Valentijngein

Vandaag is het de dag dat u uw partner wellicht – al dan niet extra – in de bloemetjes zet. Of ergens anders in, dat kan ook. Wat er ook van zij: 14 februari is elk jaar opnieuw le grand jour d’amour.
Madam Menck zal gouden zaken doen, dat staat op het ontiegelijk vroege uur van dit schrijven al vast. En lange uren kloppen, dat ook. Want Valentijn is traditioneel b(l)ooming business in de bloemenwinkel. Om maar niet te zeggen dat de Dag der Geliefden al geruime tijd quasi louter op commerciële grondvesten rust. Wie zijn vriend, vriendin, man of vrouw die extra amoureuze betuiging wil doneren waar deze liefdeshoogdag nu eenmaal voor staat, haalt niet zelden centen boven.
Ik vind het allemaal nogal zotjes, eerlijk gezegd. Deze jongen laat zich niet strikken door zoveel leepheid. Als mijn madam vanavond afgepeigerd thuiskomt, zal ik haar, benevens de vertrouwde innige kus van achtentwintig en een halve seconde, een fijne attentie schenken die niks kost. De patatten eens schillen, bijvoorbeeld. Of haar een straffe opiumthee zetten zodat al de stress van deze gekke dag in no time van haar afglijdt. Misschien masseer ik onderwijl haar voeten, want zo attent is schrijver dezes wel.
Of… ik geef haar een dikke knuffel. Een intense, bijzonder hemelse knuffel waar haar ogen alle kanten van op gaan draaien. Vrouwen die al wat langer bij hun partner zijn, willen bovenal geknuffeld worden las ik eens in de Flair. En ik geloof dat meteen. Knuffelen is de nieuwe seks voor veertigplussers, zeg ik u. Zeker na een lange werkdag. Geen oeverloos gedoe met voor-, tussen- of naspelen en weet ik veel wat nog allemaal. Elkaar gewoon stevig vastpakken en de liefdesvonken instant tussen beide lijven voelen knetteren met een interactiviteit van heb ik u daar.
Misschien moeten we Valentijn maar ineens herdefiniëren tot Internationale Knuffeldag in plaats van ‘Strooi eens met eurobiljetten want de handelaars dicteren dit zo’-dag. Hebben de vrijgezellen daar ook nog wat aan. Dan knuffelen ze maar een lekker dier (m/v) op straat of in het café. Misschien wel de buurman of -vrouw, de hond, kat of geit.

Onderstaande olijkerd mag dan wat mij betreft elke veertiende februari de daarbij horende hymne komen kelen. Het is ronduit een van de beste slechtste dingen die ik de afgelopen tijd mocht aanschouwen. Krek zoals Valentijn, dus.

UPDATE:
Madam Mencks dag is alvast in mineur begonnen. Haar Mini’tje is niet geheel ongehavend uit deze  West-Vlaamse winterellende gekomen.

  • Menck

   Kusjesdag laat ik met veel plezier aan K3 over. De Opiumtheedag heb ik daarentegen op de lijst der potentiële toekomstige feestdagen laten zetten. Het lijkt me een waardige vervanger voor Valentijn.

   Like

 1. De Fruitberg

  Zelf vind ik het ook een hemeltergend opgeklopt gedoe. Kan me niet herinneren vaak iets gekocht te hebben op Valentijnsdag. Maar als ik moet kiezen tussen Valentijn en dat Youtube filmpje uit te zien, loop ik toch naar de winkel voor een bos bloemen 🙂

  Like

 2. Eilish

  Hier hoeft Valentijn ook niet van de materiële soort te zijn !
  Maar die 28 en een halve seconde, zou je daar nu speciaal voor vandaag geen 29 sec van maken, zo bij wijze van geste. Volgens mij gaat madam Menck daar content mee zijn 🙂

  Like

 3. JokeJ

  Volgens mij knijpt gij te hard, als de ogen van uw vrouw zo alle kanten uitdraaien. Verder vind ik uw logje heel goed, maar niet voor de commerce van uw vrouw. Let maar op dat ze u seffens niet knuffelt totdat uw ogen vervaarlijk beginnen te loensen.

  Like

 4. Linda

  Wat een ellende. Zowel Valentijnsdag als de auto van je vrouw. 😦
  Ik sluit me aan wat Valentijnsdag betreft, het idee is sympathiek en misschien leuk voor prille stelletjes maar romantiek hoeft van mij niet op die ene koude februaridag,

  Like

 5. Affodil

  Ik krijg het ook op mijn heupen van al die commerciële opgeklopte on-dagen. Ofwel ziet ge mekaar heel ’t jaar graag, ofwel helemaal niet. Manlief had ook een geste gedaan: ipv de patatten te schillen (doet hij anders altijd) had hij nu al het water aan de kook gebracht om de pasta in te gooien… LOL

  Hopelijk hebt ge een ongeschonden madame Menck thuis gekregen?

  Like

  • Menck

   Het is niet in Roeselare gebeurd, maar op slechts een goeie 500 meter van onze deur. De wegen lagen er alhier werkelijk spiegelglad bij. Winterbanden noch ABS kunnen daar weerwerk tegen bieden.
   De Mini is frontaal tegen een paal aangegleden en vervolgens nog eens voluit in de flank gegrepen door een al even glijdend minibusje. Brokken, iemand?

   Like

 6. Zem

  Ook een late reactie, maar ik vond je stukje heel vermakelijk. En van die opiumthee krijgen we vast wel eens het recept ( moet je dan in papaverbodempjes snijden en sap opvangen 😉 ?
  Beetje verdovend sap heeft een mens zo nu en dan wel eens nodig, Menck, ondanks Valentijnknuffels…

  Like

  • Menck

   Goh, een kenner van opiumthee, zowaar! 😉
   Een verdovend sapje op tijd en stond, tovert een glimlach om je mond. Soms is dat inderdaad verrekte nodig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.