De eerste lichting…

… is zopas – 23:02 – gearriveerd!

[ Foto: Menck | Paddentrek by night – aanklikbaar voor groter ]

  • Menck

   De paddenoverzet is ook in onze regio een jaarlijks weerkerende actie. Ik heb vele jaren als vrijwilliger meegeholpen. Thans heeft de jeugd de touwtjes in handen, en dat verheugt me ten zeerste.

   Like

  • Menck

   Die waren allemaal op weg naar mijn twee vijvers. Degenen die daartoe de straat moesten dwarsen, heb ik middels een emmer ter bestemming gebracht.

   Like

 1. Nele

  Ik heb een paddenvraag : in onze vijver (betonnen bakken met loodrechte randen) zitten sinds november een 30-tal padden in een hoek, allemaal bij mekaar. Het water staat tot aan de rand dus eigenlijk kunnen ze wel naar boven zwemmen en eruit klimmen, maar dat doen ze niet. We hebben er alavst een boomstronk ingezet om het hen makkelijker te maken. Het voorbije weekend er een 2-tal uitgeschept en in de planten gezet, maar ze bewogen nauwelijks en leken gewoon verder te slapen. Wat moeten we met die beestjes doen? Trekken ze hun plan en raken ze er op eigen kracht uit of moeten we ze allemaal ‘aan land’ brengen?

  Like

  • Menck

   Als ze al sinds november in je vijver zitten, is dat hoegenaamd geen normale situatie. Padden overwinteren zonder uitzondering op het land. Ze graven zich in of kruipen in holtes.
   Wat ik vooral vreemd vind, is dat de diertjes niet uit je vijver zijn gekomen om te overwinteren. Op de een of andere manier zullen ze daar niet in slagen, vrees ik. In dat geval zal je de natuur letterlijk een handje moeten helpen. Doe zulks na de paartijd.

   Like

  • Menck

   Voor paddensnoeren is het nog iets te vroeg. Eerst nog even het huidig heersend winterprikje door. Hou daarna je vijver maar goed in de gaten!

   Like

  • Menck

   Als je de foto groot aanklikt, zal je zien dat er zelfs al twee koppels naarstig rugridderke aan het spelen zijn. Een vruchtbare emmer, vermoed ik. 😀

   Like

  • Menck

   Ik heb jaren deelgenomen aan de paddenoverzet. Boeiend, leerrijk, plezant en vooral broodnodig.
   Jullie emmertjes liepen snel vol, zo te zien!

   Like

 2. Pingback: Eindelijk: de eerste actie! | TWAAIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.