alle blogs af te schuimen. De dagen dat je niet schrijft, komen er toch ook leesgierigen?

   Schreef je vroeger ook niet iedere dag? Voor bloggers die van het internet verdwenen zijn?

   Like

   • Menck

    Yep, vroeger wijdde ik me met hart en ziel aan ‘onze bende’, de pioniers van het eerste uur, zeg maar. Dat waren overigens zowat al mijn lezers in die dagen. Helaas is die groep in stukken en brokken uiteengevallen.

    ‘Mooi’, ‘tof’, ‘goed’ en ‘vind ik leuk’: geen boodschap aan. Da’s hetzelfde als ‘Ik heb je stuk eigenlijk niet of hooguit diagonaal gelezen, maar kijk: ik reageer. Fideel van mij, hè!’. Tsss.

    Als mijn madam menstrueert, bloed ik nog altijd mee, dat klopt. Maar toen ik dit schreef hadden de Russen zich net teruggetrokken. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.