De laatste(n) der Mohikanen

Toen ik deze vooravond de tuin introk, hadden de weergoden net een verse lading kille, zilte tranen boven de kustregio geplengd. De natuur geurde intens, zeker nadat ik een viertal dagen noodgedwongen binnenshuis had vertoefd.
Dat komt, beste lezer, omdat ik zowel letterlijk als figuurlijk een krampachtige strijd heb geleverd met een redelijk hardnekkige salmonellabacterie. Mijn favoriete kreet van de afgelopen dagen was zonder meer ‘De pot op!’. En dat liefst nog zo snel mogelijk ook. Nooit geweten dat een mens zó vol kon zitten vanbinnen. Doch omdat dit een deftig blog is, bespaar ik u de details. Weet echter één ding: rauw vlees is niet langer aan mij besteed.

Waar ik u dan weer geen enkel detail van wil onthouden, is van de resterende kleuren waarmee mijn tuin deze gure dagen nog even weet op te vrolijken. Heel veel zijn het er al niet meer, en het zijn ongetwijfeld de laatste. Dubbel genieten is zodoende de boodschap.

Geheel ter uwer vermaak – én om wezenloos geklik op -tig foto’s te vermijden – goot ik de prenten in een (allerminst langdradige) YouTube-video. Ene Aleksey Christilin pleurde er een gepast pianoriedeltje onder dat ze – o schone toevalligheid – Autum Rain’ heeft gedoopt.

[ Tip: klik, na het starten van de video, rechtsonder op ‘kwaliteit wijzigen’ en opteer voor 720pHD of voor 1080pHD ]

[ Foto’s: Menck | gekiekt op 18/10/2012 tussen 16:30 en 17:30 ]
O ja: weet er iemand hoe je rechtstreeks een HD-YouTubevideo op een WordPress-blog krijgt? Meteen 720p of 1080p dus, zonder die keuze zelf te moeten selecteren als kijker.

 1. supermasj

  Salmonella… Nu al weer bijna 15 jaar geleden had ik het ook zitten, ‘dankzij’ scampi’s. Zelfs na al die tijd krijg ik die dingen amper binnen (en als ik ze toch eet, zijn ze er vrij snel terug uit).
  Er staan toch nog heel wat Mohikanen in jouw tuin heb ik de indruk. Herken ik Aster ‘Little Carlow’?

  Like

  • Menck

   Dat kan kloppen, want zowel mijn ouders als mijn zus hebben vorige week buikgriep gehad. In eerste instantie dacht ik er ook aan overgeleverd te zijn, doch salmonella bleek de stouterik.

   Like

 2. Eilish

  Mijn tuin heeft niet half zoveel kleur meer (snif)
  En laat het nu eens ophouden met regenen zodat ik er eens wat verder kan in werken (een half afgereden pelouse is geen zicht)

  Like

  • Menck

   Ons landje is tegenwoordig weerkundig in twee verdeeld: regen en bewolking in het westen, droog (en vaak zelfs zonnig) in het centrum en het oosten.

   Like

  • Menck

   Een opentuinmoment zal niet voor de nabije toekomst zijn, vrees ik. Zoiets valt allengs moeilijker te combineren met mijn job. En een winterse open tuin als alternatief is ook niet meteen je dat, niet? 😉

   Like

 3. Affodil

  Weer een sfeerbeeld om niet te missen, Menck.
  En als iemand die hint over die youtube-overdracht doorspeelt: ik houd me aanbevolen. Ik zoek ook nog steeds naar een goede oplossing om wat meer beeld in te voegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.