Zoek de 7 verschillen

In vier stappen sta je te onzent van de slaapkamer in de tegenoverliggende badkamer. Elke morgen tel ik die stapjes. Het is een soortement van ritueel, zeg maar: in vier tellen wakker worden.

Deze morgen was ik echter al na twee stappen klaarwakker. Wegens in iets getrapt.
Iets zachts.
Iets warms.
Iets glibberigs ook.
Meteen hield ik halt en nog voor ik mijn blik richting mijn voeten had gedirigeerd, wist ik al wat het was. Als trouwe lezer zou u het onderhand ook moeten weten.

Vorige maand waren het er twaalf.
Deze maand al twee. Maart is pas zes dagen oud.
Ik overweeg sterk om een konijnenpelsmantelhandeltje te beginnen.

Gaat-ie nog maar eens: zoek de 7 verschillen:

Pff. Ik word er zo moe van.

[ Foto onder: Menck ]

  • Menck

   De konijnen worden verschalkt op de grote velden tegenover onze woning.
   Ons kattenkwartet zou zich beter eens wat meer in de tuin ophouden dan elders te gaan jagen. Dan zou de mol misschien eens, eh, gemold worden.

   Like

 1. Zem

  En dan is het ook nog liefde van die poezebeesten ( was het dat schitterende monster op dat vogelhuisje?) dat ze een stuk van de buit met de baas willen delen…..

  Like

  • Menck

   Dat klopt. Maar gedeelde vreugd is in dezen toch niet meteen dubbele vreugd. 😉
   En nee, ’t was niet het harige monstertje van op de vogelpaal. We hebben hier vier rakkers rondhossen waarvan een zwart/wit-gevlekt exemplaar de grote konijnenjager is.

   Like

 2. Heidi

  Onze madammen mogen niet binnen, alles wordt netjes aan de achterdeur afgeleverd. Mollen meestal intact, muizen en duiven in iets minder goeie staat.

  Like

  • Menck

   Daar zit hem net het probleem: de konijnen worden immer verschalkt op de grote open weides tegenover onze woning. In de tuin dartelen geen bunny’s rond.

   Like

  • Menck

   Er zit een kattenluikje in de verder geheel gesloten deur.

   Wat dat sloefke betreft: ik zal op een dag je werkwijze effectief toepassen. Op de kat.

   Like

 3. De zandeik

  Hier ook geen kattenluikje naar buiten. Met twee mormels die wel muizen vangen, ze meebrengen en vervolgens laten lopen zou dat niet zo’n goed idee zijn. En dan is er nog eentje dat bij voorkeur ratten vangt …
  Vroeger hadden we ook zo’n konijn-vang-kat. Hij vrat ze op met huid en haar, kwam vervolgens zijn roes uitslapen en tegen de avond kwam het halfverteerde konijn er aan de voorkant terug uit …. stinken dat dat doet …

  Like

 4. Affodil

  Ons Witte sorteerde dat: Dode mollen in de garage, dode ratten op ’t terras, konijnen heeft ze nooit meegebracht (misschien waren die alt verteerd tegen dat ze thuis kwam) en levende muizen in de living. En dan haar pootjes onder zich vouwen en uit haar ooghoeken kijken hoe ik de muizenvallen in stelling bracht.

  Like

 5. madame boerenerf

  Blij dat die van ons geen beesten meer binnen brengen. Zou er niet graag mee geconfronteerd worden zo ’s morgens terwijl ik nog slaapdronken mijn bed uitstap. Toen we hier pas woonden brachten ze wel regelmatig vogels en muizen binnen. We sliepen nog beneden en de katten waren zo lief om hun prooi op bed te dumpen. En de muis of vogel leefde soms nog!

  Like

 6. Maja

  ah, jakkes! Dat is niet fijn. Maar wel respect voor een kat die zo’n snel beestje kan vangen. De meeste tamme huiskatten doen niet eens de moeite.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.