Op het eerste gezicht: april

Tuinieren op 1 april is toch een enigszins hachelijke bezigheid, zeker als je Madam Menck heet en een vent die niet vies is van wat plagerijtjes als partner hebt. Maar kom, de buren die deze namiddag op bezoek kwamen, hebben eens goed kunnen gniffelen. En straks vertel ik mijn madam wel dat er iets op haar jas kleeft.

Het begin van de maand luidt traditioneel ‘Op het eerste gezicht’ in, dat toffe projectje van AnneTanne. In februari en maart gaf ik verstek omdat de tuin te weinig visueel geëvolueerd was, maar thans valt er duidelijk al wat meer groen te bespeuren.
Volgt u me tuinwaarts? Alle onderstaande prentjes zijn, ten faveure van de slechthorenden, aanklikbaar gemaakt.

Tenslotte serveer ik u nog een handvol detailbeelden van deze zondagnamiddag:


Anemone blanda ‘Blue Shades’


Ook de druivelaar is terug van de partij


Hosta’s sieboldiana doen van neuzeke-neuzeke


Erythronium


De meiklokjes groeten april


Kleur in de schaduw: Epimedium

[ foto’s: Menck ]

 1. ludorutten

  amai, wat een foto’s alweer. Ik ben verrast door de hoge wolfsmelken aan je voordeur, ik lees elders dat ze grote vorstschade hebben bij deze planten maar bij jou valt dat precies goed mee?? Ook een zeer mooie hondstand en elfenbloem.

  Dat visje op de jas…. tof dat die streken in je blijven zitten zijn. Liever de homo ludens dan de homo economicus om het academisch uit te drukken. groetjes.

  Like

  • Menck

   Sommige soorten wolfsmelk zijn nochtans reddeloos verloren gegaan. De soort die je aan de voordeur ziet, is de Euphorbia characias, de meest sterke van het geslacht wolfsmelk. En dan nog geldt: hoe ouder de planten, hoe beter resistent tegen de vorst. De eenjarige planten zijn ook kapotgevroren…

   Like

 2. Zem

  Indrukwekkende reportage; wat is jullie tuin toch bijzonder.
  Het valt op hoe ver alles al is uitgelopen vergeleken bij ons in Friesland. Heel subtiel hondstandje, prachtig elfenbloem ( de laatste is hier nog niet te zien).

  Like

 3. hilde

  haha, een aprilvis blijft leuk hé!! 😉 en wat evolueert de tuin fantastisch, maar ook een hoop werk zo te zien. maar voor wie groene vingers heeft leuk werk nietwaar! nog veel tuinplezier, zonnige groet, Hilde

  Like

 4. chelone

  Daar is al veel leven te bespeuren in jullie tuin, en al zo netjes opgeruimd.
  Ook ik ben altijd jaloers van die prachtige euphorbia’s aan de voordeur. De mijne zijn allemaal, buiten eentje, doodgevroren. Ik geef het op, ’t is elk jaar hetzelfde liedje.
  Leuk voor ons om die foto’s als een slideshow te kunnen bekijken.

  Like

  • Menck

   De mogelijkheid tot een slideshow zit in elk thema van WordPress verweven, dacht ik. In plaats van je foto’s op een hostsite te uploaden en vervolgens te linken, doe je dat rechtstreeks van je harde schijf op de servers van WordPress. Er is voor elke gebruiker zo’n 3 Gig ruimte beschikbaar.
   O ja: ook hier hebben tal van euphorbia’s het loodje gelegd, helaas.

   Like

 5. Affodil

  Weer een reeks foto’s om ons groen te doen uitslaan. Van jaloezie dan. Bij ons begint er ook schot in te komen, al liggen we toch ook wel een week of 2 achter op jullie.

  Een goed idee om de vissen voorlopig op madam haar rug te hangen, in afwachting dat de vijver terug in orde is…

  Like

 6. sterreklimt

  die meiklokjes, ik vind die heel mooi en denk altijd dat ik ze in huis (nuja, in de tuin) moet halen, maar breiden die zich niet enorm uit als je ze niet in een ondergronds bak of zo zet? Of heb ik mij dat laten wijsmaken?

  Like

  • Menck

   Meiklokjes hebben inderdaad de neiging om zich uit te breiden. Verstikkend werkt het allemaal niet, maar soms kan het nodig zijn er eens in te wieden, ja.

   Like

 7. Pingback: Paasmaandag: lente bleek aprilvis | TWAAIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.