2012: het blogresumé

In 2012 vereerde u Twaait 27.000 keer met een bezoek. Om er te lezen, een reactie achter te laten (1.996 keer, zelfs), foto’s te pinnen of – maar die kans is vaneigens uitermate klein – per vergissing.
Dit jaar werd deze stek aangevuld met 67 nieuwe schrijfsels en 131 foto’s.
De drukste dag was donderdag 31 mei. Exact 523 maal werd er toen op mijn blogdeur geklopt en werd u evenzoveel keer hartelijk ontvangen. Het meest populaire blogstukje die dag was ‘TBC | Op het eerste gezicht’. Dat schrijfsel is echter geenszins de leestopper van Twaait. Die eer is weggelegd voor ‘Tuincreativiteit beloont’, een aparte pagina op deze site (1.495 lezers). Van de eigenlijke blogstukken scoort ‘Doe het zelf’-vijver in twee dagen (893 lezers) het best, met in het kielzog ‘Tussen geel en cyaan’ (441 lezers), ‘Dat werd tijd: tieten op Twaait!’ (349 lezers), ‘Prik met gevolgen’ (242 lezers) en ‘De uil uithangen’ (208 lezers).

De meest gebruikte zoektermen om op dit weblog te belanden, waren ‘twaait’, ‘tieten’, ‘twaait wordpress’, ‘terras op palen’ en ‘cornustakken en bloemen’. Maar ook vanop andere blogs werd er linea recta naar hier overgestapt. Mijn meest gulle aanreiker is in dat verband ‘eigenwijzetuin.be’ (bedankt, Bart!), gevolgd door de al tijden niet meer bloggende ‘Zapnimf’, het heerlijke groenblog ‘annetanne.be’, een al maanden ingedommelde ‘Chelone’ en meneer en madam Boerenerf.
De meeste bezoekers van dit blog zijn afkomstig uit eigen land, maar de Nederlanders zitten hen op de hielen.
Zij die in 2012 op Twaait het meeste reacties achterlieten, zijn Affodil (70 reacties), Micheleeuw (69 reacties), Zapnimf (42 reacties), Eilish (39 reacties) en Muggenbeet (37 reacties). De meest bekeken foto is een exemplaar waarop madam Menck haar derrière hemelwaarts richt.

Ik wil u allen van harte bedanken voor uw bezoeken, uw reacties, uw mails en uw links. Op naar een nieuw blogjaar dat het thans op sterven na dood zijnde 2012 op alle vlakken overklast!

 1. supermasj

  Het was een mooi jaar, en steeds weer een plezier om uw schrijfselkes te mogen lezen. Ik ga volgend jaar nog op uw blogdeur komen kloppen.
  Ondertussen wens ik Menck en MadaMenck fijne feesten en een geweldig 2013.

  Like

 2. Hilde

  leuk zo’n résumé in cijfertjes, snel nog gelezen nu ons hoofd nog niet verdoofd is door de vele toasts die we zullen brengen op het nieuwe jaar dat we binnen enkele uurtjes mogen begroeten. Prettig eindejaar en een inspiratievol 2013! Hilde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.