This is Belgium: Street View

Sinds gisteren is ook in ons land Google’s Street View beschikbaar. Zo kunt u thans probleemloos opsnorren in welke stulp uw medemens huist en hoe diens buurt eruitziet.
Enfin, bijna probleemloos, want sommige woningen liggen diep in het groen verscholen, andere werden om god weet welke reden niet gefotografeerd en een schare wantrouwigen heeft Google de opdracht gegeven hun nest angstvallig te weren van de applicatie.

We hebben met zijn allen dus ongewild weer wat privacy prijsgegeven:
“Wat heeft die een lelijke brievenbus!”
“Er staat toch maar een armzalig autootje op de oprit!”
“Zijn veranda is stukken kleiner dan hij beweerd heeft!
“Die blauwe Volkswagen voor de deur is van haar minnaar!”
“Mijn buurman staat verdorie te pissen tegen zijn voordeur!”
Kortom: plezant.

Wie mijn adresgegevens kent, weet meteen hoe ik woon, met welke auto ik rij, en dat ik dringend eens de klimop van mijn dak moet halen:

Of u kunt mijn woning eens van om de hoek bekijken:

Zelfs een blik in mijn straat werpen is heden geen enkel probleem meer:


Zo bracht ik meteen ook maar eens een virtueel bezoek aan enkele bloggers. Eentje woont mooi in het groen:

En een andere schrijfgeno(o)t(e) zit zelfs zo diep in de bosschage verscholen dat de woning onvindbaar bleek voor de camera van Google. Al zullen sommigen het weggetje naar de voordeur zeker herkennen:

Voor wie ook eens op speurtocht wil gaan: surf naar Google maps, tik uw of andermans adres in en sleep vervolgens het links gesitueerde oranje mannetje – Pegman geheten – naar uw plan. Er poppen thans thumbnails op die u, bij het loslaten van de muis, naar de grote foto dirigeren.
Fijne reis!

[ De foto’s op Street View zijn stukken scherper dan hier weergegeven. Hier ziet u slechts naar jpg-bestanden omgezette schermafdrukken. ]

 1. Nachtbraker

  Ik vind dat toch een beetje creepy allemaal, elkaar zo in de gaten houden. What’s next? Real time beelden via het netwerk van publieke camera’s dat al over gans het land aanwezig is? Real time tracking via gsm signalen? Trouwens, het feit dat mensen onherkenbaar gemaakt zijn, klopt niet, want velen hebben zich reeds herkend op Street View, getuige de reacties op Facebook. Sommigen zullen dit niet erg vinden, anderen zullen dit misschien minder waarderen (“tiens, Patrick, zijde gij dat niet daar in de Aarschotstraat in Brussel? Gij draagt toch altijd diene paarse polo?”).

  Like

  • Menck

   Beetje creepy wel, ja. Ik heb persoonlijk al iemand uit mijn kennissenkring herkend op Street View. Zijn gezicht was dan wel ‘geblurd’, maar iedereen die hem kent kan direct weten dat hij het is.

   Like

 2. zapnimf

  Hahahahaaa, jaa, geweldig, ondertussen hebben wij vorig jaar een snoeiongelukje gehad (lees : we konden niet meer stoppen aan de rododendrons en rondomstaanden) en pronken we daar open en bloot, maar daar is dus niks van te zien op google streetview, helemaal toegegroeid. Ik veronderstel dus dat je het over ons hebt, die laatste in het oerwoud. Wij vinden dat een plezant gadget ipv creepy.

  Like

 3. zeezicht

  je hebt gelijk Menck!
  Maakt niet uit langs waar ik mijn straat inkom, mijn buurman staat bij de bushalte!
  Alhoewel er ook veel fouten te ontdekken zijn.
  Verkeerde straatnamen en straten waar je niet in kan, dus door de camera overgeslagen!

  Like

 4. Margogogo

  Ben intussen eens op verkenning gegaan in de streets of Flanders en ik moet zeggen, het heeft wel een leuk entertaingehalte om al die bekende huizen en panden te zien. Als je iemand zijn adres kent kunt g’er ook met of zonder GPS geraken, dus zo vreselijk creepy is dat nu ook weer niet, vind ik.
  Leuk speeltje, indeed.

  Like

  • Menck

   Wel interessant voor inbrekers om vooraf al eens virtueel de buurt die ze op het oog hebben te verkennen. Wie heeft er een hek? Een alarm / camera? Een dure auto? Een goeie vluchtroute in de buurt?
   Dat lijkt me toch wél wat creepy, eigenlijk.

   Like

  • Menck

   Toch eerst maar eens beter mijn blogstukje dienaangaande lezen, Bentenge: de oprit in polybeton is die van mijn overbuur, niet de mijne. Overigens: op de foto’s uit mijn straat is die oprit nog niet bestaande. De beelden zijn naar schatting minstens twee jaar geleden gemaakt.

   Like

 5. sterreklimt

  Ik zag vooral dat het een paar jaar geleden was, dat mijn huis er op foto nog beter uit zag dan in het echt en dat ze mijn bloembakken nog niet gestolen/tegen de grond gegooid (schrappen wat niet past) hadden. Toen ben ik ook bij een paar anderen gaan gluren vaneigens, dat zie je van hier. Waarom bestaat het anders.

  Like

 6. chelone

  En ja, die andere foto is van mijn oprit, minstens vier jaar geleden. Die oude Skoda is inmiddels al lang tot schroot herleid.
  Ik had zo graag eens de woning van mijn mensenschuwe broer bekeken, maar die verstopt zich in Wallonië waar bepaalde straten nog steeds niet als dusdanig worden (h)erkend. Jammer.

  Like

  • Menck

   Yep, de laatste foto was van jouw woning. Of beter: gedeeltelijk zichtbare woning. Daar moet zich dringend eens een tuinman aanbieden om wat snoeiwerk te verrichten. 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.