Uit d’ouwe doos

Het was het jaar waarin de gevreesde millenniumbug uitbleef, de SIS-kaart zijn intrede deed in ons land, Lindsay Davenport de Australian Open won, het besturingssysteem Windows 2000 van Microsoft werd gelanceerd, Toon Hermans overleed, het ‘ILOVEYOU’-virus heelder e-mailsystemen en computernetwerken in de ganse wereld platlegde, de vuurwerkramp in Enschede 23 dodelijke slachtoffers eiste, een Concorde neerstortte net buiten Parijs waarbij 113 mensen om het leven kwamen, de Russische kernonderzeeër Koersk ontplofte en Santana hoogtij vierde met ‘Maria Maria’.

Het was tevens het jaar waarin madam Menck en ik op ‘Maria Maria’ van Carlos Santana een dansje waagden ter gelegenheid van een huwelijksfeest. Meer bepaald het feest van mijn madams enige zus die trouwde met een ranke mannenmens die thans – zo gaat dat nu eenmaal – mijn schoonbroer is.
Toen de tussen de dansers laverende fotograaf opdook – “Ik neem enkel zwart/wit-foto’s om rode ogen te vermijden” – gooide ik hem een kusmondje toe. Beetje stomme pose. En zie: mijn huidig malle sikje moest toen nog geboren worden (uit een weddenschap, overigens – het is gebleven) en mijn haren waren zowaar nog ravenzwart.
Madam Menck hield heur toentertijd lange dos in bedwang met wat veel wegheeft van een mengsel van eiwit en Pattex. Een haarlakfanate is ze sowieso nooit geweest.
Wat ik me nog herinner: mijn das – een object dat bij mij überhaupt als inadequaat mag worden omschreven – knelde verschrikkelijk en ik verfoeide – ja, toen al! – de dresscode van die tijd. Verder rappelleer ik me nog maar bitter weinig van die dag, behalve dat diverse succulente distillaten rijkelijk vloeiden. Ongetwijfeld ligt dat aan de grondslag ervan, al durf ik, twaalf jaar na datum, bijwijlen wel eens te twijfelen aan de gedegen werking mijner geheugen.

Ik word verdomme oud, zeg ik u.

 1. bentenge

  Madam Menck heeft precies bedenkingen bij dat gegooide kusmondje. 🙂 Wel een fijne foto zo in zwart-wit. En niet alleen das maar ook nog een gilet 🙂 How fancy you were those days in the year 2000 😉

  Like

 2. Maja

  zalige foto! grappig dat het jaar 2000 bij mij nog steeds de connotatie “modern, hip en nieuw” heeft, maar als ik die foto bekijk, is dat echt wel niet meer zo!

  Like

 3. zeezicht

  Chapeau dat jij dat nog allemaal zo goed weet! (Wiki effe terzijde gelaten)
  Schattige foto met dat teutmondje en je madam kijkt precies alsof ze denkt: wat gaan de mensen daar over twaalf jaar van denken… 🙂

  Like

 4. Affodil

  Op één of andere manier geraak ik alleen op een foto met mijn mond vol eten of de seconde die eraan vooraf gaat. En niet alleen in 2000. Valt dus nog erg mee, Menck!

  Like

 5. Pingback: No more huifhesjes en lefdoekjes | TWAAIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.