The sky is crying

‘The sky is crying,
can’t you see the tears roll down the street?’

[ Stevie Ray Vaughan ]

De hemel huilde vandaag onafgebroken toen ik onze drie kapotgevroren hebe’s van hun takken ontdeed. Bij iedere knip van mijn snoeischaar trok er een pijnscheut door mijn tuiniershart.
Na de vermaledijde winterprik liet ik het overmaatse trio nog wekenlang staan, stiekem hopend op een heropleving. Het luttele groen dat resteerde, verloor echter steeds meer zijn glans. Vandaag hakte ik de knoop door en hun wortelstronken los.
‘Ach, wat zijn nu drie hebe’s?’ hoor ik u denken. ‘No big damage done, toch?’
Onderstaande foto spreekt zulks duidelijk tegen. Dat er verdorie drie ferme gaten geslagen zijn in mijn borders, beste lezer. De grootste der kleppers palmde niet minder dan 5,5 (vijf en een halve!) vierkante meter tuin in. Beseft u wel hoeveel eieren de paasklokken daarin kwijt konden?

[ Foto: Menck ]

 1. Stef den Flater

  Dat is inderdaad veel. Je kan het ook van de andere kant bekijken: nu heb je plaats om eens het één en ander te veranderen in je tuin.
  Raar dat de ene keer een winterprik zoveel schade kan doen en er winters zijn die langer duren en toch schijnbaar minder schade veroorzaken. De natuur was blijkbaar niet voorbereid.

  Like

  • Menck

   Een nat najaar gevolgd door twee weken aan een stuk bijzonder ijzige temperaturen (tot -20 °C) heeft veel planten genekt. I’d say: beter vier weken aan een stuk -5 °C dan een week -15 tot -20 °C.

   Like

 2. Margogogo

  Ik ben zot van de natuur en alles wat ermee te maken heeft maar ik kan me niet inleven in dit soort verdriet over vergane floraglorie. Weest niet boos want het ligt aan mij. Ik heb echt geen groene handen en gelukkig ook geen tuin noch flora what so ever. Alles wat ik ooit aan bloem of plant heb gehad ging kapot, eender hoe goed ik het soigneerde. Nu maar hopen dat mijn plastieken plantjes het niet begeven, want dan moet ik echt eens op groot onderhoud met mijn aura.

  Like

  • Menck

   Waarom zou ik boos zijn? Elk zijn meug, zei de zeug (en ze at stront). 😉
   Eén ding is zeker: ik eet nog liever mijn bezwete sokken op na een zomerse wandeltocht van 100 km dan dat ik plastic planten in huis haal.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.